Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Bogdzia 17:24, 22 lis 2016

Kindzia napisał(a)

Nakarmić...cholewcia, nie pomyślałam
I zaraz poszłam czytać co takiemu jeżowi bym mogła...banana miałam, czytam, że kocią karmę...o psiej nie piszą, a tylko taką mam stale na składzie...można spróbować było...będę pamiętać na przyszłość.
Te róże były ścinane na sam koniec października, nie stresuj się Bogdziu, dzisiaj już by takie ładne nie były

Psią tez zje ale mięsko surowe najlepiej albo ukopac dżdżownic z ogródka.Dobrze ze wyjasniłas o różach bo stresa miałam.
Marta 20:21, 22 lis 2016

Kindzia napisał(a)

Trawnikiem zajmuje się eMuś, ja tylko preparaty przez neta zamawiam, bo sklepowo-komputerowo bardziej biegła jestem. Hortensje mi będą latać całą zimę po placu, ale jakoś nie potrafię ich ciachnąć przed zimą dla porządku...
Dziękuję za miłe słowa
U nas jeże to rzadkość, u mnie nie mają warunków do zimowania w ogrodzie, ale za ogrodem i owszem Mam nadzieję, że te zostaną, nawet bym im jakiś liściowo chaszczowy bałagan gdzieś w kącie naszykowała...

Też hortensji nie ciacham, a niech trochę polatają po ogrodzie Lepiej wyglądają takie niż same patyki. Szykuj tam kącik dla jeży na przezimowanie, wiosną pomogą w walce z owadami
barbara_kraj... 20:45, 22 lis 2016

Zabieganym i zarobionym pozdrówka ślę.

Adela 21:08, 22 lis 2016

Witaj wagarowiczko!
Dawno Ciebie nie było widać i słychać, ale zaległości nadrabiasz w galopującym tempie!
Ja, pomimo, że zaglądam codziennie na forum, to bardzo zaniedbuję swój wątek.
Ale grzebię w ogródku
Pozdrawiam
Adela 21:23, 22 lis 2016

A patrząc na Twojego kolczastego ogródkowego lokatora, przypomina się mi moje pierwsze spotkanie z jeżykiem.
Zauważyłam pod starymi tujami dość spore wybrzuszenie. Dotknęłam nogą..... miękko! Nie wiem dlaczego, ale wogóle nie przyszło mi do głowy, że to może być jeż. Wystraszyłam się i z sercem na ramieniu nacisnęłam stopą jeszcze raz. Usłyszałam delikatne: piii...
Opowiedziałam o tym niecodziennym spotkaniu domownikom i wtedy córka uświadomiła mi, że to pewnie jeż
Zaczęłam przeżywać, bałam się, czy nie zrobiłam mu krzywdy. Następnego dnia okazało się, że wszystko jest ok, a jeżyk zmienił tylko miejsce.
sylwia_slomc... 21:49, 22 lis 2016

Kindzia napisał(a)
Wieczorem je ścięłam, następnego dnia oberwaliśmy im liście
Mieliśmy też miłą, wieczorną wizytę Figo tylko z daleka obwąchiwał

Super gościa miałaś w ogrodzie, a mech w kosteczce cudny Czekam żeby mi tak chodnik zarósł
lindsay80 22:06, 22 lis 2016

Kasiu bukiecik różany śliczny, ale zdjęcie jeża pierwsza klasa!
Ja nawet nie wiedziałam, że do nas jeże zaglądają, zorientowaliśmy sie jak się jeden utopił w studzience, która przykryta była tylko paleta, szkoda bardzo, bo to takie urocze zwierzątka.
Kindzia 08:19, 23 lis 2016

BasiaLT napisał(a)
Witaj Kasiu miło cię widzieć po tak długiej przerwie. Jeże psią suchą karmę bardzo lubią, nieraz przychodziły do nas nocą i się dobierały do miski psa.

Dobrze wiedzieć, psią mam zawsze
Kindzia 08:20, 23 lis 2016

Basilikum napisał(a)
Kocia tez lubia

Właśnie czytałam, że kocią jedzą, o psiej tam nie pisali...
08:21, 23 lis 2016
jeżyk u mnie biegał wieczorem po tarasie ...ale jakiś m-c temu to było ...teraz chyba już się gdzieś zaszył ..bo go nie widuję.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies