Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 12:55, 08 paź 2016

kasja83 napisał(a)
Kasia u Ciebie ogród to chyba zatrzymał się na sierpniu i ni-hu-hu dalej.Kwieciście..oko cieszy bardzo-bo aura już mocno jesienna.

Od wczoraj się zmieniło...
Kindzia 13:01, 08 paź 2016

JulkAd napisał(a)

No to ja dodatkowe pytanie mam. Po oberwaniu baciory uwiązujesz poziomo czy jak leci? New Dawn od Ciebie podwiązać muszę i tę przy samych schodach. No i kiedy obrywasz? Już?...bo tego nie doczytałam
Buziaki

Tak do końca nie wiem czy o wszystkie róże pytasz...
Wielkokwiatowe skracam tak do pasa, bo moje wysokie do nieba, boję się, że śnieg, wiatr je połamie. Pnące naginam, lepiej kwitną jak mają poziome pędy, z nich wiosną, z uśpionych oczek pójdą następne pędy, które będą kwitnąć. Widziałaś mojego Alchymista. Laguna też jest do huśtawki uwiązana.
Jeszcze nie obrywam, myślę, że w listopadzie je będę szykować (i wtedy dopiero skrócę). Potem tylko poczekam na przymrozek tak -3 do -5 i wtedy kopczyki. W zeszłym roku, o ile dobrze pamiętam, kopczykowaliśmy w grudniu.

Macham
Kindzia 13:02, 08 paź 2016

JulkAd napisał(a)

He, he....ja się schylam ...ale tak ładnie jak Ty to nie mam

Nie prawda, masz ładnie Byłam, widziałam
Kindzia 13:02, 08 paź 2016

Milka napisał(a)
Dalie cudo
Donosze, ze i u mnie Zebrinusy zaczely kwitnac, dotarlam tam i zobaczylam. Nowy miskant Cosmoplitan cudnie kwitnie, no i chyba jednak miskanty ML szykuja się do kwitniecia.

Czyli plan Ci trawy wykonały
Kindzia 13:03, 08 paź 2016

danuta_szwajcer napisał(a)
To chyba i ja musze zobaczyć, piękne masz te Zebrinusy Kasiu

Powinny u Ciebie też kwitnąć Danusiu
Kindzia 13:04, 08 paź 2016

Lecę kopytka robić, potem do sklepu jedziemy, narożnik muszę sobie spatrzyć...może do Gosi zboczymy...
Reszta nadrabiania później

Buziaki
jolanka 13:12, 08 paź 2016

Te kopytka to mogłabys podrzucić

Kasiu, czytam uważnie jak do zimy rośliny przygotować, będe podpytywała, bo z pnącymi różami pierwszy raz zimę planuję
JulkAd 11:57, 09 paź 2016

Kindzia napisał(a)

Moje róże wyzbyły się mączniaka i robali po ostatnim oprysku, bałam się je tak zostawić bez leczenia...liście pewnie dopiero w listopadzie będę obrywać, chyba że pogoda gwałtownie się jeszcze pogorszy.
To prawda, ostatnim leniem nie jestem Pozytywnego nastawienia nauczyła mnie Mama, szkoda, że jej już tu nie ma Zawsze widzę pozytywne strony, łatwiej mi się żyje z takim nastawieniem

Mądra Kobieta była z Twojej Mamy...żebym ja mogła tak pozytywnie na wszystko patrzeć, faktycznie wtedy łatwiej
Buziolki Kasiu
JulkAd 12:03, 09 paź 2016

Kindzia napisał(a)

Tak do końca nie wiem czy o wszystkie róże pytasz...
Wielkokwiatowe skracam tak do pasa, bo moje wysokie do nieba, boję się, że śnieg, wiatr je połamie. Pnące naginam, lepiej kwitną jak mają poziome pędy, z nich wiosną, z uśpionych oczek pójdą następne pędy, które będą kwitnąć. Widziałaś mojego Alchymista. Laguna też jest do huśtawki uwiązana.
Jeszcze nie obrywam, myślę, że w listopadzie je będę szykować (i wtedy dopiero skrócę). Potem tylko poczekam na przymrozek tak -3 do -5 i wtedy kopczyki. W zeszłym roku, o ile dobrze pamiętam, kopczykowaliśmy w grudniu.

Macham

No to już wszystko wiem...głównie o pnące mi chodziło, ale o wielkokwiatowych doczytałam i to faktycznie dobry pomysł....nie zetnę tylko Luiski (ale ona raczej z tych giętkich, więc wiatr niestraszny ), na pewno spróbuję ją wiosną do ziemi przygiąć, może coś z tego będzie....kopczykowałam u siebie szybko w ubiegłym roku, ale tylko dlatego, że młode róże były i z gołym korzeniem
Basilikum 16:38, 09 paź 2016

Kasiu zajrzyj do nie czy ja ta roze dobrze posadzilam https://www.ogrodowisko.pl/watek/5901-pod-bialo-niebieska-chmurka-ogrod-basilikum?page=627#post_6