Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Skąpana w słońcu

Skąpana w słońcu

bogumila 17:57, 19 mar 2015

Bardzo lubię lilie Devotion...widzę, że je kupiłaś.Pięknie pachną.
Karolinek 18:04, 19 mar 2015

Ewo, będziesz piękny sad miała. Podziwiam Cię za pracę, jaką już włożyłaś w to miejsce, a ze skrzypem sobie poradzisz grunt to pozytywne nastawienie. /ja już dzisiaj żwawsza jestem, to i mam pozytywne myśli
kasiek 19:23, 19 mar 2015

No to będziesz miała sporo kopania i wsadzania - ale jakie to cudowne! Trzymam kciuki!
barbara_kraj... 21:24, 19 mar 2015

ewsyg napisał(a)

Basiu, kupiłam Niesłuchowskiego, mam Paxa. Zmieszczą mi się chyba jeszcze 2. Bardzo lubię agrest. W tym rządku rośnie już gruszka Alfa. Będą jeszcze wsadzone 3 czereśnie i śliwa. Potem będę czekać na owoce.
(...)

Z czereśni kupiłam Burlat, Wandę, Kordię, śliwa to Ulena. Wszystkie drzewa na skarlających podkładkach. Ile ja się napolowałam Uleny i Burlata na takiej podkładce

Toż to wielki sad będziesz miała! Dobre odmiany czereśni kupiłaś. Kiedyś, ani czereśni, ani śliw nie było na skarlających podkładkach i drzewa rosły ogromne. Czereśnie mam dwie, ale jedna jest już duża!
Uważaj na gruszę, aby nie złapała rdzy, bo to choroba nie do zlikwidowania. Drugim żywicielem patogena jest jałowiec sabiński, jeśli go nie ma w poblizu, to gruszy nic nie grozi.
A w ogóle, jaką powierzchnię ma 'Skąpana w słońcu'?
iwonadm 17:25, 21 mar 2015

Ciełas Ewa już coś. .? A jak tniesz chippanddale?
Napia 19:06, 21 mar 2015

ewsyg napisał(a)

Szkoda, że na jesień nie posadziłaś jakiejś rośliny na poplon. są takie z palowymi korzeniami, one dobrze rozpulchniają ziemię. Chyba peluszka, ale nie jestem pewna. Gorczyca, facelia to rośliny również fitosanitarne, wyeliminują co szkodliwe Poza tym przekopane wprowadziłoby Ci dużo masy zielonej, a ona rozpulchnia glebę.

Wiem i bardzo żałuję. Ale nie było czasu nawet na to. Teraz muszę sobie radzić w inny sposób Rosahumus to jeden z nich
Agania 19:30, 21 mar 2015

ewsyg napisał(a)
Pojechałam dzisiaj po agrest to sobie lilie kupiłam. Same orientalne, żeby ładnie pachniało.

Taki zestaw razy 2

Tych jestem bardzo ciekawa. maja być łososiowo-różowo-białe. Jeszce takich nie miałam

Wszytko oplewione, będzie dobrze skrzyp widać. Już na niego poluję, walka będzie ostra. Tylko, czy tą walkę mechaniczną z nim wygram ?

Ewa ...najczęściej zakupy tak się kończą nieprzewidzianą nadwyżką

Ja dzisiaj pojechałam po bratki, a wróciłam i z bratkami i ze stokrotkami

Jesteś mega...podziwiam jak wszystko u Ciebie posadzone, zrobione i poczyszczone, ja z kulawą nogą, niewiele mogę, ale tarasik wymyty i obsadzony...eM wykończony
boguslawa_ma... 20:28, 21 mar 2015

Aleś wszystkiego nasadziła
Ja dziś w OBI patrzyłam na róże i eden już miałam w koszyku ale odłożyłam
U ciebie chyba widzialam Eden.
A te co kupilam jesienią fajnie się przyjęły
ewsyg 20:35, 21 mar 2015

bogumila_bienko napisał(a)
Bardzo lubię lilie Devotion...widzę, że je kupiłaś.Pięknie pachną.

Właśnie liczę na ich zapach
malgorzata_s... 20:37, 21 mar 2015

Ale piękne białe pieńki Jak brzózki Porządeczek że ho ho Pozdrawiam