Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod górkę...

Mój ogród pod górkę...

Kuba 20:09, 10 mar 2016

Ja również w te multimożliwości projektantów już nie wierzę
Juzia 20:11, 10 mar 2016

No to dla mnie d. a nie projektant!
Widać teraz wszyscy idą na łatwiznę. Zamiast uczyć się wszystkich stylów robią w jednym.
Można i tak....ale to trochę nie o to chodzi chyba w tym zawodzie???

I tak mi się nasunęło...
Idę do profesjonalisty, mówię: Panie zrób mi salon eklektyczny....A on mi mówi: eeee Pani ja się specjalizuję tylko w nowoczesnych minimalistycznych! ????
Hahahahaha
To ja się wykuję na blachę jednego stylu i też zacznę za to brać pieniądze. Spore na dodatek Tyle fotek w necie....dam radę
Hahaha...no się ubawiłam

Madzenka 20:17, 10 mar 2016

Z projektantami tak jak z lekarzami, księgowymi, hydraulikami. Są lepsi i gorsi.
Ale skoro Kasia płaci to Kasia wymaga i oczekuje dopasowania projektu jej stylu I wizji
Macham Kasiu !
siakowa 20:19, 10 mar 2016

Juzia napisał(a)
No to dla mnie d. a nie projektant!
Widać teraz wszyscy idą na łatwiznę. Zamiast uczyć się wszystkich stylów robią w jednym.
Można i tak....ale to trochę nie o to chodzi chyba w tym zawodzie???
buzia K nie twierdze ze sie nie znają tylko że jest różnica w osiągnięciu idealu i po to jest Port folio żeby się zorientować czy będziecie na tych samych biegunachni tym samym lepiej się wyczuwac.
siakowa 20:22, 10 mar 2016

Madzenka napisał(a)
Z projektantami tak jak z lekarzami, księgowymi, hydraulikami. Są lepsi i gorsi.
Ale skoro Kasia płaci to Kasia wymaga i oczekuje dopasowania projektu jej stylu I wizji
Macham Kasiu !

Oczywiście. Ale w tym przypadku wydaje mi się ze projektanci wskazali wg nich idealny kierunek. A efekt koncowy ma być idealny dla Kasi wiecbprojektant powinien zagrać zeby i popatrzeć oczami inwestora.
Kacha123 20:23, 10 mar 2016

Juzia napisał(a)

No!

siakowa 20:29, 10 mar 2016

Juzia generalizujesz
Juzia 20:43, 10 mar 2016

siakowa napisał(a)
Juzia generalizujesz

Bo ja myślę jak zwykły Kowalski z Pierdziszewa.... powiedz takiemu co to jest portfolio!

siakowa 20:46, 10 mar 2016

No to zwykly kowalski z pierdziszewa bedzie zadowolony salonem elektrycznym wymyslonym przez projektanta specjalizujacego sie w ultranowoczesnoaci
Kacha123 20:50, 10 mar 2016

Dziewczyny, nie wiem jak ubrać w słowa, to co myślę, ale spróbuję.
Każdy projektant ma swój ulubiony styl, meble, krzesła, sofy, kolory, podłogi lampy itd. I ja to rozumiem. Ale ja oczekiwałam, że jeśli powiem, że chcę szare ściany, jasne podłogi, czarne lampy nad stołem, dodatkowe oświetlenie nad narożnikiem i nad telewizorem ( tu akurat czekałam na ich propozycje), to podaję dosyć konkretów. Prosiłam też o zaaranżowanie obudowy kominka - narożny, prosta bryła. Pierwsze spotkanie polegało na pomiarach, rozmowie o oczekiwaniach i preferencjach. Na drugim dowiedziałam się, że narożnik jest za duży, witryna zbędna, parapet do wymiany bo nie ten kolor, lampy mają być białe, bo czarne nie pasują, witryna nie może stać koło komody, bo ta musi być w osi stołu i "mieć oddech". Czy nie uczciwiej było powiedzieć w którejś z rozmów telefonicznych, że wg mojej wizji i upodobań pod tym projektem się nie podpisują, policzyć za wykonane pomiary, poświęcony czas, dojazd i się rozstać.
Przecież nie kupię białych lamp, które mi się nie podobają, nie wyrzucę witryny w której upchane mam zastawę i szkło, nie wymienię parapetu, bo mam z tego samego kamienia w oknie tuż obok salonu itd. To na co mi ten projekt jeśli go nie będę realizować?