Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod górkę...

Mój ogród pod górkę...

horcia 23:45, 20 lut 2015

Kacha123 napisał(a)

Dużo łatwiej zacząć od początku, trudniej przesadzać z miejsca na miejsce bez szkody dla roślin.

Znam ten ból!
Agi2006 11:10, 21 lut 2015

Kacha123 napisał(a)
Z pasujących do murków zobacz żagwin, smagliczkę, macierzankę, floks szydlasty. Trawki będą musowo!

Kacha w smagliczce zakochałam się w tamtym roku. kupiłam ja na targu od miłej babuszki i wsadziłam w donicach przy wejściu do domu. Pięknie rosła od maja do października. potem ją niestety wyrzuciłam bo jest jednoroczna a ja nie mam zapału do zbierania nasion i siania. I nawet wpadłam na pomysł, żeby obsadzić nią murek , ale co...tylko na rok??? I chyba z tych zwisających to skuszę się na zimozielony bluszcz...
Agi2006 11:13, 21 lut 2015

Kacha123 napisał(a)
Trochę zdradzę: buk, grab, brzoza, śliwa wiśniowa, świerk serbski. Reszta będzie z zaskoczenia.

O to prawie same liściaste. ja tez kocham brzozy i buka posadziłam w tamtym roku.i to wszystko na przekór męzowi, który twierdzi , że z tych drzew to tylko liście w rynnach na jesień...
AgnieszkaW 11:37, 21 lut 2015

Agi2006 napisał(a)

Kacha w smagliczce zakochałam się w tamtym roku. kupiłam ja na targu od miłej babuszki i wsadziłam w donicach przy wejściu do domu. Pięknie rosła od maja do października. potem ją niestety wyrzuciłam bo jest jednoroczna a ja nie mam zapału do zbierania nasion i siania. I nawet wpadłam na pomysł, żeby obsadzić nią murek , ale co...tylko na rok??? I chyba z tych zwisających to skuszę się na zimozielony bluszcz...

Na murki sadzi się wieloletnią "Smagliczkę skalną" o szarawych liściach i żółtych kwiatach, ale jednoroczne też bywają, sadzi się je głównie w donicach. Agi, miałaś chyba tę jednoroczną, kwitnącą na biało lub liliowo
Agi2006 11:58, 21 lut 2015

Tak ...moja była biała. Szkoda , ze ta wieloletnia, o której piszesz nie jest biała tylko żółta U mnie jak na razie koloru żółtego nie planuję...
szemusia 16:52, 21 lut 2015

Trochę zdradzę: buk, grab, brzoza, śliwa wiśniowa, świerk serbski. Reszta będzie z zaskoczenia.

Zapowiada się bardzo ciekawie ...
Już sobie wyobrażam te drzewka w Twoich kamieniach...
Ach, rozmarzyłam się
Kacha123 20:10, 21 lut 2015

Agi2006 napisał(a)

O to prawie same liściaste. ja tez kocham brzozy i buka posadziłam w tamtym roku.i to wszystko na przekór męzowi, który twierdzi , że z tych drzew to tylko liście w rynnach na jesień...

Dla mnie największym zatykaczem rynien jest modrzew, którego w moim sąsiedztwie nie brakuje. A drzewa liściaste pokochałam razem z Ogrodowiskiem
Kacha123 20:14, 21 lut 2015

AgnieszkaW napisał(a)

Na murki sadzi się wieloletnią "Smagliczkę skalną" o szarawych liściach i żółtych kwiatach, ale jednoroczne też bywają, sadzi się je głównie w donicach. Agi, miałaś chyba tę jednoroczną, kwitnącą na biało lub liliowo

Witaj Agnieszko, Ty jesteś specjalistką "murkową"
Kacha123 20:16, 21 lut 2015

szemusia napisał(a)

Zapowiada się bardzo ciekawie ...
Już sobie wyobrażam te drzewka w Twoich kamieniach...
Ach, rozmarzyłam się

Już nie mogę się doczekać ...
Kacha123 20:18, 21 lut 2015

agnieszka_podpora napisał(a)

Sieje ,sieje byliny co niektóre powschodziły ale narazie są miniaturowe pomidory,papryke pory ,seler ,sałatę posiałam .Ja narazie będe sadzić z moich siewk zobaczymy co mi wyjdzie ...pozdrawiam Cie serdecznie

Trzymam kciuki!