Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 08:14, 29 sie 2017

Kasik napisał(a)
No - może jeszcze kilka z ogródka

Pawiom ogonów nie widać...muszę pomyśleć czy nie podmienić tych rozplenic w łezce na mniejsze jakieś...
Kindzia 08:21, 29 sie 2017

eee_taam napisał(a)
soczyscie u ciebie ...ten łan hortek mnie zachwyca sama sobie 4 szt w rzedzie w tym roku posadziłam

dalej szukam mega Pearl nie znalazłam nigdzie ...na pniu tylko pahnom był w pisarzowicach w japońskich .....nigdzie indziej nie było hortek na pniu ...nawet u koniora gdzie w zeszłym roku stał cały szereg

PS. po kore byłam w Tychach nie ma juz ciekawe czy kupie ja w Krakowie ...bo zdecydowałam wyscielić ...bo dzień po plewieniu ...przy tych deszczach plankton mi szaleje ...jak twoja skarpa po urlopie i ulewach? kora sie sprawdza...chwast sie opamietał?

Tak, soczyście W lipcu i sierpniu 40 m3 wody na rabaty poleciało

Phantom i Mega Pearl bardzo podobne do siebie, ja bym się nie zastanawiała. Mam je posadzone dość blisko siebie, po obu stronach huśtawki, praktycznie kwiat nie do odróżnienia. Zobacz sama. Pierwsze zdjęcie to Mega Pearl, drugie Phantom

Kora się sprawdza. Skarpa w dobrym stanie Jak przechodzę, wyrywam jakieś drobnostki, ale nie plewiona już grubo ponad miesiąc...i czysto wygląda Trochę od góry zjechało, muszę uzupełnić.
Za dużą reklamę zrobiłyśmy tej korze, to wykupiona Trza upolować
Kindzia 08:22, 29 sie 2017

ewsyg napisał(a)
Kasiu, u Ciebie jak zwykle pięknie i bardzo zadbane

Dziękuję Ewcia Tak za bardzo zadbane to nie jest...a chciałabym taki ogród spod igły...
Kindzia 08:23, 29 sie 2017

lojalna_ napisał(a)
Kasiu ale cudnie masz .....wow

Figulicjan me serce skradł.

Jolcia, nie kadź, miałaś przyjechać! To wolałaś wojaże inne

My psiary, to każdy pies kradnie serce
Kindzia 08:25, 29 sie 2017

Ewa777 napisał(a)
Kasiu, a gdzie Ty zaginęłaś?
Już po urlopie jesteś?
Piękny ogród na zdjęciach od Kasi Wszystko u Ciebie rośnie jak na drożdżach

Nie zaginęłam, bardzo słabo czasowa byłam Dzisiaj ostatni dzień urlopu...wracamy wieczorem do Zabrza...

Mimo panoszącego się grzyba rośnie i jakoś wygląda. Róże słabe w tym roku, nie wyrosły jak zwykle, ale kwitną sobie cały czas

Nadrabiam pomału forum...
Kindzia 08:28, 29 sie 2017

Basilikum napisał(a)
fajnie, ze urlop sie udal ja tez odpoczelam, pozwiedzalam a teraz mam co robic w ogrodzie przez nastepne dwa tygonie

Muszę u Ciebie zobaczyć gdzie dotarłaś
Odpoczynek był, u mnie raczej psychiczny, bo fizycznie bardzo aktywnie było Ale podobało się, jesteśmy zachwyceni
Agania 08:29, 29 sie 2017

U Ciebie wszystko Kasiu rośnie jak na drożdżach, kotki na trawch masz rozszalałe, a piesa urocza
Fajną miałyście wycieczkę..latam i oglądam zdjęcia, żeby poobcować z Wami troszeczkę
Monia81 08:38, 29 sie 2017

Kasiu fajny miałyście wyjazd oglądam zdjęcia po wątkach, super, że wszystko się udałotego potwora rozchodnika podzieliłam na 6 części, już zasadzony przed hortensjami jeszcze raz ci dziękuję, że mogłam u Was być, bardzo dużo daje do myślenia takie spotkanie i rozmowa z Wami na żywca Kasia wrzuciła fotki u mnie na wątku buziol
Kindzia 08:39, 29 sie 2017

Dziś ostatni dzień urlopu...szkoda trochę
W tym roku nietypowo było, bo w czasie urlopu nie plewiłam...
Zaczęło się od przyjazdu Kasika we wtorek, potem, w środę, pojechaliśmy po Małgosię z Krzysiem i razem zwiedzaliśmy Kraków(ale upał był) i ogród Alinki.

Z ogrodu Alinki nie mam ani jednego swojego zdjęcia...nie mam pytań. Muszę się uśmiechnąć o zdjęcia u Kasi, albo Małgosi

Potem, w czwartek, była u nas Monika z eMusiem i Łukasz żurawkowy, Małgosia z Krzysiem, Kasia już z eMusiem. Piątek był wypoczynkowy, w sobotę byliśmy u Małgosiów. A jeszcze przedtem słynne już drożdżowe ciasto Grzesia w mojej kuchni Zawsze męczymy Grzesia o to ciasto...wychodzi koncertowe

Kindzia 08:52, 29 sie 2017

W niedzielę Kasia z Grzesiem pojechali...szkoda, że im się urlop skończył...

Natomiast my z Małgosiami w poniedziałek ruszyliśmy na wschód i południowy wschód Polski. Nigdy nie byłam w tamtych rejonach i na pewno, gdyby nie Małgosia, w tym roku też bym tam nie zawitała. Wszystko rewelacyjnie zaplanowali z Krzysiem, cały wypad, łącznie z organizacją noclegów. Bardzo nas wspomogli mąż i syn Gochy z Lublina, a Ania z Rzeszowa z eMusiem wskazali nam miejsca do odwiedzenia na przyszłość...to przecież nie jest aż tak daleko...w sumie zrobiliśmy 1250 km
Najpierw był Baranów i Sandomierz