Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

ewakatowice 21:14, 16 cze 2016

pozdrowienia zostawiam,
ślicznie ))))))))))
Madzenka 22:43, 16 cze 2016

Zana napisał(a)
U Kasi napisałaś o porównaniu Lavender Ice i Lavender Flower Circus. To ja czekam. LI chyba niefortunnie przy żółtych różach posadziłam, myślałam że ona bardziej w fiolet a nie róż będzie szła. Chyba ją na jesień do towarzystwa Munstead Wood przeniosę. Myślisz, że ten duet się zgra?

Naocznie porównałem, dzisiaj ścięłam przekwitniętą LI

Wg mnei Munstead za ciepła a Lawender za zimne maja odcienie nie łączyłabym ich. Do Lavender poelcam Minervę
Madzenka 22:44, 16 cze 2016

MirellaB napisał(a)

Dzięki, ważne, że kiedyś będzie miała sztywne pędy, bo już ją chciałam przesadzać na tył rabaty.
Madżenko napisz jeszcze jaka u Ciebie jest ona wysoka?

Moja ma 80-90 cm identycznie jak Munstead. Natomaist wiem że u innych bywa wyzsza.
Madzenka 22:48, 16 cze 2016

April napisał(a)
Cześć Marzenko.
Niesamowicie mi się podobają twoje róże w kostrzewie i z zielonymi kulkami Varelli. Chyba odgapię. Znaczy kostrzewę odgapię. Bo róże w buksach mam i właśnie mi czegoś brakowało pomiędzy, jakiegoś kontrastu i lekkości.
Reszta też piękna, podglądam niezmiennie z ciekawością.
Dzięki za porady co do cięcia młodych wiśni Pisardi. Obcięłam tydzień temu o połowę. Początkowo M się buntował ale jak deszcze uginały gałęzie to dał się namówić. Zdecydowanie teraz wyglądają lepiej.

Mam jeszcze pytanie o graby. Szukam nazwy tych najbardziej wąskich, kolumnowych ale nie mogę znaleźć, tyle masz stron. Ja mam jednego Fastigiata ale coś mi się kołacze w głowie że wymieniałaś przy podjeździe na Lukas? Czy inne? Chcę je użyć jako łuk - wejście do wgłębnika...Nie wiem czy dobry pomysł

pozdrawiam

Dziekuje za pochwały. Polecam trawy do róz !
W podjezdzie rosna teraz graby Frans Fintaine. Oj tak były by idelane na łuk - maja długie i miekkie pędy do wyginania

Lukas wg mnie niewiele sie różną od zwykłych fastigiat
Madzenka 22:50, 16 cze 2016

AgataP napisał(a)
Madzena co wchodzę to masz wymuskane Tak się nie da, na dodatek Ty wciąż na wyjazdach. Kto to za Ciebie robi ????
Piękną Munstead Wood też sobie sprawię bo podoba mi się jej kolor...

Ciut osłabłam po tych moich samochodowych wojażach po Polsce....ale w ramach relaksu i rozprostowania kręgosłupa ocbięłam dwa kosze przekwitłych róz
Madzenka 22:55, 16 cze 2016

elaela napisał(a)
Witam Cię Marzenko, jestem pod wrażeniem Twojego ogrodu, jest przepiękny. Czytałam, że miałaś u siebie opuchlaki, chciałam Cię zapytać, czy wygrałaś walkę z nimi? U mnie objadły 2 żurawki dzisiaj podlałam wszystko dursbanem, ale obawiam się, że to za mało

Ela walka z opuchlakami w iąz nei zakończona. Z ok 50 zurawek zostało mi 6 i to mocno nadgryzione ostatnio... Mam je wszędzie ale juz w mniejszej ilosci, własnie dojrzało kolejne pokolenie i jeśli ej teraz nocą nie zaatakuję calypso to zlozoą po 500 jaj kazdy..stosowałam Dursban do podlewania (wypaliłam sobie przy okazji rosliny) , Ema5 i wielokrotnie nicienie. Nicienie ograniczyły populacje ale stale je mam. W tym roku chyba Mazan pisał, ze sa badania ktore potwierdzja skuteczność w walce z opuchlakami poprzez podlewanie Mospilanem

Dursban nalezy stosować w wysokich temepraturach i najlepiej w deszczowy dzień aby ten gaz został pod gruntem. To srodek gazujący opuchlaki
Chyba wole zastowować Mospilan bo Dursbanem śmierdziało w ogrodzie ze dwa tygodnie. Bałam sie o zdrowie moje i mojego psa...
Madzenka 22:56, 16 cze 2016

Pozdrawiam was serdecznie i świętujemy remis
noemi 22:58, 16 cze 2016

huraaaa jest moc !
wodzyn 23:02, 16 cze 2016

Brawo chlopcy!!!
polinka 23:03, 16 cze 2016

Fabiański górą!!