Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 22:11, 14 maj 2016

Juzia napisał(a)
Żywopłot masz cudny!!!

Juzia, teraz jest najładniejszy. Potem bywa róznie, ale wiosna uwielbiam go. I już ząb po lewej stronie zarasta jest szansa ze w tym roku zarosnie ten ząbek i nędzie jednolity.
Aby sie usprawiedliwić dodam, ze w tym kącie miałam przez ponad rok bagno i nic nie mozna było sadzić... Stała woda,..
Madzenka 22:12, 14 maj 2016

Luki napisał(a)
Apropo buczków będę miał jednego olbrzyma, ale niestety już miał oznaki zdobniczki z resztą jak wszystkie w szkółce, ale czaiłem się na niego od roku, więc jakoś będę walczył... z jednym powinienem dać rady, więc mogę być uciążliwy w tym temacie
Sąsiad ciął Pissardi dwa razy we wrześniu i o dziwo nie zaszkodziło im to, a do tego obficie kwitły, nie wiem czy to jednak nie za późny termin.

Tez obserwuje taki jedne zywopłot ciety wiosna kwitnie co roku. W tym roku nie kwitł tak jak mój, przymrozek zniszczył kwiaty

Buczka ja tez mam wielkiego, rósł na tyłach, wykopaliśmy go dzisiaj, rosnie w donicy, będzie z niego topiarek

Ze zdobniczka dasz sobie rade. Jutro pokaze mojego buka Tricolor - kupiłam oblepionego zdobniczka, wlacyzłam trzy sezony, chorował ale w tym roku ma piękne liście!
jolanka 22:13, 14 maj 2016

Madzenka napisał(a)
Żywopłocik mój ulubiony

I montany, bronze form i evergoldy. I chorują mi laurowiśnie.... zżółkły ale wypuszczają młode liscie

i już przysłowiowe takie tam

Śliczne miejsce. Trawy bardzo dobrze przezimowały. Aż miło popatrzeć - ja muszę niestety od nowa w CO
Madzenka 22:15, 14 maj 2016

siakowa napisał(a)
Tez na nim najdluzej oko zawiesilam

Twój wkrótce urośnie
Madzenka 22:16, 14 maj 2016

Mixtoorka napisał(a)
Też się pogapiłam, pięknie, z każdym dniem coraz piękniejsze wszystko. Dobrze, że wygrywasz walkę z paskudztwem. Czekamy na piękne róże. Klon Shrasawy kwitnie u Ciebie . Piękny jest!

W klonie sie zakochałam
Madzenka 22:17, 14 maj 2016

jolanka napisał(a)

Śliczne miejsce. Trawy bardzo dobrze przezimowały. Aż miło popatrzeć - ja muszę niestety od nowa w CO

Za to gdzie bym nie kopała tam opuchlaki. Dzisiaj wykopałam nawet jednego imago, czyli za chwilę będą dorosłe osobniki... W tym roku obiecałam sobie w nocy pryskać....
jolanka 22:21, 14 maj 2016

Madzenka napisał(a)

Za to gdzie bym nie kopała tam opuchlaki. Dzisiaj wykopałam nawet jednego imago, czyli za chwilę będą dorosłe osobniki... W tym roku obiecałam sobie w nocy pryskać....

Dzisiaj w jednej szkółce pracownik powiedział mi, że rododendrony były podlane czymś na opuchlaki i na pewno ich nie będzie Niestety nie znam nazwy preparatu. Może?
nawigatorka 22:25, 14 maj 2016

Zatem siedziałam o 5 minut dłużej niż ja,al ja takiego ogrodu nie mam...
Fajna ta betonowa doniczka
Kasya 22:26, 14 maj 2016

Madzenka napisał(a)
Żywopłocik mój ulubiony

a co to zielone na rogu ?
anbu 22:29, 14 maj 2016

Madżenko pewno nie jestem oryginalna...ślicznie u Ciebie