Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:))

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:))

Mysza 20:46, 22 kwi 2015

leon60 napisał(a)
wytyczone linie super

Olu dziękuję
Mysza 20:47, 22 kwi 2015

Malgosik napisał(a)
może rzeczywiście ta perspektywa z boku przekłamywać
sama najlepiej widzisz

Hi hi, no troche przekłamuje.Już tak zostawię
wietrzyk 20:53, 22 kwi 2015

Gosia,
a co będzie posadzone na frontowej rabacie. Czy był na nią pomysł, bo nie mogę znaleźć.
Ja bym dała dodatkowe pole na niskie byliny, ale w jednolitym gatunku, żeby nie było misz masz. Bez przedzielania rabaty kostką. Znaczy się kostka tylko po zewnętrznej krawędzi. Coś takiego, żeby uniknąć symetrii

A w ogóle docelowo zrezygnowałabym z trawy na tym kawałku tylko weź pod uwagę, że ja w transie wycinania darni jestem Dodawałabym takie pola od najwyższych do najniższych roślin. Każde pole jednolite rośliny.
Mysza 20:56, 22 kwi 2015

I moje dzisiejsze zakupy, już posadzone

I coraz więcej tulipanków
wietrzyk 20:58, 22 kwi 2015

Piękne są te linie rabat I popatrz miały być po kwadracie, a skończyło się na kolistych Samo życie...
Mam pytanie, bo widzę, że w końcu ogrodu linia nie zawija łukiem tylko idzie kawałek prosto. Czy to zamierzone? Albo zdjęcie przekłamuje. Wydaje mi się, że wyrobienie tam "brzuszka" lepiej pasowałoby do całości.

Najbardziej podoba mi się ten przesmyk na środku, ale to już chyba pisałam
Mysza 21:12, 22 kwi 2015

wietrzyk napisał(a)
Gosia,
a co będzie posadzone na frontowej rabacie. Czy był na nią pomysł, bo nie mogę znaleźć.
Ja bym dała dodatkowe pole na niskie byliny, ale w jednolitym gatunku, żeby nie było misz masz. Bez przedzielania rabaty kostką. Znaczy się kostka tylko po zewnętrznej krawędzi. Coś takiego, żeby uniknąć symetrii

A w ogóle docelowo zrezygnowałabym z trawy na tym kawałku tylko weź pod uwagę, że ja w transie wycinania darni jestem Dodawałabym takie pola od najwyższych do najniższych roślin. Każde pole jednolite rośliny.

Asieńko dziękuję, że zajrzałaś.
O tej trawie to była debata
Trawy nie możemy zlikwidować , mąż tam parkuje autem.I faktycznie może być potrzebne to miejsce, bo mają robić chodnik.Na razie trawa zostaje.Może kiedyś wysypiemy czymś to miejsce.Jednak nie chciałabym samej kostki i szarości, bo z boku trawa będzie zlikwidowana.
Asieńko z prawej strony już trochę poprawiłam linię i wg Twojego planu trzebaby ciut z lewej, jutro zobaczę

A pomysł na tą rabatę już wstawiam

Pola 21:18, 22 kwi 2015

wietrzyk napisał(a)
Piękne są te linie rabat I popatrz miały być po kwadracie, a skończyło się na kolistych Samo życie...
Mam pytanie, bo widzę, że w końcu ogrodu linia nie zawija łukiem tylko idzie kawałek prosto. Czy to zamierzone? Albo zdjęcie przekłamuje. Wydaje mi się, że wyrobienie tam "brzuszka" lepiej pasowałoby do całości.

Zaraz, coś mnie ominęło miały być kwadraty.....hihihi, a basen będzie gdzie....
wietrzyk 21:21, 22 kwi 2015

W tym polu przed obwódką z bukszpanu mogłaby być np. bergenia lub żurawki. Staram się uciekac od symetrii, choc u siebie ciężko mi to idzie Pomysł na rabatę jest bardzo fajny, elegancko wygląda.
Mysza 22:02, 22 kwi 2015

wietrzyk napisał(a)

Asiu dziękuję za pochwałęTwoje linie to piękne
Myślę, że troszkę to miejsce i zamierzone, bo może tam będzie skrzynia na warzywka
wiunia 22:03, 22 kwi 2015

Gosiu bardzo dziekuje za fotki dereni Sibirica jednak u mnie nie spełni moich oczekiwań - za wielki rośnie Zdecydowałam się na Midwinter frie, rosnie mniejszy i kolory ma jeszcze bardziej zajefajne teraz tylko uzbroić się w cierpliwośc podczas poszukiwań takowego Nigdy mi nie wpadł w oko więc pewnie nie łatwo go dostać
Linie eleganckie wytyczyłaś!
Dzisiaj trochę też zdzierałam darń, ledwo wyszłam z domu, a już zrobiło się ciemno Za późno wracam z pracy