Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Skąpana w słońcu

Skąpana w słońcu

ewsyg 12:55, 03 sie 2017

olga80 napisał(a)
Lubię pachnidła w ogrodzie a zapach lilii czuję przez ekran tel.Liliowce też podziwiam i pomimo,że mam już kilka odmian czuje niedosyt. Spiryt of Freedom ma piękną budowę kwiatu.

Ta róża mnie coraz bardziej zachwyca. To wiosenny nabytek i zobacz jaka jest piękna.

skoro o liliowcach mowa to moja siewka "Senne marzenie Mimi"

ewsyg 13:10, 03 sie 2017

Kindzia napisał(a)
Ewcia...nie kuś mnie różami, zlituj się Nie mam gdzie sadzić, jeżeli mnie najdzie, to wywalę coś z Austinów na rzecz Tantau, Kordes. Te przynajmniej zdrowe i sztywne rosną. Ale jeszcze nie teraz. Mam ciągle nadzieję, że Austiny sporządnieją jeszcze

I bardzo Ci dziękuję za opinię o Giardinie. Moja się przyjęła, rośnie. Ten jedyny kwiat, z którym była kupiona, już dawno jest tylko wspomnieniem i na nowe się nie zapowiada. To mnie akurat nie martwi, bo wiem, że ona nie próżnuje.
Piękne kwiaty ma u Ciebie, pozostaje mi cierpliwie czekać.

Aloha, to pachnąca jeżówka? I floksy masz piękne!!!

Kasieńko, róże same kuszą, to nie ja !!!

Jeżeli lubisz róże o białych kwiatach to chyba mogę polecić Bouquet Parfait. Kupiłam ją wiosną i bacznie obserwuję. Kwitnie przeuroczymi kwiatostanami złożonymi z dużej ilości małych różyczek, które powolutku przekwitają. Nie śmieci. Bardzo długo trzyma kwiat. Chyba będę z niej bardzo zadowolona. Mam dwa inne mieszańce róży piżmowej i są boskie, może i ta taka będzie.

I jeszcze

Jeżówka Aloha chyba nie pachnie. Raczej mało jest pachnących jeżówek.

Za to floksy roztaczają swoją woń.

ewsyg 13:20, 03 sie 2017

mirkaka napisał(a)
Ewa czy jeżówki dzielisz co kilka lat?

Mirusiu, część już dzieliłam, nawet dość sporo.

Z wiosennego podziału Jeżówka 'White Double Delight'

ewsyg 13:28, 03 sie 2017

Dorota123 napisał(a)
Ja odnośnie wymiany, mam młode sadzonki z tej różowej jeżówki, pokazałam u siebie jak wyglądają. Ty masz młode sadzonki, czy będziesz dzielić?
U mnie róża elfie nie pachniała, w zimie jedna umarzła i jakoś dziwnie odbiła w lipcu. Tylko liście ma inne trochę mniejsze i jaśniejsze, czyli odbiła z podkładki.

Dorotko, moja Elfe pachnie i to dość intensywnie. Może to jest kwestia podkładek. O tym, ze jest wrażliwa na mróz to wiem i muszę ją dobrze zabezpieczyć. Zresztą muszę ją przesadzić, więc ją mocno przytnę.

I takie tam jeszcze

Urszulla 20:50, 03 sie 2017

Fajnie że masz podpisane fotki. Mam 2 renesansowe róże- naomi najpiękniejsza u mnie czekam na 2 kwitnienie.
sylwia_slomc... 21:18, 03 sie 2017

Ale się zmieniło u Cię jeżówki przesliczne
Nallar 21:22, 03 sie 2017

Prac ziemnych nie zazdroszczę ale kwiecia które rośnie w Twoim ogrodzie już tak. Piękna kolekcja róż, jeżówek że o liliowcach nie wspomnę.
Dziś podziwiałam żółtego liliowca Stella de oro, zastanawiam się czy nie zaprosić go do swojego ogródka.
jolanka 21:30, 03 sie 2017

Ewa, jak oglądam Twoje zdjęcia ogrodu to od razu wiadomo dlaczego wątek nazwalas "skąpana w słońcu"
Widzę, ze róże kwitną u Ciebie w najlepsze, u mnie jakoś się nie spiesza z drugim kwitnie niem , Pashminy bardzo dobrze rosną chociaż to ich pierwszy rok u mnie. Kupilam dwie acmam trzy bo szkółka sie pomylila
Ivvvona 22:32, 03 sie 2017

Ewo, mnie się podobają Twoje kolorowe rabaty, masz taką mnogość kwiecia, cały sezon coś kwitnie. Co to za jeżówka na przedostatnim zdjęciu?
ogrodula 23:04, 04 sie 2017

Wpadam z rewizytą trochę podpaceruję po twoich włościach.