Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 19:24, 18 lip 2017

I jeszcze cynie od Bogusi, świeżynki ostróżki za łezką wymienione, teraz zaczynają maleństwa,

i na dopełnienie pachnidełka raz jeszcze

Kindzia 19:27, 18 lip 2017

Basilikum napisał(a)
ale masz piekna ta skarpe
widze, ze padalo u Ciebie u nas upal ufff jak goraco
A roze jak zwykle piekne

Czyściutka...i taka mam nadzieję pozostanie.

Tak, padało w sobotę do południa. Trochę te zdjęcia czasowo pomieszane...bo skarpa i cięcie buksów było w niedzielę po południu...

U nas też już dzisiaj ciepło, od jutra upały. Pewnie od Was idą.
19:36, 18 lip 2017
Kindzia napisał(a)
Zdjęcie posypanej skarpy z rozrzedzonym i przesuniętym żywopłotem (tam, gdzie mokre był wykopywany i wkopywany na nowo-chorego już nie mam na skarpie)

kora na pewno pomorze ...szkoda czasu na plewienie tego ale czy ja dobrze widze ze iglaki tez oberwały ?

mój ludwiczek dalej dziurawy brakuje 10 szt ..jeszcze nie kupiłam bo nie spotkałam ...ale jak nie dokupie w tym roku to w przyszła wiosne tez tak oszukam i jakos to bedzie moze
Kindzia 19:51, 18 lip 2017

eee_taam napisał(a)

kora na pewno pomorze ...szkoda czasu na plewienie tego ale czy ja dobrze widze ze iglaki tez oberwały ?

mój ludwiczek dalej dziurawy brakuje 10 szt ..jeszcze nie kupiłam bo nie spotkałam ...ale jak nie dokupie w tym roku to w przyszła wiosne tez tak oszukam i jakos to bedzie moze

Pomoże, tylko czy nie spłynie w czasie jakiejś burzy z silnymi opadami...dlatego się ciągle wstrzymywałam, wizja tego wszystkiego na szorstkiej kostce mnie przeraża.

Ten pierwszy świeżo po cięciu, to nieciekawie wygląda, jak to jałowiec, ten w głębi dostał w maju, też już był po cięciu. Jeszcze tam łysa i brązowa jest tawuła po cięciu, odrośnie.

Cena nowych sadzonek i Łukasz mnie przekonali o rozrzedzeniu, poza tym jaką mam gwarancję, że dosadzane będą takie same, nie znam odmiany rosnących. Spokojnie swoje rozsadź, po tym tygodniu ma padać, to byłby dobry termin...mnie denerwowała ta dziura okropnie już.
Krys 19:59, 18 lip 2017

Kasiu ta rabata na bogato gruba tekture,troche pomocz i kora,moze tez szyszki,ja tak robie i nie rosna chwasty
20:02, 18 lip 2017
mnie cały mój ludwiczek denerwuje ...bo sadziłam go na raty ....a teraz jeszcze wypadły i wyglada jak 7 nieszczesc ...zaraz foty zrobie ...to zobaczysz koszmarka i tak sie wacham co zrobić ...bo jak znowu mi po zimie zgnije ...to sie chyba rozstaniemy ...bo juz nie daje rady tego znosic
Kindzia 20:29, 18 lip 2017

Krys napisał(a)
Kasiu ta rabata na bogato gruba tekture,troche pomocz i kora,moze tez szyszki,ja tak robie i nie rosna chwasty

Ty wiesz Krysiu jak ja się tam nadziargałam? Mam tam rozchodniczki też...skakałam jak małpa, żeby pod wszystko dość grubo podsypać, mokra tektura mi nawet do głowy nie przyszła. I jeszcze te roślinki musiałam oczyścić, bo kora drobna i się przyklajstrowała do tych mechatych rozchodników...
Szyszki by bankowo zjechały, to skarpa, nachylenie ma. Paskudnie się plewi...i jeszcze jałowce różnej maści, które mnie lekko uczulają
Mam wielką nadzieję, że to zda egzamin...
Kindzia 20:32, 18 lip 2017

eee_taam napisał(a)
mnie cały mój ludwiczek denerwuje ...bo sadziłam go na raty ....a teraz jeszcze wypadły i wyglada jak 7 nieszczesc ...zaraz foty zrobie ...to zobaczysz koszmarka i tak sie wacham co zrobić ...bo jak znowu mi po zimie zgnije ...to sie chyba rozstaniemy ...bo juz nie daje rady tego znosic

Widziałam...no nieciekawie wygląda, ale ja bym jednak dosadzała. Powycinaj wszystko chore, co trzeba to wykop, podlej ziemię na grzyba. I dosadź...

Jeżeli jednak szlag trafi, a myślę, że będzie dobrze, to przynajmniej nie będziesz miała wyrzutów, że nie próbowałaś.
Kasik 20:36, 18 lip 2017

Kindzia napisał(a)

Rewelacja
Oby nie spłynęło, to będziesz miała spokój. No i pozbędziesz się najbardziej nielubianego miejsca do plewienia.

Lilie przepiękne, ale Wiesz...... u mnie nie rosną.
Milka 20:39, 18 lip 2017

Nieprzyzwoicie na skarpie
Za czysto