Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 08:20, 11 maj 2016

Lukasz2013 napisał(a)
Prace w toku. Coś się dzieje. Pozdrawiam

Łukasz u nas się ostatnio wiecznie coś dzieję, za stagnacją tęsknimy
Kindzia 08:21, 11 maj 2016

Urszulla napisał(a)
Ślicznie, modelowo

Na razie ślicznie to nie jest, trawa musi zarosnąć. A jeszcze nie wykopane wszystko...
Kindzia 08:23, 11 maj 2016

Agania napisał(a)
Prace postępują, aż przyjemnie popatrzeć

Postępują Agatko, ale sił coraz mniej. Kopanie, ubijanie ziemi, to ciężka fizyczna praca jednak. M nie przyzwyczajony do takiej pracy, wieczorem bardzo połamany jest. Ale już koniec widać.
Mirka 08:30, 11 maj 2016

Kindzia napisał(a)
Prace wykopaliskowe idą do przodu. Może dzisiaj z zakopywaniem podziemnych rur będzie już koniec.

Niezła demolka Kasiu ale będziesz miała wygodę Pozdrawiam
Kindzia 08:30, 11 maj 2016

Wczoraj nie udało się skończyć kopania, może dzisiaj. Deszczyk nas pod wieczór wygonił z ogrodu.
Jeszcze kawałek do skarpy i do pergoli trzeba wykopać, zdjąć darń przy krzaczkach owocowych i przy pergoli, i rozkładać linie kroplujące. Kawał roboty jeszcze...
Ja się też nie leniłam, na dzień dzisiejszy mogę śmiało powiedzieć, że ogród mam wyplewiony!!! Wczoraj bardzo się mobilizowałam żeby skończyć plewić róże, ciągle patrzałam jak daleko jeszcze...ale już z głowy
Nawet zdjęć nie mam.
Pogoda słoneczna i ciepła od rana. Zaraz za robotę się bierzemy.

Wieczorem do Zabrza wracamy, a weekend deszczowy zapowiadają, trzymajcie kciuki żeby chociaż zdążyć prace ziemne zakończyć.

Z rozkładaniem linii w malinach będzie bal. Urosły już bardzo...jak ich nie połamać???
Kindzia 08:34, 11 maj 2016

Mirka napisał(a)
Niezła demolka Kasiu ale będziesz miała wygodę Pozdrawiam

No, trawnik jest rozkopany dość znacznie, ale mam nadzieję, że za dwa-trzy tygodnie zarośnie i śladu nie będzie.
Poświęciliśmy wyjazd urlopowy w tym roku dla tej wygody Nie mogę się doczekać tego uczucia, że upał, sucho, a ja sobie siedzę wieczorkiem zamiast stać z wężem
ren133 14:22, 12 maj 2016

Kindzia napisał(a)
Azalia Georg Arends najwcześniej zaczęła, potem będzie Orlice i Schneeperle, na końcu Rosinetta. Pierwszy roduś u mnie, który pokazał kwiatki to Goldbukett, szykuje się Haaga i Purple Splendour. Alfred śpi jeszcze.

Śliczna ta azalia
14:32, 12 maj 2016
Kindzia napisał(a)
Azalia Georg Arends najwcześniej zaczęła, potem będzie Orlice

powiem ci że u mnie jest dokładnie na odwrót) ..Orlice pierwsza a Georg potem zaraz ...ale on mi się bardziej podoba ma takie duże kwiaty i kolor...płomień https://www.ogrodowisko.pl/watek/5730-kolorowa-piaskownica?page=317 post z 17.59 pokazuje obie ..i są na takim samym stanowisku ....wiec znowu się okazuje że jest istotne gdzie rosną
Kindzia 18:28, 12 maj 2016

ren133 napisał(a)

Śliczna ta azalia

Bardzo intensywny kolor ma, widać ją z daleka. Jestem z niej bardzo zadowolona
Kindzia 18:30, 12 maj 2016

eee_taam napisał(a)

powiem ci że u mnie jest dokładnie na odwrót) ..Orlice pierwsza a Georg potem zaraz ...ale on mi się bardziej podoba ma takie duże kwiaty i kolor...płomień https://www.ogrodowisko.pl/watek/5730-kolorowa-piaskownica?page=317 post z 17.59 pokazuje obie ..i są na takim samym stanowisku ....wiec znowu się okazuje że jest istotne gdzie rosną

I u mnie na takim samym stanowisku. Ale Orlice młodziutka, może dlatego opóźniona.
Zaraz lecę zobaczyć Twoje.