Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 11:03, 09 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)
Ha, na wnusię się załapałam

Miałaś szczęście, to chrzcinowe zdjęcie
Kindzia 11:04, 09 kwi 2015

Bea napisał(a)
Ja też się załapałam.

Widziałam, że agrest kupiony- niech się dobrze trzyma

Agresty marnocinki, maleństwa. Trzeba poczekać na owocki...
Agania 19:44, 09 kwi 2015

Piękne maleństwo
Ty wertykulujesz jutro, ja w sobotę, ale nie mam jeszcze kupionego nawozu do trawników....trzeba nawozić od razu po wertykulacji?
U mnie ten zabieg to dopiero pierwszy raz, poczytam jeszcze....ale nie doczytałam, czy kość przed czy po, trawnik u mnie już spory?..Kasiu jak radzisz?
anna_g 20:43, 09 kwi 2015

Kindzia napisał(a)
Klamka zapadła, w piątek wertykulacja trawnika. Wprawdzie jestem psychicznie przygotowana, że paskudnie będzie...ale mimo wszystko jakaś obawa jest...

Trzeba grabić potem? I nawozić od razu?

Kasia - a co ma być paskudnego po wertykulacji bo ja tu czytam chyba bez zrozumienia
Nawozić można chyba od razu potem tylko najlepiej żeby padało albo podlać żeby nawóz nie wypalił trawy...
Bea 21:39, 09 kwi 2015

Ostatni jak byłam na giełdzie to tylko na jednym stoisku był

pienny agrest.
Kindzia 09:00, 10 kwi 2015

Agania napisał(a)
Piękne maleństwo
Ty wertykulujesz jutro, ja w sobotę, ale nie mam jeszcze kupionego nawozu do trawników....trzeba nawozić od razu po wertykulacji?
U mnie ten zabieg to dopiero pierwszy raz, poczytam jeszcze....ale nie doczytałam, czy kość przed czy po, trawnik u mnie już spory?..Kasiu jak radzisz?

U mnie też po raz pierwszy i czytaliśmy tylko o tym...pytałam też tutaj.
Powiem Ci jak my zrobimy. Najpierw koszenie, potem wertykulacja, grabienie, nawiezienie saletrą amonową i podlanie...żeby następnego dnia przeschło i chodzić by było można. Zrobię zdjęcia.
Kindzia 09:01, 10 kwi 2015

anna_g napisał(a)

Kasia - a co ma być paskudnego po wertykulacji bo ja tu czytam chyba bez zrozumienia
Nawozić można chyba od razu potem tylko najlepiej żeby padało albo podlać żeby nawóz nie wypalił trawy...

Ma wyglądać paskudnie, jak po wojnie
Tak zrobię.
Kindzia 09:02, 10 kwi 2015

Bea napisał(a)
Ostatni jak byłam na giełdzie to tylko na jednym stoisku był

pienny agrest.

Jak to dobrze, że nie zrywałam się bladym świtem po te krzaczory. Już sobie powolutku rosną u mnie. Dwa czerwone agresty, 1 czarna porzeczka i 3 borówki.

Dzięki Beatko
Agania 17:09, 10 kwi 2015

Kindzia napisał(a)

U mnie też po raz pierwszy i czytaliśmy tylko o tym...pytałam też tutaj.
Powiem Ci jak my zrobimy. Najpierw koszenie, potem wertykulacja, grabienie, nawiezienie saletrą amonową i podlanie...żeby następnego dnia przeschło i chodzić by było można. Zrobię zdjęcia.

Ciekawa jestem jak tam prace przy trawniku i odczucia, u mnie sprzęt też już jest przywieziony, właśnie eM juz kosi....oby wertykulator się sprawdził, bo to ponoć nie łatwe urządzenie, saletrę amonową też już kupiliśmy....powodzenia i czekam na foty z ogrodu
Milka 17:31, 10 kwi 2015

Czyli w sobotę ostra robótka, u mnie też ale przy takiej pogodzie to przyjemność u mnie borówki juz ruszyły