Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Magda_ 09:30, 08 mar 2015

czy nawozy pod roślinki to już ?)
agata19762 09:52, 08 mar 2015

Marzenko u nas też jest piękne słoneczko
miłej niedzieli
kwiatholandii 10:01, 08 mar 2015

Madzenka napisał(a)

Taka sama opinie już od wielu osob usłyszałam, dlatego zamierzam teraz zamowic orzez net większą ilosć aby nawozić cały ogrod.

my też stosujemy ten nawóz od poczatku i pomógł nam w najgorszych momentach trawnika. czasami wpadnie przez przypadek w obwódkę bukszpaniwa i zazieleni ten odcinek pięknie.
kwiatholandii 10:11, 08 mar 2015

Jak dobrze widzę na pierwszym planie po lewej jest runianka japońska. Masz ja podcięta. Kiedy to robisz, żeby jeszcze mogła zakwitnać?
Madziarzeszow 10:32, 08 mar 2015

Zakupy piękne jak zawsze
A prace wiosenne pełną parą , tylko pozazdrościć werwy
Malgosik 11:51, 08 mar 2015

Madzenka napisał(a)

Ja bym je teraz przesadziła, u nas w ogóle zimy nie było, mrozów do końca marca nie zapowiadają więc to dobry temin do lrzesadzania lisciastych. Jesli się myle niech ktoś skoryguje

ja czytałam na pogodzie długoterminowej przymrozki we Wrocławiu między 16 a 20 marca
a we Wrocku zawsze cieplej niż na okolicznej wsi przy gruncie, pzynajmniej tak u mnie obserwuję
Ty to masz chyba jakąś cieplejszą niszę.
Loosiuu 12:21, 08 mar 2015

U mnie też sucho. Z wierzchu niby wilgotno, ale jak wykopywałem róże (bo pozbyłem się wszystkich z mojego ogrodu ) to stwierdziłem, że mogłoby popadać. Później sam wszystko zlałem

Zakupy imponujące
zebra 13:33, 08 mar 2015

Marzenko, jak gęsto sadzić laurowiśnie na dośc zwarty żywopłot?
Dorotka 17:14, 08 mar 2015

Witaj Marzenko

bardzo prosze o pomoc w pewnej kwesti: mam zamiar posadzic trzy nie duże drzewka na moim przed ogródku, zaraz przy ogrodzeniu, wzdłuż niego. Chciałabym aby były to ładne drzewka ale nie ogromne bo nie ma tam wiele miejsca ok 16 metrów długości. Tyle że teran mam gliniasty i w tym rejonie dość wilgotny. Bardzo proszę o podpowiedź, będę ogromnie wdzięczna za jakieś typy.
Sonka 18:08, 08 mar 2015

Marzenko, kupiłam w hipermarkecie różę angielkę Tom Tom, wydaje mi się podobna do Twojej niezidentyfikowanej, spójrz czy może taką masz?

http://perfectplants.co.uk/plants-bulbs/roses/bush/floribunda-bare-root-rose-tom-tom-polyantha-continual-flowering-pink-rose.html

http://www.jardindesgazelles.fr/jardinerie-en-ligne/jardin-dornement/rosiers/rosiers-buissons-a-fleurs-groupees-et-polyantha/article-rosier-polyantha-tom-tom-lot-de-10-pieds-racines-nues-410

http://www.jacobsplant.nl/assortiment/1447/rosa-tom-tom