Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Bogdzia 20:12, 23 lis 2016

Kindzia napisał(a)

Mięsko surowe...jakie wymagania
Wczoraj miałam meldunek, że róże nowe listki wypuszczają. Nie mam pytań, ale przy takiej temperaturze...nie ma się co dziwić. Trochę się martwię jak szok związany z radykalną zmianą temperatury przeżyją. Wczoraj +16, a na poniedziałkową noc już zapowiadają -4

Fakt szok temperaturowy dla roślin groźny. Moje obsypane bo juz śnieg i zima była a teraz ciepło i tez sie boje ale najwyżej w końcu je wywale bez zalu.
Adela 21:05, 23 lis 2016

Kasiu, jakto robisz, że mieszkając z dala od ogrodu i pracując !, jest on taki zadbany?
Basilikum 21:10, 23 lis 2016

Kindzia napisał(a)

To dobrze, że nie tylko ja mam takie zwichrowanie

Ja bym taka pewna nie była, że mu się spodoba...

jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz
a to ja takich wysokich roz nie mam. Moje najwyzej do kolan siegaja. Czyli chyba moga zostac na zime
barbara_kraj... 22:58, 23 lis 2016

Kindzia napisał(a)

Dziękuję i wzajemnie

Wczoraj jak rano do pracy wyszłam, to wróciłam do domu przed 22...wnuczki bawiłam i przy okazji skracałam spódnicę córce.

Hahaha, a ja rękawy w kurtkach wnuczków reperowałam.

Przyglądam się bezlistnym różom i zastanawiam się, czy swoje też nie ogołocić, bo jak liście opadną, to gdzie je potem będę szukać. A większość porażona czarną plamistością.
Wczoraj M spryskał brzoskwinie miedzianem i chlapnął przy okazji róże. Jakaś zapora przed patogenem chyba będzie?
Madzenka 23:34, 23 lis 2016

Brakowało Twojej energi!
Marta 06:49, 24 lis 2016

Fajnie, że M wciągnął się ogrodowo, mi wystarczyłoby gdyby mój zaczął interesować się trawnikiem, którego nie mam, bo to chwastowisko. Pokazuję mu zdjęcia Waszych, ale jak na razie nic go nie wzrusza. Może kiedyś się doczekam?
mirkaka 07:36, 24 lis 2016

Pięknie masz przygotowane różyczki do zimy. A z Alchymista też obrywałaś liście? On wielki to pewno przy nim nasiedziałaś się trochę?
Kindzia 08:39, 24 lis 2016

Bogdzia napisał(a)

Fakt szok temperaturowy dla roślin groźny. Moje obsypane bo juz śnieg i zima była a teraz ciepło i tez sie boje ale najwyżej w końcu je wywale bez zalu.

Nawet tak nie mów, masz bardzo przyzwoite róże, nooo, nie tak piękne jak rodusie, ma się rozumieć

Już się prognozy na przyszły tydzień ociepliły, najniżej -2 zapowiadają. Nie będzie tak źle, rośliny się przestawią.
Kindzia 08:39, 24 lis 2016

Adela napisał(a)
Kasiu, jakto robisz, że mieszkając z dala od ogrodu i pracując !, jest on taki zadbany?

Krótko leżę i pachnę
Kindzia 08:41, 24 lis 2016

Basilikum napisał(a)

jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz
a to ja takich wysokich roz nie mam. Moje najwyzej do kolan siegaja. Czyli chyba moga zostac na zime

Tylko nie wiem czy chcę próbować...czy to na moje nerwy

Takie róże zostaw. Wiosną dopiero obetniesz jak trzeba, potem zaraz nawóz.