Jeżeli lubisz róże o białych kwiatach to chyba mogę polecić Bouquet Parfait. Kupiłam ją wiosną i bacznie obserwuję. Kwitnie przeuroczymi kwiatostanami złożonymi z dużej ilości małych różyczek, które powolutku przekwitają. Nie śmieci. Bardzo długo trzyma kwiat. Chyba będę z niej bardzo zadowolona. Mam dwa inne mieszańce róży piżmowej i są boskie, może i ta taka będzie.
I jeszcze
Jeżówka Aloha chyba nie pachnie. Raczej mało jest pachnących jeżówek.
Dorotko, moja Elfe pachnie i to dość intensywnie. Może to jest kwestia podkładek. O tym, ze jest wrażliwa na mróz to wiem i muszę ją dobrze zabezpieczyć. Zresztą muszę ją przesadzić, więc ją mocno przytnę.
Prac ziemnych nie zazdroszczę ale kwiecia które rośnie w Twoim ogrodzie już tak. Piękna kolekcja róż, jeżówek że o liliowcach nie wspomnę.
Dziś podziwiałam żółtego liliowca Stella de oro, zastanawiam się czy nie zaprosić go do swojego ogródka.
Ewa, jak oglądam Twoje zdjęcia ogrodu to od razu wiadomo dlaczego wątek nazwalas "skąpana w słońcu"
Widzę, ze róże kwitną u Ciebie w najlepsze, u mnie jakoś się nie spiesza z drugim kwitnie niem , Pashminy bardzo dobrze rosną chociaż to ich pierwszy rok u mnie. Kupilam dwie acmam trzy bo szkółka sie pomylila