Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 11:43, 07 kwi 2015

eda napisał(a)
Macham serdecznie po świątecznie

Ja też macham, z pracy wprawdzie, ale nie specjalnie mam pracowity dzień. Czekam na spływ dokumentów...
malgorzata_s... 11:44, 07 kwi 2015

Na takiej zimnicy też bym się darła No ale ja nie aniołek
Kindzia 11:46, 07 kwi 2015

Urszulla napisał(a)

Kasiu, raczej nie mam jak wgrywać zdjęć bo nie mój laptop i mam go tylko od czwartku do poniedz.na weekend. Poza tym u mnie w ogrodzie kicha co mnie wkurza. Forum nadrabiam w wolnych chwilach bo jestem do popołudnia poza domem. A wieczorem jestem padnięta.

Piwonie potrzebują trochę miejsca....jeszcze można za ogrodzeniem

Czasem i tak bywa Ulcia, trza przeżyć

Czemu kicha u Ciebie? Cebulowych nie masz? Moje narcyzy pewnie zaczęły...

Za ogrodzeniem??? W tych chwaściorach??? Chyba nie chcesz mnie namówić żebym tam plewić zaczęła??? Matko i córko...
Kindzia 11:48, 07 kwi 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Na takiej zimnicy też bym się darła No ale ja nie aniołek

Ona sobie tylko mówiła ała, ała...

Właśnie jej za ciepło chyba było, opatulona była...a tu zimna woda!
malgorzata_s... 11:58, 07 kwi 2015

Kindzia napisał(a)

Ona sobie tylko mówiła ała, ała...

Właśnie jej za ciepło chyba było, opatulona była...a tu zimna woda!

Zimna?? U nas podgrzewają. Pewno u was też, dotykałaś?
Kindzia 12:02, 07 kwi 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Zimna?? U nas podgrzewają. Pewno u was też, dotykałaś?

Nie dotykałam, pewnie też podgrzewają. Chyba by sumienia nie mieli
Milka 12:20, 07 kwi 2015

Kindzia napisał(a)

Całe dwa dni niespecjalne dla małej były, dużo ludzi, rozgardiasz, zmęczona była. Teraz dojdzie do siebie. W weekend do babci przyjedzie, utulę ją. Może sobie troszkę nosek w pszczyńskim słoneczku opali

Szybciej Irciu będziesz kwiaty dalii miała, ja, niestety, nie mogę do donic...musiałabym je wszystkie do Zabrza wlec, tam przecież nie ma kto podlewać Może teraz dojrzeję do tego, żeby je wywlec i zobaczyć czy żyją (a mam nadzieję, że tak).
Tobie zielone z kija od miotły urośnie Irenko, wcale mnie nie dziwi, że Ci przeżyły!

No tak, małe dzieci wybite z rytmu, to i marudne. U babci jej będzie dobrze i powietrza ciepłego złapie
Twoje też przeżyją, nie martw się. W sumie dalie cudne są, ale ja juz coraz mniej chęci mam na przechowywanie roślin, powoli z wielu chyba zrezygnuję. Ha, ha..urośnie, bo ziemia dobra, a nie ja taka zdolna
Kindzia 12:27, 07 kwi 2015

Milka napisał(a)

No tak, małe dzieci wybite z rytmu, to i marudne. U babci jej będzie dobrze i powietrza ciepłego złapie
Twoje też przeżyją, nie martw się. W sumie dalie cudne są, ale ja juz coraz mniej chęci mam na przechowywanie roślin, powoli z wielu chyba zrezygnuję. Ha, ha..urośnie, bo ziemia dobra, a nie ja taka zdolna

Wiadomo

Ja też co roku rezygnowałam z takich do przechowywania, najpierw kanny wyleciały, potem mieczyki. Dalie zostają, lubię je bardzo. Pięknie kwitną bez chodzenia specjalnego koło nich. Ale u mnie to raczej wylatywały ze względu na to wykopywanie i zakopywanie...Jakaś leniwa się robię. Dla dalii się warto przemóc, takie ilości kwiatów...to tylko hortki bukietowe mają, ale te to w ogóle super kwiaty!
Madzenka 17:37, 07 kwi 2015

Pogłaskaj Aniołka ode mnie

Nic juz nie przechowuje zima, z dali nawet sie wyleczyłam... Wole sadzic byliny , ktore zimą wytrzymaja
Kindzia 18:57, 07 kwi 2015

Madzenka napisał(a)
Pogłaskaj Aniołka ode mnie

Nic juz nie przechowuje zima, z dali nawet sie wyleczyłam... Wole sadzic byliny , ktore zimą wytrzymaja

Dobrze, pogłaskam, w piątek

Żeby taka dalia bylinowa była...marzenie...