Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod górkę...

Mój ogród pod górkę...

Kacha123 08:21, 28 lut 2017

Kochani, ze względu na problemy z prawą łapką i bezwzględny nakaz ograniczenia klikania mało mnie ostatnio na forum. Tęskni mi się za rozmowami z Wami, ale cóż łapka musi przed sezonem wyzdrowieć!

Nie mogę jednak przemilczeć wczorajszych wydarzeń, które doprowadziły mnie na skraj załamania. Pisze rycząc! Dotknęła mnie "dobra zmiana"
Wczoraj wróciłam z pracy w nocy, więc nie zauważyłam skali dewastacji, a dzisiaj rano zastałam za oknem kuchennym taki widok:

Dla przypomnienia wstawiam fotkę z zeszłego sezonu:

Zapłaczcie ze mną
Zana 08:24, 28 lut 2017

Oooooooch nieeee. Płakam z Tobą. No szlag by ich, no....
Kacha123 08:36, 28 lut 2017

Bezmyślność ludzka nie zna granic! Ale widocznie wg dewelopera nikt by nie chciał mieszkać w cieniu drzew? Żal ogromny...
ren133 08:41, 28 lut 2017

Kurczę nic nie miałam przeciw tej ustawie ... ale widzę, że głupota ludzka nie zna granic ... ludzie nie potrafią jednak korzystać właściwie z wolności !!!!!
Współczuję KAsiu ...
Nett 08:52, 28 lut 2017

O matko... serce się kraje. Niestety u nas to samo. Całe działki są ogałacane. Piękne dęby wycięto, choć z pewnością nie przeszkadzały w budowie... Straszna szkoda.

To teraz pytanie co za rok lub dwa będzie za płotem..
BKosimkArt 08:59, 28 lut 2017

Matko to jakiś pogrom jest...
Zdrówka dla łapki! Oszczędzaj siły
lindsay80 09:41, 28 lut 2017

Witaj Kasiu, smutne to strasznie co pokazałaś i nie zwiastuje niczego dobrego, bo pewnie za chwilę budowa ruszy.
Dbaj o łapkę i wracaj szybko.
Kacha123 09:42, 28 lut 2017

ren133 napisał(a)
Kurczę nic nie miałam przeciw tej ustawie ... ale widzę, że głupota ludzka nie zna granic ... ludzie nie potrafią jednak korzystać właściwie z wolności !!!!!
Współczuję KAsiu ...

Ustawa, ustawą - nie zwalnia od myślenia. Ja wiem, że deweloper też człowiek i chce mieć pieniądz z inwestycji, ale wycięcie do gołego drzew w granicy, które w niczym nie przeszkadzały w budowie. Nie pojmuję...
Kacha123 09:45, 28 lut 2017

Nett napisał(a)
O matko... serce się kraje. Niestety u nas to samo. Całe działki są ogałacane. Piękne dęby wycięto, choć z pewnością nie przeszkadzały w budowie... Straszna szkoda.

To teraz pytanie co za rok lub dwa będzie za płotem..

Żal masowo wycinanych drzew, miejmy nadzieję, że w ich miejsce choć częściowo pojawią się nowe.

Za płotem ma być blok, ale chodzą też słuchy, że na blok dewelopera nie stać i etapami będą powstawać domy jednorodzinne. Wolę tą drugą opcję, a co się okaże?
Kacha123 09:47, 28 lut 2017

BKosimkArt napisał(a)
Matko to jakiś pogrom jest...
Zdrówka dla łapki! Oszczędzaj siły

Właśnie od rana dożynają prawą stronę za moim płotem, ech!

Łapka lepiej, ale pobolewa od palców po bark. Ot, starość! Dzięki