Jolu masz cudownie! W tym roku bedzie u Ciebie busz!
Dla Ciebie busz , który mnie denerwuje
A ponieważ azalie po zimie jakieś brzydkie prze nimi będą rosły ciemierniki. przeprowadzka juz wkrótce. Hakone na ich miejsce jusz czeka w starterach i niezlę podrosła
I zaczęłam czyścić konwalniki... eh...
I mam nerwa, ze ciągle pada i ie moge tych zmrożonych końców bukszpanów ciachnąć
Jeszcze nie ,a le jak podrośnie ta werbena to ją pogryzę. Mam srylion siewek!!! Stipa przy niej to pikuS!!!!
Sesleria Heufleriana wyskubana z kwitnących kłosów. Rok temu tego nie zrobiłam i była potem za długa. Zobaczymy jak w tym roku.
Tu exotic z poprzedniego sezonu czy tak głupio je posadziłam???? A za laurowiśniami są hortensje limelight , Uff ruszyły, bo je tak radykalnie ciachnęłam jak nigdy.... Siedziałam cicho przez niemal miesiąc bo myśłam ,że przesadziałam
Everlime widziałem w zeszłym roku, pięknie wyglądała i Pani w szkółce powiedziała, że osiągnie lekko 60cm czyli tak jak Evergold, ale wtedy nie zabrałem bo 5 dyszek Pani sobie liczyła
Zakątek z narcyzami rzeczywiście zjawiskowy, cudny bym powiedział
Wczoraj zaczęliśmy sądzić żywopłot grabowy i zdecydowałam się na odległość od ogrodzenia 35-40 cm. Czy to będzie ok? Zaznaczam, że mam możliwość cięcia z drugiej strony.
Poza tym, piszesz o wąsach i chwastach, na które człowiek ani nie spojrzy zachwycony widokami ogrodowymi.
Ale co do chwastów to od zeszłego lata mój ogród opanowywuje płożący chwast z drobnymi listkami kwitnący na biało. Jakaś masakra z tym. Rozmawiałam z kilkoma osobami z okolic i też mają z tym problem.
Wahałam się bo były po 19 zł... ale że stały dwie ostatnie to zakupiłam do białych pelargonii
Podzielę jesienią i pójdzie na rabaty
Były też eversheen ale wyglądały jak evergoldy a nawet były jeszcze bradziej zółte