Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:))

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:))

Mysza 19:18, 12 kwi 2015

szemusia napisał(a)
No tak, nie ma to jak sobota w szkólkach Piękne zakończenie tygodnia
A jak eMowi sie jeszcze wszystko podoba, to czego chcieć więcej?!

Oj Beatko, ależ to wcale nie jest łatwo przekonywać kogoś do innych zakupów.
O magnoliach jeszcze słyszę,bardzo mi się też podobają.Jednak nie mogę znaleźć dla nich miejsce w ogrodzie u mnie.Może gdzieś z boku,hm.pomyślę.

Mam nadzieje, że Panowie w końcu coś zaczną robić,ach już się niecierpliwię.
Mysza 19:19, 12 kwi 2015

ewakatowice napisał(a)
Jak tak Twojemu eM wszystko się podoba to będziesz musiała upychać radosne szaleństwa

ściskam !!!

Ewcia na razie udało mi się powstrzymać mężusia.Nie było łatwo.I kto by pomyślał
malgorzata_s... 19:22, 12 kwi 2015

Z pissardi wysoko szczepionymi u nas też problem. Ja kupiłam rencami Ema takie na 170 szczepione. Mierzyli chyba z korzeniami bo okazało się że niższe.
Też mi kazali obciąć a obcina się po kwitnięciu.
Mysza 19:31, 12 kwi 2015

Warmia napisał(a)

Kupiłam wczoraj śliwę pissardi szczepioną na ok. 2m pniu.

Ale masz fajnie
A gdzie kupowałaś??Mięli może umbrelki??
Pozdrawiam.
Mysza 19:36, 12 kwi 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Z pissardi wysoko szczepionymi u nas też problem. Ja kupiłam rencami Ema takie na 170 szczepione. Mierzyli chyba z korzeniami bo okazało się że niższe.
Też mi kazali obciąć a obcina się po kwitnięciu.

Gosiu gdybym kiedyś sadziła u siebie to muszę pamiętać o tym cieciu.
U Ciebie się dzieje
Buźka
Warmia 19:53, 12 kwi 2015

Mysza napisał(a)

Ale masz fajnie
A gdzie kupowałaś??Mięli może umbrelki??
Pozdrawiam.

To trochę skomplikowane Moja znajoma ma szkółkę, ale nie miała szczepionej tak wysoko. Sprowadziła mi więc od jakiejś swojej znajomej, która też ma szkółkę. Taka wzajemna wymiana. Kosztowała mnie 45 zł. Nie wiem czy to dużo, jak dla mnie nie mało, ale nie wiem w jakich cenach są normalnie. Jeżeli chcesz to mogę jutro zapytać czy miałaby,albo czy mogłaby sprowadzić. Musiałabym tylko wiedzieć jaka miałaby być wysokość i jaka granica cenowa.
Mysza 21:18, 12 kwi 2015

Warmia napisał(a)

To trochę skomplikowane Moja znajoma ma szkółkę, ale nie miała szczepionej tak wysoko. Sprowadziła mi więc od jakiejś swojej znajomej, która też ma szkółkę. Taka wzajemna wymiana. Kosztowała mnie 45 zł. Nie wiem czy to dużo, jak dla mnie nie mało, ale nie wiem w jakich cenach są normalnie. Jeżeli chcesz to mogę jutro zapytać czy miałaby,albo czy mogłaby sprowadzić. Musiałabym tylko wiedzieć jaka miałaby być wysokość i jaka granica cenowa.

Martusiu gdyby były szczepione na 2 m.byłoby super.Myślę o umbrelkach, a ceny to są różne i potrzebowałabym 3
A wisienkę jak Twoja to też chętnie bym kupiła
Podpytaj proszę znajomą
Buziaki.
Warmia 21:26, 12 kwi 2015

Mysza napisał(a)

Martusiu gdyby były szczepione na 2 m.byłoby super.Myślę o umbrelkach, a ceny to są różne i potrzebowałabym 3
A wisienkę jak Twoja to też chętnie bym kupiła
Podpytaj proszę znajomą
Buziaki.

Ok. to jutro zadzwonię i dam znać.
Mysza 21:35, 12 kwi 2015

Pokażę jeszcze moje ogrodowe skarby

i moje bzy
Warmia 21:45, 12 kwi 2015

Szafirki śliczne Moje bzy wyglądają podobnie i nareszcie mają pąki kwiatowe i to dużo
Ja dzisiaj miałam dzień do bani. Wykopałam żurawki, żeby je podzielić i zaczęła sie walka z opuchlakami. Blee... Sadzonek wyszło mi chyba z 50. Wyczyszczone, opryskane i przechodzą kwarantannę, ale nie wiem czy jeszcze je chcę, bo to robactwo jest obrzydliwe.
Przepraszam, że skarżę się u Ciebie w wątku