Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 14:04, 30 sie 2016

Agania napisał(a)
Trzeba podlewać, jak nie ma deszczu, ale w końcu to długodziałąjący jest nawóz?

Agatko...jak by Ci powiedzieć...nie wiem Sypię na wiosnę, raz tylko zawsze, starcza. Więcej u mnie nie potrzeba. Potem tylko rodki, azalie, hortki i róże dostają jeszcze raz...coś. Tyle...
Kindzia 14:04, 30 sie 2016

Luki napisał(a)
Mnie ostatnio polecono jakiś długodziałający nawóz na trawę, podobno działa znakomicie od dawna... tylko żebym ja takiej dziurawej głowy nie miał, ale coś na S to było następnym razem zapytam z kajecikiem w ręce

Może Substral?
Kindzia 14:05, 30 sie 2016

jolanka napisał(a)
Ale chyba na nowy trawnik to sypać juz nie trzeba

Ja bym nie sypała...ale zapytaj bardziej doświadczonych nawozowo...
Kindzia 14:06, 30 sie 2016

gierczusia napisał(a)
Czytam o tej Yarze i problemach z rozpuszczaniem..hmmmm... no dobra..rozpuszcza się troszkę trudnij , nooo jak granulat ale ogólnie wielkiego problemu ni ma , pod warunkiem ,że to nie susza ja ją uwielbiam
Jeszcze muszę tą dla hortek kupić , bo gdziesik mi uciekło
Ściskam Kindziu

Ja tam ją też lubię Zresztą Azofoskę też Nie wybrzydzam
Ta dla hortek sprawdzona na własnej skórze, polecam z czystym sumieniem
Kindzia 14:17, 30 sie 2016

Niemoc trzyma mnie w dalszym ciągu, zresztą nawet bez wyrzutów sumienia, pogoda mnie w tym utwierdza
W sobotę posadziłam tylko dwie Red Leonardo da Vinci. Tym sposobem wyleciały ode mnie My Girl i Acapella...te wymieniane były łyse praktycznie, tylko z kwiatami. Mam nadzieję, że teraz Alchymist nie będzie tak mocny aby je zarazić...Candlelight pod nim bez ospy nadal
Coraz więcej róż mam z mączniakiem. Po raz pierwszy tak mi się zaraziły. Zawsze tylko Chopiny były szarawe, teraz jeszcze parę innych. Austiny zaczynają mieć plamistość. Ale nie pryskałam ich profilaktycznie w tym roku, moja wina.
Berberysy i buksy po opryskach wypuściły młode listki, nie dałam zamordować

A poza tym był basen, słoneczko, basen, słoneczko...

W ten weekend też ogrodowej roboty nie będzie (jakoś mi to nie przeszkadza), imprezę urodzinową mamy

Mam już wycenę za przesunięcie ogrodzenia, napisałam pismo do wodociągów o usunięcie zasuwy wody sąsiada, która sobie jest na mojej działce...może w październiku zacznie się u mnie lekki syf budowlany na ogrodzie. Bo coraz bardziej skłaniam się jednak do zaczęcia tej rewolucji jesienią. Wiosną, po odpoczynku zimowym, pójdzie nam ta przebudowa z większą energią

Relację zdałam Miłego dnia
Basilikum 14:18, 30 sie 2016

musze sie przyznac, ze podgladam Twoj watek od jakiegos czasu +wpadlam jak sliwka w kompot

pozdrowienia wiec sle
agata19762 14:20, 30 sie 2016

No to byczenia ciąg dalszy...u Ciebie z wyboru a u mnie z musu. Pozdrawiam

Kindzia 14:51, 30 sie 2016

Basilikum napisał(a)
musze sie przyznac, ze podgladam Twoj watek od jakiegos czasu +wpadlam jak sliwka w kompot

pozdrowienia wiec sle

Bardzo miło jest mi Ciebie gościć (), czy z ujawnianiem, czy bez Zapraszam częściej Ja u Ciebie bywam, przecież wiesz. Kozy pomyliłam z owcami...
Kindzia 14:51, 30 sie 2016

agata19762 napisał(a)
No to byczenia ciąg dalszy...u Ciebie z wyboru a u mnie z musu. Pozdrawiam

U mnie też z musu, leń mi wymusił

A czemu u Ciebie z musu....muszę lecieć do Ciebie...
Basilikum 15:10, 30 sie 2016

nasze owce myli z kozami 90% ludzi´

lenia mam tez ale i duzo pracy wiec nie moge sobie pozwolic