Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod górkę...

Mój ogród pod górkę...

polinka 23:07, 13 maj 2017

Jak tam dajecie radę z opryskami? Widzę, że akumulatorowym jedziecie U mnie ostatnio zagościł 12 l i jest czad

Poradziłaś sobie z mrówkami? U mnie pogrom czarnych
Kacha123 23:21, 13 maj 2017

polinka napisał(a)
Jak tam dajecie radę z opryskami? Widzę, że akumulatorowym jedziecie U mnie ostatnio zagościł 12 l i jest czad

Poradziłaś sobie z mrówkami? U mnie pogrom czarnych

Jak widzisz eM się wciągnął w opryski Mam nadzieję, że ogród będzie zdrowy.
Z mrówkami koszmar, ale rozsypałam dużo proszku na mrówki, zlałam roztworem wrotyczu i rozsypuję zielsko z HT. Mam wrażenie, że trochę jakby mniej, ale nadal dużo.
polinka 23:24, 13 maj 2017

U mnie też proszek w użyciu.Po 48 godz. brak mrówek nie wiem czy się przeniosły w inne miejsce bo nie miałam dzisiaj czasu sprawdzać ale we wtorek będę przeszukiwac cały ogród.
Kacha123 23:33, 13 maj 2017

polinka napisał(a)
U mnie też proszek w użyciu.Po 48 godz. brak mrówek nie wiem czy się przeniosły w inne miejsce bo nie miałam dzisiaj czasu sprawdzać ale we wtorek będę przeszukiwac cały ogród.

Proszek sypałam wokół drzew i większych roślin, bo mi robią gniazda w korzeniach. I tam, gdzie sypnęłam zniknęły. Nie jestem w stanie zasypać całych rabat, a widzę, że łażą. Teraz, jak będzie lepsza pogoda będę je tropić, żeby znaleźć jak najwięcej gniazd. Kupiłam też opaski lepne na drzewa, ale z powodu różnych okoliczności jeszcze ich nie założyłam.
beata_m 12:52, 14 maj 2017

fantastyczne te Twoje widoki, i wszystko takie duże!!!! Kasia czy Ty masz jakieś specjalne naświetlenia, nagrzewnice na te swoje skarpki?????????
Kacha123 16:26, 14 maj 2017

beata_m napisał(a)
fantastyczne te Twoje widoki, i wszystko takie duże!!!! Kasia czy Ty masz jakieś specjalne naświetlenia, nagrzewnice na te swoje skarpki?????????

To uroki południowego stoku - hihihi!
Jeszcze parę maluchów się znajdzie Właśnie posadziłam dzisiaj część zakupionych jeszcze w kwietniu i jeszcze trochę mam do posadzenia. Muszę tylko chwilę dychnąć, bo strasznie mi przygrzało
Sebek 18:55, 14 maj 2017

Dzisiaj stwierdziłem obiektywnie, że mamy pierwszą wiosenną niedzielę w tym roku Zatem nic dziwnego, że nam przygrzało Choć u mnie zamiast wygrzebywania zielska był grill i siedzenie na kanapach
Madzenka 19:08, 14 maj 2017

Ach jak pięknie u Ciebie. A te piękne tulipany piwoniaste w ostrym rózowym kolorze to jak się naxywają?
leon60 20:00, 14 maj 2017

U mnie też jest masakra z mrówkami zwłaszcza w żwirku...
Kacha123 20:14, 14 maj 2017

Sebek napisał(a)
Dzisiaj stwierdziłem obiektywnie, że mamy pierwszą wiosenną niedzielę w tym roku Zatem nic dziwnego, że nam przygrzało Choć u mnie zamiast wygrzebywania zielska był grill i siedzenie na kanapach

No to zdecydowanie przyjemniej miałeś Ale już prawie wszystko posadziłam, to mogę przez następne weekendy grilować