Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

15:40, 06 lip 2017
Kindzia napisał(a)

Nie mam pytań... I nie rozwijam tematu, nauczona doświadczeniem

Mogą za trawy robić, u mnie irysy syberyjskie po kwitnieniu za trawy robią.

a sciełam irysy syberyjskie do zera teraz odrastaja i beda ładne do jesieni ...co rok tak robie z lenistwa ..bo mam sporo ich to nie chce mi sie bawic w wycinanie samych kwiatków

Ewa777 20:59, 06 lip 2017

Kindzia napisał(a)

Wiem coś o tym... Nie wiedziałam, że w fiolety też chcesz iść...napisałam Ci u Ciebie jeszcze jedną. Polecaną

Wrzesień...wymiar urlopu mam ograniczony

Kasiu, m,żna wygospodarować 2 dni urlopu przy weekendzie i już masz 4 dni na wyjazd Pomyślcie A jak nie, to w przyszłym roku
Kindzia 07:16, 07 lip 2017

eee_taam napisał(a)

a sciełam irysy syberyjskie do zera teraz odrastaja i beda ładne do jesieni ...co rok tak robie z lenistwa ..bo mam sporo ich to nie chce mi sie bawic w wycinanie samych kwiatków

Też muszę ściąć, zawsze to robiłam, a teraz jakiś regres...jeszcze muszę stożki buksowe pociąć, nie mogę patrzeć na takie rozczochrane w łezce. Resztę buksów nie tnę w tym roku, dopiero odżyły po chorobie.
Kindzia 07:18, 07 lip 2017

Ewa777 napisał(a)

Kasiu, m,żna wygospodarować 2 dni urlopu przy weekendzie i już masz 4 dni na wyjazd Pomyślcie A jak nie, to w przyszłym roku

We wrześniu mam prawie tygodniowy dyżur z Marcysią, obiecałam. W tym roku nie da rady Ewcia...Na przyszły się szykuj
Kindzia 07:20, 07 lip 2017

Jestem w Pszczynie z ambitnymi planami Trzeba pociąć co nie co, śmierdzącą pokrzywą nawieźć róże i skarpa woła, bardzo głośno...

Giardina rozwinęła kwiatucha
07:27, 07 lip 2017
Kindzia napisał(a)

Też muszę ściąć, zawsze to robiłam, a teraz jakiś regres...jeszcze muszę stożki buksowe pociąć, nie mogę patrzeć na takie rozczochrane w łezce. Resztę buksów nie tnę w tym roku, dopiero odżyły po chorobie.

własnie z tym cieciem to sie cały czas zastanawiam nad moimi ludwiczkami ....i sama nie wiem czy ciac czy nie ciąć? mało przyrosły ...bo sucho .....dziurawe sa bo jeszcze nie uzupełniłam wykopanych suchelców ...odwlekam ciecie w czasie ...i pewnie zostawie tak jak jest do przyszłego roku.... beda poszarpańce w zimie stały ...no trudno ...własnie tez nie chce ich oslabiać bo wiosna wygladały fatalnie.
Kindzia 07:32, 07 lip 2017

eee_taam napisał(a)

własnie z tym cieciem to sie cały czas zastanawiam nad moimi ludwiczkami ....i sama nie wiem czy ciac czy nie ciąć? mało przyrosły ...bo sucho .....dziurawe sa bo jeszcze nie uzupełniłam wykopanych suchelców ...odwlekam ciecie w czasie ...i pewnie zostawie tak jak jest do przyszłego roku.... beda poszarpańce w zimie stały ...no trudno ...własnie tez nie chce ich oslabiać bo wiosna wygladały fatalnie.

Żywopłotów na pewno nie ruszę, kulki tylko kosmetycznie potnę, ale jeszcze nie teraz, bo wreszcie mamy szansę na wilgoć. Też się zastanawiałam, ale wolę poczochrańce niż wcale...
gobasia 09:09, 07 lip 2017

Kindzia napisał(a)

Żywopłotów na pewno nie ruszę, kulki tylko kosmetycznie potnę, ale jeszcze nie teraz, bo wreszcie mamy szansę na wilgoć. Też się zastanawiałam, ale wolę poczochrańce niż wcale...

macie szansę na wilgoć ?tzn co,że u Was jest susza?
Moje bukszpany nie przycięte bo mokro...czekam na słoneczne dni
boguslawa_ma... 10:01, 07 lip 2017

Czekasz na deszcz ?
U nas w środę polało to wczoraj wszystko opieliłam ,a dziś rąk nie czuję,dlatego dziś też czekam na deszcz ,a tu słoneczko wyszło.
Milka 10:21, 07 lip 2017

eee_taam napisał(a)

Lepiej je podlewać aby odżyły, a cięcie można w sierpniu zrobić.