Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 09:40, 20 kwi 2016

wodzyn napisał(a)
Wczorajszy mój post dotyczył przede wszystkim zachwytów nad Twoją magnolia. I pomyłki wychodzi opisów w CO, ale o tym u mnie nie będę Ci zaśpiewać wątku

Ja zakochana w magnoliach. Mam dwie młode a planuję jeszcze trzy i gwieździsta. Trochę się boję, bo u mnie wygwizdowisko. Ale kocham je bardzo. Wszyscy w koło odradzają, ale się skuszę i najwyżej nauczę na wlasnych błędach.

Ogrom pracy wykonaliscie i od razu piękniej.

Już pisałam niedawno, że jak swoją pierwszą magnolię sadziłam, to u mnie też był wygwizdów (jeszcze oczywiście jest, chociaż trochę mniejszy), okrywałam dwie lub trzy pierwsze zimy i miała na korzeniach kopczyk z kory. I bez problemu rośnie. Druga, różowa, też ma przewiew ponad miarę, natomiast ta trzecia, biała, będzie miała komfortowe warunki. Ale te dwie nowe będę okrywać przez pierwsze zimy, żeby mi się uchowały U Ciebie też się uda Tylko okrywaj na początku zimą.
Kindzia 09:42, 20 kwi 2016

Lukasz2013 napisał(a)
No ładniutko wszystko kwitnie. U mnie tulipki jeszcze zamknięte, rano był przymrozek, magnolia gwieździsta już przekwita a żółta i różowa dopiero w pąkach. Pozdrawiam

Przymrozek??? U nas na plusie cały czas...To co z Twoimi kwiatami magnolii??? Zmroziło???

Mam jeszcze zielone tulipany, nie wszystkie kwitną. Musisz mieć tylko te późniejsze...
Milka 12:34, 21 kwi 2016

Kindzia napisał(a)
To teraz zdjęcia, duuużo będzie

No za dużo fot to nie dałas, ale podziwiam i tulipany i przede wszystkim magnolie, ta cytrynowa duża i ile kwiecia
Kindzia 12:42, 21 kwi 2016

Milka napisał(a)

No za dużo fot to nie dałas, ale podziwiam i tulipany i przede wszystkim magnolie, ta cytrynowa duża i ile kwiecia

A mnie się wydawało, że dużo...

Żółtek jeszcze nie był w rozwoju do cykania mu zdjęć. Rysiu dzisiaj kosić pojechał (przecież w weekend nie będzie kosił, chyba że u Kasi), to ma przykazane zdjęcia zrobić. Mam nadzieję, że przymrozek ją nie liznął, do tej pory jakoś zawsze szczęście miała. Gorzej z Satysfaction, ona w przewiewie rośnie...
Agania 19:39, 21 kwi 2016

Irenka przywoła dla mnie fotki magnolek....japońska zaszaleje...druga panna cudna bardzo....trzecia już po kwitnienu....tak?

Tulipanki z przyjemnością się ogląda....masz tych bukszpanów, ale u Ciebie jak w Wersal muszą być w dużych ilościach

Czekam na ładną pogodę...jak do jutroa wytrzyma to po robię, dzisiaj jeszcze było za mokro....jak to mieliście przymrozek?!
Lukasz2013 19:40, 21 kwi 2016

To to gratki na 4 sety i czekamy na focie.
Agania 19:41, 21 kwi 2016

Czekam na pełny rozkwit i obiecane przykazane foty
Lukasz2013 19:41, 21 kwi 2016

Kindzia napisał(a)

Przymrozek??? U nas na plusie cały czas...To co z Twoimi kwiatami magnolii??? Zmroziło???

Mam jeszcze zielone tulipany, nie wszystkie kwitną. Musisz mieć tylko te późniejsze...

Magnolia chyba ok mam nadzieje
Madzenka 06:28, 22 kwi 2016

To się imprezka w weekend szykuje? Ale liczę, ze M obfoci ogród
Kindzia 08:54, 22 kwi 2016

Agania napisał(a)
Irenka przywoła dla mnie fotki magnolek....japońska zaszaleje...druga panna cudna bardzo....trzecia już po kwitnienu....tak?

Tulipanki z przyjemnością się ogląda....masz tych bukszpanów, ale u Ciebie jak w Wersal muszą być w dużych ilościach

Czekam na ładną pogodę...jak do jutroa wytrzyma to po robię, dzisiaj jeszcze było za mokro....jak to mieliście przymrozek?!

Podobno trzeciej kwiatów na żywo nie będzie mi dane zobaczyć. Trudno, widziałam na MMS W przyszłym roku zobaczę
To prawda, trochę bukszpanów już mi rośnie, w poniedziałek będzie więcej
W Zabrzu były białawe trawniki wczoraj, rano lekko przymroziło. Dziś już nie.

Mnie ta ładna pogoda na poniedziałek najbardziej potrzebna, bo sadzenie musowe! Cały następny tydzień ma być mokry, to nawet gdybym buksy tydzień przetrzymała, to będzie jeszcze gorzej. Bo w mokrej ziemi nie za komfortowo się sadzi