Wiem Małgoś, chwaliłaś mi się przez telefon Dzisiaj po południu oddaliśmy Cysię, luzik się zapowiada w tygodniu. Sił muszę nabrać . Mam nadzieję, że weekendowa pogoda sprzyjająca będzie, tyły ogrodowe mam.
Kasiu bardzo Ci dziękuję za informacje odnośnie jeżyny i tak szczegółowe zobrazowanie jej prowadzenia. Widzę, że te pędy masz w miarę razem, nie rozpinasz icj każdy w innym poziomie.
Zaglądając na płot, to ona chyba gdzieś na 5 m rosnie.
Mogłabym u siebie też tak na siatce rozpiąć, ale u mnie sąsiad ziemię pomiędzy żywopłotem tujowym a płotem pryska randapem, więc niezby to posadzenie blisko płotu.
Tyły mnie rozbawiły a pogoda mi rozwala plany . Chciałam dziś opryskiwacze zrobić skoro w sobotę ma padać a tu już leje .. .Kasiu czy host Ci już puszczają listki czy to jeszcze zacwczesnie. Miałam je pierwsza zime.
Nie mam na tyle miejsca pod spodem żeby tak rozpinać, na pewno było by tak lepiej, bo więcej słońca by docierało. Tak jak teraz rosną pod spodem są maliny. Z drugiej strony mam rośliny ozdobne. Gdybym niżej przywiązała nie miały by kompletnie słońca dojrzewające owoce...
Pędy bywają dłuższe niż 5 metrów. Ta jedna roślina daje bardzo dużo owoców.
Raczej powinnaś znaleźć jeżynie inne miejsce
O matko...jakie to miłe co piszesz, ale zupełnie nie zasłużone dla mnie, przynajmniej w materii fotografowania.
Myślałam, że będzie spokojny tydzień, a tu życie funduje mi atrakcje za atrakcją...nie miałam czasu się uczyć. Może dzisiaj spróbuję