Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

lojalna_ 08:23, 08 mar 2015

Kobieta marzen nam sie trafiła piekna i robotna sztuka ...jeden z ostatnich egzemplarzy hihihi

Jak juz skonczyłas u siebie to teraz po tesciowej jeszcze jakies ogrody obskoczysz co by energie wyładowac

Gratuluje rozpoczecia sezonu zachwycona jestem Toba i Twoim eMusiem
Madzenka 08:26, 08 mar 2015

margi napisał(a)
Mam chęć przesadzić hortki można już czy lepiej poczekać?

Ja bym je teraz przesadziła, u nas w ogóle zimy nie było, mrozów do końca marca nie zapowiadają więc to dobry temin do lrzesadzania lisciastych. Jesli się myle niech ktoś skoryguje
Madzenka 08:30, 08 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)
Ogrodniczka daje zły przykład.. lawendy i róż jeszcze się nie tnie..... ale zakupy cudniaste
U mnie w nocy minus 6.. ale w dzień było pięknie... ale się kuruję i nic nie robię jeszcze. Pospacerowałam z Muminkiem a Synuś pół ogrodu promanalem obleciał

Aniu u nas w tym tygodniu juz mozna, bo obserwuję forsycje. W najbardziej nasłonecznionych miejscach już zaczynaja kwitnac. Przymrozków u nas nie ma i nie zapowiadaja większych niz -2 do końca marca.
Dzisiaj w nocy było +2 , gdy u Ciebie jeszcze na porządnym minusie.
Hortensje u mnie juz maja wielkie liście, orliki ostrózki juz porządnie ruszyły. Lawenda i róże w najbardziej nasłonecznionych miejscahc tez ma juz otwarte listki. Więc dla mnie to odpowieni moment na cięcie zwłaszcza, ze w nastepny weekend zamiast w moim to bedę porządki czynić w ogrodzie tesciowej a w ciagu tygodnia nie mam czasu na ogród.
Madzenka 08:32, 08 mar 2015

gusiarz napisał(a)
Marzenko - nawóz yara stosuję od początku mojego ogrodu - najpierw próbowałam na trawniku, a później zastąpił azo na rabatach. Bardzo go lubię .
Zakupy szalone... ale wiosna ma swoje prawa

Taka sama opinie już od wielu osob usłyszałam, dlatego zamierzam teraz zamowic orzez net większą ilosć aby nawozić cały ogrod.
Madzenka 08:34, 08 mar 2015

monteverde napisał(a)
Zakupy super jakie to horti ogrodowe do donic? no i kupę roboty odwaliłaś, ale u nas to jeszcze w nocy na minusie, forsycje nie kwitną więc o cięciu róż można jeszcze zapomnieć zostają tylko opryski i prace porządkowe

To ogrodowa NN
polinka 08:36, 08 mar 2015

Madzenka napisał(a)
Nic nie poradź,kocham ogórd a jeśli cos lubuę to mam powera do gotowania byście mnie nie zapędzili, dlatego jeszcze bardziej kocham mojego M, który lubi gotować

Mam tak samo Kuchnię mogę omijać z daleka, w ogrodzie mogę mieszkać

Zakupy rewelacyjne, yara mila complex można sypać po całości ogrodu.
Madzenka 08:38, 08 mar 2015

katiaxx napisał(a)
Widać kto nie może się doczekać wiosny
czy tak można już wszystko przesadzać ? i drzewka już czy bardziej IV ? koniec III ?

Nie wiem jaka u Was jest pogoda u mnie juz jak w II połowie marca.... Bezlistne drzewa kopane z gruntu najlepiej teraz przesadzać, gdy jeszcze sa w fazie spoczynku. Wczoraj był ostatni moment na przesadzenie pęcherznic, bo juz całe w pękających pakach były. Trawy przesadzę dopiero gdy juz sie porządnie ociepli, pewnie za dwa tygodnie ale wszystko zależy od długofalowych prognoz. U nas ani śniegu ani mrozów większych niż -2 nie zapowiadaja. Mamy za sobą juz drugą bardzo krótka i lekką zimę i bardzo wczesną wegetację. W Mazowieckim pewnie nie wczesniej niż za 1-2 tygodnie beda takie warunki a widze, że na Slasku i w Małopolsce za dwa tygodnie...
Madzenka 08:43, 08 mar 2015

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających, pozwolicie ze bede pozdrawiać grupowo? Przecież wiosna nadeszła i program naprawczy trzeba wprowadzać

Dzisiaj zapowiada sie cudowna pogoda i w cieniu +15
Wypije kawkę i chyba trzeba z jedna donice obsadzić? Padły pytania gdzie te zakupy będą rosnąc? W donicach wszytskie za wyjątkiem krokusow, ktore posadzialm wczoraj do gruntu bo mi sie zachciało wielkokowiatowych
Gabrysia_ 08:46, 08 mar 2015

Piękne zakupy
Wpadnę zobaczyć obsadzone donice
Miłej niedzieli
Magda_ 09:30, 08 mar 2015

Marzenko czy trawka Irish Green jest ekspansywna ?