Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 20:16, 21 mar 2016

Przysmak. Żebyś wiedział ile ich utłukłam przy wykopywaniu bergeni. Boje sie, że przyjaciółce desant do grodu wysłałam....
Malgosik 20:22, 21 mar 2016

Madzenka napisał(a)
Przysmak. Żebyś wiedział ile ich utłukłam przy wykopywaniu bergeni. Boje sie, że przyjaciółce desant do grodu wysłałam....

a ja myślałam ze bergenii to nic nie ruszy
nicol21 20:42, 21 mar 2016

Sama radość takie krokusiki!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
agata19762 21:53, 21 mar 2016

Codziennie tu jestem obowiązkowo
ewa004 21:56, 21 mar 2016

Bergenie lubia opuchlaki ?Kurcze dopiero posadziłam
Sebek 22:57, 21 mar 2016

Madzenka napisał(a)

Tak Sebku to z naszego spotkania a jak sie ogród zmienił

Nawet nie wiesz jak mnie kusi przyjechać do Ciebie na tulipany w tym roku - albo róże Zaproszenie uznaję za aktualne
MirellaB 01:21, 22 mar 2016

Madżenko przesadziłam 9 sztuk tulipanów, ale jednak nie dałam rady z całą bryłą ziemi, no cóż najwyżej nie zakwitną w tym roku, ale cieszę się, że są ocalone przed zadeptaniem.

Niektóre trawy wyżej posadziłam, ale mam nauczkę na przyszłość

Niestety coraz bardziej mnie denerwują rabaty żwirowe. Przesadzanie, dosadzanie, poprawki to jest tragedia z tym kamyczkiem

Na największej rabacie wysypię korę.
Madzenka 06:49, 22 mar 2016

Mirella żwirek pięknie wyglada gdy nic nie ruszasz... Na początku miałam rabaty z korą, pięknie nie wyglada ale przynajmniej dopóki rabata nie nabierze ostatecznego kształtu bezproblemowo działasz

Sebek - oczywiscie, masz całoroczne zaproszenie

Ewa i Małgosik - dziewczyny jak mantrę pisze, ze opuchlaki uwielbiają: żurawki, rododendrony, azalie, bergenie, laurowisnie, trzmieliny, kiscienie. Te rosliny u mnie najbardziej były atakowane, inne relatywnie dobrze sobie radza nawet gdy je podgryza. Np carexy i bukszpany probują zeżreć od 5 lat i sie nie udaje. Niektórym trochę zatrzymały wzrost ale lanie nicieni ciut pomogło
Na dodatek gdy opuchlaki zaatakują bergenie to ich liscie uwielbiane przez slimaki i opuchlaki wygladaja strasznie. Dodatkowo bergenie trzeba odmladzac, najrzadziej co 3 lata w przeciwnym razie brzydnie

Nicol i Agata - niezmiernie miło mi Was widziec
Kacha123 07:00, 22 mar 2016

Mnie też jeszcze czeka cięcie róż. I szczerze trochę się bojam, bo nie jestem pewna jak je ciachać. Muszę się podciągnąć merytorycznie
I mam pytanko co zrobić z prairie fire? Zajrzałam w kępy i wyglądają na zielone, więc może przeżyły, czy je też się ciacha?
bociek 07:54, 22 mar 2016

Hello Madżen Jak tam nasza Dziewczyna z Żelaza się miewa? Czytam, że opuchlaki dalej psują robotę. Masz coś sprawdzonego i skurtecznego na to paskudztwo

Bociusiam