Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

ElzbietaFranka 10:45, 19 lip 2017

Witam Kasiu moja monarda ma ok 4 lat zawsze ladnie rosnie. Juz ja mialam z tego miejsca zabrac, ale ta deszczowa pogoda wiosenna mi w tym przeszkodzila.
Maczniak to jedyny minus ake jakze uciazliwy. Kazdego roku lapie go. Na razie nie ma. Mam w tym miejscu cynie ktore tez podatne.
Pryskalam juz towarzystwo dwa razy przed kwitnieniem wiec czekam.

Kupilam w tym roku rozowa ppsadzilam na skalniaku cala biala juz kwitnie. Chyba ja zetne i zleje od maczniaka czyms moze wypusci jeszcze nowe.

Nie wiem co chcesz wysadzic i wsadzic monarde ale tak jak pisze ma duze sklonnosci do maczniaka.
danuta_szwajcer 12:23, 19 lip 2017

Kindzia napisał(a)

Nie lubisz lilii...to patrz Ranne zdjęcie pachnidełka dla Ciebie Potem będą dalsze, teraz pachnące kwitną

Mówię Ci, że fioletowa ładniejsza. A przekonałam się przez przypadek

Przyjedziesz, zobaczysz czy wymuskane...salonowa nie ruszona, na skarpie znowu rzucik...mam nadzieję, że pomoże kora, którą jutro wysypiemy. Nie, pomóc pomoże, tylko czy nie zjedzie!

Wiadomo, że Twoje klimaty, przecież my podobnie mamy

Twoja lilia jest cudna, chyba największa na "o" i jaki zapach zapewne
danuta_szwajcer 12:26, 19 lip 2017

Kindzia napisał(a)
Część hortek już biała Część za momencik

Hortki pod magnolią jeszcze zielone, na cycku, za wyjątkiem Phantoma na pniu, też.

Kasiu ta w gornym lewym roku to jaka? Piękny ma kwiat. Jesteś zadowolona z tych na pniu? Nie łamią się? Są piękne
Kindzia 13:32, 19 lip 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Kasiu moja monarda ma ok 4 lat zawsze ladnie rosnie. Juz ja mialam z tego miejsca zabrac, ale ta deszczowa pogoda wiosenna mi w tym przeszkodzila.
Maczniak to jedyny minus ake jakze uciazliwy. Kazdego roku lapie go. Na razie nie ma. Mam w tym miejscu cynie ktore tez podatne.
Pryskalam juz towarzystwo dwa razy przed kwitnieniem wiec czekam.

Kupilam w tym roku rozowa ppsadzilam na skalniaku cala biala juz kwitnie. Chyba ja zetne i zleje od maczniaka czyms moze wypusci jeszcze nowe.

Nie wiem co chcesz wysadzic i wsadzic monarde ale tak jak pisze ma duze sklonnosci do maczniaka.

Czyli jednak mączniak...to jest paskudztwo okropne, kiedyś, jak miałam w ścisku marcinki, też mi łapały. Potem już zapobiegawczo pryskałam.
Cynie też łapią? U mnie im się nigdy do tej pory nie zdarzyło, myślałam, że ich to nie dopada...

To jednak sobie odpuszczę monardę. Dzięki za informację.
Kindzia 13:34, 19 lip 2017

danuta_szwajcer napisał(a)

Twoja lilia jest cudna, chyba największa na "o" i jaki zapach zapewne

To już nie jest jedna Danusiu. Okociła się i jej dzieci też już kwitną. Razem do kupy to towarzystwo powiązane jest i dlatego tak wygląda jakby jedna była.

Ale pachnie zabójczo
Kindzia 13:37, 19 lip 2017

danuta_szwajcer napisał(a)

Kasiu ta w gornym lewym roku to jaka? Piękny ma kwiat. Jesteś zadowolona z tych na pniu? Nie łamią się? Są piękne

To Phantom na pniu, tegoroczny zakup. Na razie się nie łamie, ma długi kijek, ale i tak go muszę na grubszy i bardziej stabilny wymienić. Dostałam radę aby na zimę ściąć jej kwiatostany, zostawić tylko łodygi długie, a wiosną dopiero właściwie przyciąć.
13:49, 19 lip 2017
masz hortensje Mega Pearl?
Kindzia 14:04, 19 lip 2017

eee_taam napisał(a)
masz hortensje Mega Pearl?

Mam
malgorzata_s... 14:15, 19 lip 2017

Jak nie wiesz o Kozłówce? Nawet mówiłaś że blisko masz kolegę w Lubartowie.
Ja wiem że Ty oddałaś mi kierownictwo pani kierownik ale kontaktuj ciut
Kindzia 14:36, 19 lip 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jak nie wiesz o Kozłówce? Nawet mówiłaś że blisko masz kolegę w Lubartowie.
Ja wiem że Ty oddałaś mi kierownictwo pani kierownik ale kontaktuj ciut

Lubartów pamiętam, Kozłówka mi nic nie mówi...absolutnie i zupełnie zdaję się na Ciebie I jak już powiedziałam, nie będę marudzić, to w mojej naturze nie leży