Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:))

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:))

07_Rene 22:27, 28 maj 2015

Mysza napisał(a)

Oj u mnie słowo, na spokojnie, nie istnieje.Ja to muszę zaplanować i od razu działać
Pozdrawiam.

no i zdziałałaś
Przyszłam gotowca zobaczyć, ale że już wszystko na cacy z korą itd to się nie spodziewałam
Bogdzia 23:22, 28 maj 2015

Mysza napisał(a)

Kasik takie szaleństwo, że zdarłam skórę z palca.Mam teraz przymusowy przestój.Szczypie jak diabli
Fajnie, że CI się podoba.

Ja też zdarłam, łuska od rh mi się przykleiła i tak ja odklejałam że ze skórą.Myslę ze do jutra bedzie juz dobrze ,zasklepi sie.
Mysza 08:43, 29 maj 2015

07_Rene napisał(a)

no i zdziałałaś
Przyszłam gotowca zobaczyć, ale że już wszystko na cacy z korą itd to się nie spodziewałam

Dziękuję za pochwałę.
To tak miło jak się innym podoba
Mysza 08:47, 29 maj 2015

Bogdzia napisał(a)

Ja też zdarłam, łuska od rh mi się przykleiła i tak ja odklejałam że ze skórą.Myslę ze do jutra bedzie juz dobrze ,zasklepi sie.

O rany.Uważaj.Mnie nadal szczypie, ale co tam.Bywało gorzej.

Zobacz jak wyglądają moje rh
Nie zakwitły, a z pąków mam pootwierane łuski.Co robić?????

Bogdzia 08:55, 29 maj 2015

Mysza napisał(a)

O rany.Uważaj.Mnie nadal szczypie, ale co tam.Bywało gorzej.

Zobacz jak wyglądają moje rh
Nie zakwitły, a z pąków mam pootwierane łuski.Co robić?????

Nic nie robic , no może tylko podlewac jeśli nie ma deszczu. Twoje rh nie zawiązały pąków kwiatowych, byc może sa za małe albo za malo były podlewane w lipcu i sierpniu gdy zawiazuja paki. Teraz zaczeły rosnac i mają piękne przyrosty a to nie łuski tylko młode listeczki. Podlewaj w czasie suszy to zawiązą pąki kwiatowe na przyszły rok a w tym tylko urosna ale to też dobre bo bedą bardziej okazałe.I oberwij przekwitniete kwiatostany-te po lewej stronie.
Juzia 08:59, 29 maj 2015

NO jak nie kwitły jak widać , że ze dwa kwiatki były

Oberwij te przekwitłe końcówki!!!

O Bogdzia już doradziła
Mysza 09:28, 29 maj 2015

Wstawię fotki jak wyszło z wrzosikami.Teraz wiadomo, nie kwitną.Jednak te zielone kuleczki bardzo mi się podobają
Chciałabym dosadzić drugi pas aby było ich więcej w grupie.Przy nich dać trawę, jak w planie.Pomyślałam czy red baron byłby tam dobry??
A runianka mogłaby być albo z żurawkami albo zamiast.I jak się zmieszczą to trawki z planu

A to bez malowideł.

Mysza 09:32, 29 maj 2015

Bogdzia napisał(a)

Nic nie robic , no może tylko podlewac jeśli nie ma deszczu. Twoje rh nie zawiązały pąków kwiatowych, byc może sa za małe albo za malo były podlewane w lipcu i sierpniu gdy zawiazuja paki. Teraz zaczeły rosnac i mają piękne przyrosty a to nie łuski tylko młode listeczki. Podlewaj w czasie suszy to zawiązą pąki kwiatowe na przyszły rok a w tym tylko urosna ale to też dobre bo bedą bardziej okazałe.I oberwij przekwitniete kwiatostany-te po lewej stronie.

Dziękuję Bogdziu. Uspokoiłaś mnie
Zaraz oderwę te przekwitnięte kwiaty.
One są u mnie od miesiąca.Teraz jak rabata jest prawie zrobiona to rozłożymy linię kroplującą i będę dodatkowo pilnowała podlewania
Mysza 09:34, 29 maj 2015

Juzia napisał(a)
NO jak nie kwitły jak widać , że ze dwa kwiatki były

Oberwij te przekwitłe końcówki!!!

O Bogdzia już doradziła

nO były w sumie 3 kwiaty.Marzyłam o większej ilości

Końcówki zaraz oderwę
Dziękuję.
Warmia 09:34, 29 maj 2015

Mysza napisał(a)
Wstawię fotki jak wyszło z wrzosikami.Teraz wiadomo, nie kwitną.Jednak te zielone kuleczki bardzo mi się podobają
Chciałabym dosadzić drugi pas aby było ich więcej w grupie.Przy nich dać trawę, jak w planie.Pomyślałam czy red baron byłby tam dobry??
A runianka mogłaby być albo z żurawkami albo zamiast.I jak się zmieszczą to trawki z planu

Rozumiem, że red baron to te czerwone kreseczki na końcu. Mi osobiście nie pasują. Ten kolor coś mi nie gra w tym miejscu.