Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:))

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:))

Mysza 22:24, 11 lut 2015

Wrzucę już naprawdę ostatnie.Obiecuję i idę spać.

Juzia 22:45, 11 lut 2015

Do bukszpanowych kulek pod wiśniami A. można dorzucić berberysowe... żeby za zielono nie było.

A do kulek pod wiśniami U. można dodać rozplenice i rozchodniki.

Obwódka bukszpanowa do hortensji....będzie podobna rabata do frontowej

Iwk4 23:01, 11 lut 2015

Gosiu, jak masz ten ekran cisowy, to zanim doczytałam resztę, pomyślałam sobie, że idealnie pasowałyby tam róże. Potem doczytałam, ze planujesz je z boku.
No to pomyślałam sobie, ze ja bym nie planowała sobie wszystkich rabat tak na tip-top. Podstawy już masz. A reszta przyjdzie z czasem, w trakcie prac.
Bo ja np. lubię oglądać inspiracje na pinteresie, czytać inne wątki i czasami jest tak, ze coś mi wpadnie w oko i sobie myślę, ze pasowałoby do mojego ogrodu. Tak było z rabatą hortensjową u Oli.
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/77/778346/original.jpg
Albo z rabatą u Any. Przychodzi taka chwila, ze zapala się lampka i światełko w tunelu i nie trzeba nic robić na siłę.
Buziaki dla Ciebie i Juzi.
Toszka 23:09, 11 lut 2015

Mysza napisał(a)

Kawałek, ponad 100km.A co???))))

Mogę ci dać namiar na cisy. Kcesz?
AgataBC 09:05, 12 lut 2015

Toszka napisał(a)

Mogę ci dać namiar na cisy. Kcesz?

ja bym mogła chcieć
AgataBC 09:14, 12 lut 2015

Iwk4 napisał(a)
Gosiu, jak masz ten ekran cisowy, to zanim doczytałam resztę, pomyślałam sobie, że idealnie pasowałyby tam róże. Potem doczytałam, ze planujesz je z boku.
No to pomyślałam sobie, ze ja bym nie planowała sobie wszystkich rabat tak na tip-top. Podstawy już masz. A reszta przyjdzie z czasem, w trakcie prac.
Bo ja np. lubię oglądać inspiracje na pinteresie, czytać inne wątki i czasami jest tak, ze coś mi wpadnie w oko i sobie myślę, ze pasowałoby do mojego ogrodu. Tak było z rabatą hortensjową u Oli.
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/77/778346/original.jpg
Albo z rabatą u Any. Przychodzi taka chwila, ze zapala się lampka i światełko w tunelu i nie trzeba nic robić na siłę.
Buziaki dla Ciebie i Juzi.

Jest racja w tym co piszesz, myślę że Mysza przegląda też pina. Czasem coś oglądamy i bardzo nam się podoba a potem okazuję się, że nie można tego przenieść na swój ogród, bo np. pod cisami u Gosi będzie cień i to cały dzień więc choćby róże miały wyglądać pod nimi najpiękniej to nie da rady. Dlatego są z boku.. bo tylko ta "ściana" będzie większość dnia słoneczna a Gosia chciała lawendę, róże więc tylko tam będą miały dobre stanowisko. A cisów nie da się tam posadzić bo są już tam tuje.
Gosia chyba chce już dziś planować, może z myślą o tym gdzie i ile będzie szukać roślin na wiosnę. To rozsądne obliczyć koszty. Przy realizacji i tak wyjdą poprawki, szczegóły wiadomo, że się wszystkiego nie przewidzi. Iwonko pozdrawiam
malgorzata_s 09:23, 12 lut 2015

Mysza napisał(a)
Wrzucę już naprawdę ostatnie.Obiecuję i idę spać.

Podoba mi się ten projekt trzy katalpy? po prawej podsadzone bukszpanami i dalej trzy wiśnie podobnie podsadzone. Z przodu po lewej stronie gdzie jest teraz różowa kropka pasowałby dla mnie jakiś ogrodniczy "rarytasik" jakiś bonsai za 5000, a poza tym rękami i nogami popieram radę Iwony o tym że szczegóły dopracowuje się podczas działania Pozdrawiam
Juzia 10:02, 12 lut 2015

Bonsai....choćby i za 10000 zł.... nie wszędzie pasuje
Juzia 10:03, 12 lut 2015

Widzę Agcia czuwa! I bardzo dobrze
malgorzata_s 10:21, 12 lut 2015

Juzia napisał(a)
Bonsai....choćby i za 10000 zł.... nie wszędzie pasuje

A ty Juziu co byś dała w to miejsce?