Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

pestka56 20:55, 17 lip 2017

WOW, ale bogactwo jeżówkowe
Basilikum 21:23, 17 lip 2017

ja tez sie zachwycilam jezowkami a ze juz na nos padam to nic wiecej nie napisze.
Gdyby nam sie udalo do Zabrza wyrwac to napsze, moze sie jakos uda wpkomponowac by i z Kasia sie zobaczyc hmmm
Krys 22:20, 17 lip 2017

Kasiu ale masz mega jeżówki,super wygladają, jak sie nazywają te żółte?
Kasik 22:27, 17 lip 2017

Krys napisał(a)
Kasia juz śpi Ale ja wiem- to Echinacea Leilani.
22:41, 17 lip 2017
Kindzia napisał(a)

Zaraz Ci powiem czemu To było już późne niedzielne popołudnie, miałam się pakować do Zabrza To musiałam wiedzieć czy zdążę. A i tak z sąsiadką żeśmy się zagadały i w Zabrzu byliśmy po 22,00...

Ja rozkładam stare ręczniki, prześcieradło większe, to lepsze by było...tylko, że go nie rozłożę, ścisk mam. I mam ścinki, mimo dyżurnych ręczników

recznik sie nie sprawdza bo za ciezki
przescieradło na roslinach obok położysz i nic im nie bedzie ja nawet na jezówkach kłade czy liliowcach ...ale kazdy musi sam u siebie dojśc do perfekcji ...ale u mnie sie sprawdza ...dla mnie najlepsze rozwiazanie

ach te jeżówy ...miodzio dobrze ze mam swoje bo juz bym pedziła do sklepu po jeżówy
ElzbietaFranka 23:52, 17 lip 2017

Kupiłam kiedyś jeżówki kwitnace i to było ich ostatnie kwitnienie. Potem przez następne lata wypuszczały tylko liście i żadnego kwiatu i w tym roku nie wypuściły nic (mowa o wysokich jeżówkach).

Mam jeszcze średniej wysokości kupione 2 lata temu i rosną nawet w tym roku mają dosyć duży kwiatostan.
Kasiu te u ciebie są piękne zresztą wszystkie kwiaty masz bardzo ładne dorodne pewnie im dogadzasz.

Trawnik u mnie pod pieczą eMa więc się nie wtrącam, jest ładny, ale tylko to robi na działce koszenie, podlewanie i nawożenie ale całej działki. Reszta na mojej głowie.

Kasiu mam studnię głębinową więc podlewamy. Jak w zeszłym roku była susza nie miałam placków ale trawa była bardzo osłabiona słońcem mimo podlewania.
Kindzia 07:51, 18 lip 2017

pestka56 napisał(a)
WOW, ale bogactwo jeżówkowe

I mam plany na więcej Podmienię pojedyncze dalie. Mniej roboty będzie...
Kindzia 07:56, 18 lip 2017

Basilikum napisał(a)
ja tez sie zachwycilam jezowkami a ze juz na nos padam to nic wiecej nie napisze.
Gdyby nam sie udalo do Zabrza wyrwac to napsze, moze sie jakos uda wpkomponowac by i z Kasia sie zobaczyc hmmm

Izuś, w Zabrzu będziemy do 11.sierpnia rano, oprócz weekendów do tego czasu, jak zwykle. Potem w Zabrzu będziemy dopiero 30, albo 31. sierpnia, po urlopie.
Od 11-go po południu do 20-go sierpnia i od 25-go do 29 lub 30-go sierpnia jesteśmy w Pszczynie.
Bo już się boję, że uda Ci się przyjechać, a nas nie będzie akurat. Ogród jest w Pszczynie. Kasia z ZG będzie w Pszczynie.
Kindzia 07:57, 18 lip 2017

Krys napisał(a)

Czerwone, żółte i białe tak. Różowe słabsze, ale ścisk mają.

Leilani.
Kindzia 07:58, 18 lip 2017

Kasik napisał(a)
Kasia juz śpi Ale ja wiem- to Echinacea Leilani.

O.
Nie spałam jeszcze...