Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod górkę...

Mój ogród pod górkę...

asiak 16:37, 11 lis 2016

Kacha123 napisał(a)

Ogrom to nie, ale spokojnie wystarcza

No, w porównaniu z moją działeczkę, to wielki
Kacha123 16:47, 11 lis 2016

asiak napisał(a)

No, w porównaniu z moją działeczkę, to wielki

Ale ile więcej roboty
asiak 16:52, 11 lis 2016

Kacha123 napisał(a)

Ale ile więcej roboty

To akurat nie ulega wątpliwościom Chyba nawet pisałam wcześniej, że ogrom pracy to kosztuje i tym bardziej podziwiam
Kacha123 17:03, 11 lis 2016

asiak napisał(a)

To akurat nie ulega wątpliwościom Chyba nawet pisałam wcześniej, że ogrom pracy to kosztuje i tym bardziej podziwiam

Różnie to bywa z tą pracą. Ogólnie jest dużo, ale jak się systematycznie działa, to do ogarnięcia. Choć przyznam szczerze, że z końcem sierpnia załapałam kompletnego lenia ogrodowego na ponad miesiąc.
17:53, 11 lis 2016
Kacha123 napisał(a)
Taki gość dzisiaj do mnie wpadł, ale sądząc po obrączce jest już zajęty

oby sie nie zadomowił z rodziną!
bo jak sobie przypomnę mój krakowski balkon wiosna ...i ile to godzin sprzatania było....to już mną rzuca

PS. rozplenice tez wiązałaś?...moje sie jakieś rozlazłe zrobiły kolor maja juz taki żółty słomkowy ..nie teges.

Kacha123 17:59, 11 lis 2016

eee_taam napisał(a)

oby sie nie zadomowił z rodziną!
bo jak sobie przypomnę mój krakowski balkon wiosna ...i ile to godzin sprzatania było....to już mną rzuca

PS. rozplenice tez wiązałaś?...moje sie jakieś rozlazłe zrobiły kolor maja juz taki żółty słomkowy ..nie teges.

Taki zaobrączkowany to chyba ma własną chatę?
Miskanty, rozplenice, i "włochate" carexy. Nie podobają mi się wiązane, ale lepsze to, niż ten bałagan.
18:29, 11 lis 2016
własciwie nigdy nie wiaząłam traw ...mam kilka ML i one ładne sa o tej porze ...nie bede ich wiązać ...a zebriunusy trzeba wiazać ale mi sie nie chce ....wyprowadzają mnie z równowagi chyba sobie na ich miejsce wsadzę molinie Karl Foerster
Zielona 18:36, 11 lis 2016

Snopki nie należą do mojej estetyki, więc... w ubiegłym roku w ramach eksperymentu większości nie wiązałam i.... wiosną płakałam. Źdźbła były absolutnie wszędzie. A była to zima bez śniegu, więc teoretycznie lepsza dla luźno zostawionych traw. W tym roku postawiłam na porządek i łatwiejsze wiosenne wycinki. Zatem sterczą u mnie tak, jak u Ciebie, mało urodziwe kukły... Na szczęście Twój ogród jest tak ładny, że żaden snopek nie zepsuje ogólnego efektu.
Pozdrawiam, Kasiu.
Kacha123 18:38, 11 lis 2016

eee_taam napisał(a)
własciwie nigdy nie wiaząłam traw ...mam kilka ML i one ładne sa o tej porze ...nie bede ich wiązać ...a zebriunusy trzeba wiazać ale mi sie nie chce ....wyprowadzają mnie z równowagi chyba sobie na ich miejsce wsadzę molinie Karl Foerster

Ja w zeszłym roku też nie wiązałam.
Czemu Cię zebrinusy denerwują? Jak nie chcesz, to ja przygarnę
Kacha123 18:44, 11 lis 2016

Zielona napisał(a)
Snopki nie należą do mojej estetyki, więc... w ubiegłym roku w ramach eksperymentu większości nie wiązałam i.... wiosną płakałam. Źdźbła były absolutnie wszędzie. A była to zima bez śniegu, więc teoretycznie lepsza dla luźno zostawionych traw. W tym roku postawiłam na porządek i łatwiejsze wiosenne wycinki. Zatem sterczą u mnie tak, jak u Ciebie, mało urodziwe kukły... Na szczęście Twój ogród jest tak ładny, że żaden snopek nie zepsuje ogólnego efektu.
Pozdrawiam, Kasiu.

To myślimy tak samo. Wiązałam je z żalem, ale pamiętając właśnie wiosenny bałagan.
No trudno - "Mój ogród pod snopkiem"