Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod górkę...

Mój ogród pod górkę...

Kacha123 07:13, 07 maj 2017

lindsay80 napisał(a)
Kasiu, urokliwie o tej porze roku masz, tulipanki w takich ilościach dają świetny efekt.

Front skończony, jak Ty to zrobiłaś przy tej deszczowej wiośnie? Ja utknęłam z robotami.

Brzozy widziałam, ale nie wczytywałam się, wymienili Ci je na zdrowe? Mam nadzieję, że tak!

Przy takiej okropnej wiośnie, to się cieszę, że mam tyle tulipanów, bo to jedyna radość.
Z frontem udało nam się złapać dwa dni bez deszczu przed świętami i jakoś poszło. Wiesz, w puste rabaty to się szybko sadzi. Gorsze są przeróbki
Brzozy musiałam sama odkupić, bo kogo winić, że zalęgły się w nich robale?

Robota nie zając, a za to jaką piękną wycieczkę miałaś!
Kacha123 07:14, 07 maj 2017

nawigatorka napisał(a)
moja mama tez lubi ten epitet

Chyba by się dobrze rozumiały
Zana 07:46, 07 maj 2017

Kasiu ten wczesny, niedzielny poranek poświęciłam na nadrobienie zaległości u Ciebie. Poczytałam wszystkie dobre i niestety również złe wiadomości. Oby tych złych było jak najmniej.
Ja Cię normalnie podziwiam za te szaleństwa z drzewami. Dziś wycięte, zaraz nowe. Współczuję, że trzeba było wyrżnąć brzózki i jarząba. Frontowa mega świetna wyszła.
Ogród prezentuje się jak zwykle doskonale, och i ach.... Tulipany cudne, Gieńka cudna i w ogóle cudnie. A Twoja hakone to mnie dobiła, moją ledwo, ledwo widać. Ale i tak się cieszę, że żyje.
nawigatorka 08:38, 07 maj 2017

Kacha123 napisał(a)

Chyba by się dobrze rozumiały
az strach się bać
Kacha123 09:12, 07 maj 2017

Zana napisał(a)
Kasiu ten wczesny, niedzielny poranek poświęciłam na nadrobienie zaległości u Ciebie. Poczytałam wszystkie dobre i niestety również złe wiadomości. Oby tych złych było jak najmniej.
Ja Cię normalnie podziwiam za te szaleństwa z drzewami. Dziś wycięte, zaraz nowe. Współczuję, że trzeba było wyrżnąć brzózki i jarząba. Frontowa mega świetna wyszła.
Ogród prezentuje się jak zwykle doskonale, och i ach.... Tulipany cudne, Gieńka cudna i w ogóle cudnie. A Twoja hakone to mnie dobiła, moją ledwo, ledwo widać. Ale i tak się cieszę, że żyje.

Życie nam się poprzeplatało jak tegoroczna wiosna ale trzeba to przeżyć.

Brzozy odkupione, to i żal już mniejszy. Jarząb był tak wielki, że trudno go będzie zastąpić, miejsce czeka.
Frontowa już prawie gotowa, czeka jeszcze na trawy i jeżówki. Nie wiem, czy to nie był błąd oprzeć nasadzenia na bukszpanach. Aż się boję po tegorocznych porażkach bukszpanowych na forum. Tulipany to takie źródło radości i otuchy w tej ponurej aurze.
Z hakone mam tak, że trzy bardzo kiepsko ruszają, mimo że sąsiednie szaleją, więc to chyba nie kwestia miejsca?
Dzięki, że zajrzałaś
Kacha123 09:13, 07 maj 2017

nawigatorka napisał(a)
az strach się bać

Dokładnie
Zana 09:22, 07 maj 2017

Dopieszczaj buksy dobrym słowem, może posłuchają. Świetnie tam wyglądają.
Kacha123 09:31, 07 maj 2017

Zana napisał(a)
Dopieszczaj buksy dobrym słowem, może posłuchają. Świetnie tam wyglądają.

Dopieszczam
Madzenka 09:41, 07 maj 2017

Pięknie ci wyszła frontowa. Bardzo dobrze, ze nic pod brzoza nie sadzisz, psy musza gdzieś przecież biegac monitorując ogrodzenie

Masz najbardziej zaawansowana wiosne w Polsce, nigdzie nie widziałam jeszcze szałwi w pąkach!
Kacha123 09:55, 07 maj 2017

Madzenka napisał(a)
Pięknie ci wyszła frontowa. Bardzo dobrze, ze nic pod brzoza nie sadzisz, psy musza gdzieś przecież biegac monitorując ogrodzenie

Masz najbardziej zaawansowana wiosne w Polsce, nigdzie nie widziałam jeszcze szałwi w pąkach!

Posadzę przed brzozami rozplenice, ale cały czas się zastanawiam, czy dać tam hameln czy moudry, bo tą mam posadzoną za gęsto i mogę rozsadzić.

Z tą szałwią to nie do końca tak - ona świeżo kupiona i pewnie podpędzona w szklarni