Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

frezja 09:53, 21 mar 2016

oliwka napisał(a)
Marzenko, mam pytanie o obornik, kupowany w formie granulatu. Czy można go mieszać z ziemią i zaraz potem siać warzywa ??? W różnych źródłach piszą inaczej, więc troche zgłupiałam.
I zastanawiam się czy taki obornik mozna stosować do moich donic z różami, trawami i innymi bylinami, czy lepiej podsypac jakimś mineralnym ?

Oliwko, to ja coś mogę pomóc kupuję któryś rok z kolei i efekty widoczne gołym okiem.Obornik rozsypuję, mieszam z glebą i sadzę lub sieję.
Czasami obsypywałam roślinkę naokoło i przysypywałam delikatnie ziemią.Nie może zostać na powierzchni, gdyż traci wtedy połowę swoich właściwości.

Do róż spróbuj sypnąć granulek do dołka,przysyp ziemią i sadź.Wszystkie krzewy podsypuję tym granulatem a przy sadzeniu zawsze do dołka spore ilości.
frezja 09:57, 21 mar 2016

Madzenka napisał(a)

Miłam, czas przeszły. Jedna wisi jeszcze nad schodami. Fatalnie gromadziły kurz w srodku a poza tym nie lubie juz takich srebrnych elementow

Z tym kurzem tragedia..ciekawa byłam Twojej opinii..mam nerwa na nie strasznego.
lorka 10:42, 21 mar 2016

Dzięki Madżenko
właśnie się dokształciłam, poczytałam na O i polecialam i bukszpany i róże, tylko iglaków nie pryskałam tym miedzianem
Ewik 14:15, 21 mar 2016

Uff nadrobiłam.krokusowe poletka super
oliwka 14:30, 21 mar 2016

frezja napisał(a)

Oliwko, to ja coś mogę pomóc kupuję któryś rok z kolei i efekty widoczne gołym okiem.Obornik rozsypuję, mieszam z glebą i sadzę lub sieję.
Czasami obsypywałam roślinkę naokoło i przysypywałam delikatnie ziemią.Nie może zostać na powierzchni, gdyż traci wtedy połowę swoich właściwości.

Do róż spróbuj sypnąć granulek do dołka,przysyp ziemią i sadź.Wszystkie krzewy podsypuję tym granulatem a przy sadzeniu zawsze do dołka spore ilości.

dziekuje frezjo za odpowiedz bardzo mi pomoglas Roza w donicy rosnie niemrawo i chcialam w tym roku troche jej pomoc
ewakatowice 18:40, 21 mar 2016

Aż mi lżej na ser duchu jak „polatam” po Twoim ogrodzie
Malgosik 18:52, 21 mar 2016

Marzena czy Ty podejmujesz obecnie jakieś przeciwopuchlakowe działania?
Zimne nicienie, wrotycz?
Wyjęłam dziś żuraweczkę bez korzeni i przywitałam się larwami....
Madzenka 19:34, 21 mar 2016

Małgosik na razie walkę wstrzymuje. Szczerze przyznam mam chyba w nosie nicienie.... Wole wyżarte rosliny wymienic będzie taniej...
Wyrzucam wszystko co lubia opuchlaki, zurawek juz prawie nie mam, wór bergeni wczoraj trafił do Jeleniej Gory. Reszte roslin mam pod baczna obserwacja. Wszystko co nie da rady wywalę do innych ogrodów
Madzenka 19:35, 21 mar 2016

Dziewczyny dziekuje za wizytę. Lecę do Was
Frezja dzieki za porady bo ja nt tego śmierdzącego złota nie mam pojęcia
Malgosik 20:09, 21 mar 2016

Madzenka napisał(a)
Małgosik na razie walkę wstrzymuje. Szczerze przyznam mam chyba w nosie nicienie.... Wole wyżarte rosliny wymienic będzie taniej...
Wyrzucam wszystko co lubia opuchlaki, zurawek juz prawie nie mam, wór bergeni wczoraj trafił do Jeleniej Gory. Reszte roslin mam pod baczna obserwacja. Wszystko co nie da rady wywalę do innych ogrodów

to bergenie też lubią??????