Basiu, kupiłam Niesłuchowskiego, mam Paxa. Zmieszczą mi się chyba jeszcze 2. Bardzo lubię agrest. W tym rządku rośnie już gruszka Alfa. Będą jeszcze wsadzone 3 czereśnie i śliwa. Potem będę czekać na owoce.
Drzewka już czekają zadołowane w doniczkach, ładnie przezimowały.
Z czereśni kupiłam Burlat, Wandę, Kordię, śliwa to Ulena. Wszystkie drzewa na skarlających podkładkach. Ile ja się napolowałam Uleny i Burlata na takiej podkładce
Tak właśnie myślałam o rosahumusie. Mam do przygotowania jedną rabatę, najpierw muszę zdjąć darń, przekopać i chciałabym od razu rozluźnić glebę i ją wzbogacić, bo kwiaty do posadzenia już czekają w kolejce. Bardzo żałuję, że nie udało się tego zrobić na jesień, ale czas niestety nie jest z gumy
Tyle już zrobione Pozazdrościć
Jeżeli znajdziesz jakiś sposób na skrzyp, to też jestem ciekawa. U mnie na razie w jednym miejscu, ale się rozrasta
Szkoda, że na jesień nie posadziłaś jakiejś rośliny na poplon. są takie z palowymi korzeniami, one dobrze rozpulchniają ziemię. Chyba peluszka, ale nie jestem pewna. Gorczyca, facelia to rośliny również fitosanitarne, wyeliminują co szkodliwe Poza tym przekopane wprowadziłoby Ci dużo masy zielonej, a ona rozpulchnia glebę.