Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Gocha 12:12, 29 cze 2017

Kasiu to coś z tego upału mi się pokiełbasiło. Ja myślałam że Ty go nie masz- ale on faktycznie cudowny to przecież zawsze ja mogę go sobie sprawić. Tam w szkółce od razu zapytałam się o tę różyczkę Green Ice czy jeszcze mają bo to może być moje chciejstwo i nawet wymyśliłam dla niej częściowo towarzystwo.
A tego WM to masz przy huśtawce ?
Gocha 12:13, 29 cze 2017

Kindzia napisał(a)

Irciu...pamiętasz? Znalazłaś mleczyka u mnie w kamieniu pod drugą bramą

I ja też jednego chwasta znalazłam
Kindzia 12:18, 29 cze 2017

Gocha napisał(a)
Kasiu to coś z tego upału mi się pokiełbasiło. Ja myślałam że Ty go nie masz- ale on faktycznie cudowny to przecież zawsze ja mogę go sobie sprawić. Tam w szkółce od razu zapytałam się o tę różyczkę Green Ice czy jeszcze mają bo to może być moje chciejstwo i nawet wymyśliłam dla niej częściowo towarzystwo.
A tego WM to masz przy huśtawce ?

Już nie
Posadziłam pierwotnie koło huśtawki, bo piszą, że on może za pnącą robić...ale z wielkością nie da rady koło Laguny. Dlatego w maju, z pąkami (nie polecam!) przesadzaliśmy go na cycka. I tam sobie rośnie...ale jakbym przeniosła firletkę rosnącą po drugiej stornie cycka (tylko gdzie???), to bym miała miejsce na jeszcze jedną...nie! Kusisz mnie okropnie!!!!!!!!!!! A kysz!!!
Kindzia 12:18, 29 cze 2017

Gocha napisał(a)

Pewnie, zawsze są. To tak jak Ciocia Gosia mówi, plewisz, odwracasz się, a one za plecami już rosną
Milka 12:44, 29 cze 2017

Kindzia napisał(a)

Irciu...pamiętasz? Znalazłaś mleczyka u mnie w kamieniu pod drugą bramą

O rany, no tak!!
1 sztukę!!!!!!!!!
12:45, 29 cze 2017
Kindzia napisał(a)

Ja też nie...dopiero mi meldowała, jak odbierała u mnie przesyłkę od Irenki, że wylizane ma, z warzywnikiem włącznie...

u mnie warzywnik tez nie straszy ...skrzynie sa łatwe do obrobienia ...gorzej rabaty ...a najgorzej u mnie floksowa ...mam na niej kepy traw pomiedzy flokasami i podagrycznik z perzem ...odchwaszczanie zaplanowalam na jesień jak floksy przekwitna ...bo wszystko musze wykopac i gleboko przerąbać ....M juz sie boi co go czeka ...a to raptem 3m kwadratowe bo teraz jak floksy kwitna to tylko wyskube cos z wierzchu i jakoś to mmusi byc

malkul 13:46, 29 cze 2017

Kindzia napisał(a)

Pewnie, zawsze są. To tak jak Ciocia Gosia mówi, plewisz, odwracasz się, a one za plecami już rosną
Gosia mądrze prawi
JulkAd 14:18, 29 cze 2017

Margarete napisał(a)
O rany to juz rok minął jak byliśmy u ciebie...pamiętam ten upał, to poszukiwanie cienia, te śmiechy i kółko "uzależnionych" od ogrodowiska i roslin jak na mitingu AA, no i obsadzanie prezentowych donic pamiętam, ze o towarzystwie wyśmienitym, pysznym jedzeniu i cudnym ogrodzie już nie wspomnę. I wtedy tez była taka wielka burza jak dzis u nas teraz - grzmi za oknem i duchota. No i mecz Polaków ze Szwajcarami, wygrany...fajnie było.Jak ten czas leci

Ale sie sentymentalna zrobiłam...to na stare lata chyba tak mi sie robi
No to do rzeczy :
- róże cudne - nie przyglądam sie za mocno bo znów mnie szaleństwo zakupowe ogarnie...a miejsca brak, choc ten Wiliam Morris...nie powiem...uroczy...
- donice z trawami pardzo konweniuja
- para na ławeczce przesymapatyczna - Kaśka aleś ty sie wylaszczyła...fiu , fiu !!!
Jak to sie robi że sie tak chudnie i odmładza ?

Nie tylko Ty Małgosiu...ja całą niedzielę dumałam, że to już rok minął...ehh dlaczego to się teleportować nie można ...tak na szybką kawę i z powrotem
JulkAd 14:22, 29 cze 2017

Gocha napisał(a)

O...następna ...nic tylko w totolotka grać ...u Kasi znaleźć chwaściorka to tak jakby w loterii wygrać
JulkAd 14:26, 29 cze 2017

Kindzia napisał(a)

No niestety skończysz pielenie ostatniej rabaty i wracasz na pierwszą ...ja już nie wariuję, niech i chwaściorki sobie rosną...ale jak czerwoną koniczynę widzę to mnie trafia wręcz ...dziadostwo jak cholera
Buziaki