Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Basilikum 19:20, 02 lut 2016

przyczlapalam sie przywitac
troche podczytuje ale teraz wypada wreszcie cos napisac
nawigatorka 19:49, 02 lut 2016

Wspominalas kiedys ze nie jestes nia zafascynowana jak wszyscy bo uwazasz ze sa inne lepsze.jesli zle zrozumialam to przepraszam
frezja 21:40, 02 lut 2016

Madzenka napisał(a)

Magnolie to moej ulubione krzewy, sa ze mna od 2002 r. Przetestowałam nawozenie wiosna w marcu , potem w trakcie kwitnienia i na koniec w lipcu . Od kilku lat stosuje Agrecol do Magnoli i nawet najbardziej zabiedzone krzewy u mnie zaczynały kwitnąc.
Zwykle robie tez profilaktyczny oprysk na przędziorki bo niesty od zwasze te robale lubiły moje magnolie

Magnoliom warto obsypać korzeńie kora (bo wrażliwa na przesuszenie i mrozy) i nie grzebać w korzeniach. Chociaz to drugie słabo mi wychodzi...

Marzenko, dziękuję za wyczerpujący opis myślę, aby dokupić jeszcze jakąś jedną dla towarzystwa.Prawda,że to piękne krzewy i warto im poświęcić trochę czasu..moja od wiosny będzie miała tylko lepiej.
Z przędziorkami nie miałam do czynienia i oby tak pozostało.
wodzyn 21:43, 02 lut 2016

Marzenko dziękuję ci bardzo serdecznie za tę wyczerpującą informację. Właśnie o tę soczyste zieleń mi chodziło, bo kiedyś mi o tym pisałaś a po fotkach w necie niby zieleń obydwu podobna. Ty znasz je z ogrodów, wiec Twoja rada dla mnie niezwykle cenna.
Pozdrawiam
Madzenka 21:45, 02 lut 2016

Dorotka napisał(a)
Marzenko, w Twoim starym wątku znalaząm fotkę z małymi blado różowymi różyczkami. Tak mnie zauroczyły że .... Co to za różyczki są i czy warto je zadzić???

To wklej kochana to zdjecie bo ja na pewno go nie odnajdę. A roz to u mnie juz prawie 90
Madzenka 21:46, 02 lut 2016

Monic napisał(a)
Zazdroszczę Ci tego wypadu po ciemierniki.

Moniko Sebek bedzie jechał z Krakowa pociągiem, moze tez dołaczysz? Aczkowliek obawiam sie ze siła forum spowoduje to ze nie kupimy ani jednego ciemiernika.....
Madzenka 21:48, 02 lut 2016

Basilikum napisał(a)
przyczlapalam sie przywitac
troche podczytuje ale teraz wypada wreszcie cos napisac

Znamy się nie tylko z widzenia,mwidze Cie czesto i czasami podczytuje.
Ale najbardziej podobał mi sie Twoj avatarek Mikołajkowy, teraz trudno mi cie zidentyfikować
Madzenka 22:09, 02 lut 2016

nawigatorka napisał(a)
Wspominalas kiedys ze nie jestes nia zafascynowana jak wszyscy bo uwazasz ze sa inne lepsze.jesli zle zrozumialam to przepraszam

Asiu nie wiem czy sa lepsze bo jej ńam. Nei przepraszaj, rzecznik ma prawo reprezentować rozwinież zwoje opinie w imieniu klienta. Czasami rzecznik lepiej rozumie wnętrze osoby, którą reprezentuje niż ona sama siebie
Pewnie dlatego nie mam the beatles ze inne uwazam za lepsze
Madzenka 22:10, 02 lut 2016

frezja napisał(a)

Marzenko, dziękuję za wyczerpujący opis myślę, aby dokupić jeszcze jakąś jedną dla towarzystwa.Prawda,że to piękne krzewy i warto im poświęcić trochę czasu..moja od wiosny będzie miała tylko lepiej.
Z przędziorkami nie miałam do czynienia i oby tak pozostało.

Wpadaj zatem z pytaniami, jestem do dyspozycji . Gdybym miała miejsce na kolejna magnolię to bym chciała Genie
nawigatorka 22:12, 02 lut 2016

Madzenka napisał(a)

Asiu nie wiem czy sa lepsze bo jej ńam. Nei przepraszaj, rzecznik ma prawo reprezentować rozwinież zwoje opinie w imieniu klienta. Czasami rzecznik lepiej rozumie wnętrze osoby, którą reprezentuje niż ona sama siebie
Pewnie dlatego nie mam the beatles ze inne uwazam za lepsze

Menager gwiazdy to moze i moze miec opinie ale zwykly rzecznik to chyba by stracil prace
A twoje podsumowanie u Malej Mi mnie rozwalilo. Chyba wiosne czujesz w kosciach co? Jakis wigor od Ciebie emanuje