Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

jolanka 23:11, 14 cze 2016

Nie tylko czasoprzyspieszacz ale też pracozwalniacz
Z niczym nie mogę zdążyć więc chyba ktoś cos poprzestawiał w tych zegarach, w jednym do przodu w drugim do tylu

Z czym posadziła byś Abrahama Darby? Kupiłam w Pęchcinie i szukam pomyslu na towarzystwo do niego
JulkAd 23:12, 14 cze 2016

Madzenka napisał(a)

Munstead Wood w sośnie Varella

Wzdycham po cichu, bo cóż mogę więcej?...cudny widok, piękna kompozycja...powoli nadrabiam długą nieobecność
Zana 23:24, 14 cze 2016

Madzenka napisał(a)

Mój carex montana w 3 sezonie ma ok 40 cm szerokości. Kupiłam maluteńkie sadzonki i posadziłąm go co 20 cm. Teraz rozsadziłam go sobie. Rośnie relatwnie wolno, więc wszystko zalży czy chcesz mieć w tym roku juz ładną rabatę (sadz wtedy gesto czy za 2 -3 lata (co 40-50 cm). relatywnie łatwo się go przesadza - bo ma zwarta mała bryłę korzeniową.

Opinie nt Queen mma coraz lepszą ale definitywną wyraże pod koniec sezonu, po obserwacji jak czesto powtarza kwitnienie

Bardzo very dzięki
Czasoprzyspieszacz to ja też czuję, że pracuje na najwyższych obrotach
Asisko_2005 23:27, 14 cze 2016

cudnie Marzenko. Takiej iloci róż chyba nie ma nikt.
Konstancja30 23:57, 14 cze 2016

Madżenka bardzo dziękuję ... Burgundy też
Margarete 01:09, 15 cze 2016

Madzenka napisał(a)
Małgosiu mój zagłodzony bukszpan w donicy tez tak wyglada. Na razie daję mu wody ale dostanie jeszcze co tydzien florowitu. Mysle ze nic mu nie będzie, musi sie ukorzenić i wzmocnić. Ja bym cieła mimo wszytsko, bo lepiej aby sie zagęszczał niż eksploatował siły na nowe długie orzyrosty. Moj dostanie florovit rowniez dolistnie

Na razie mzykam, odezwę sie pózniej

Dzięki, też tak zrobię . Póki co pomoge mu florowitem i bede cięła gdzies za tydzien.
Wstawiłam u siebie foty tego nieszczęśnika....
Margarete 01:47, 15 cze 2016

Konstancja30 napisał(a)
Madżenka pokaz różany sobie oglądam raz po raz ... oczywista oczywistość, że róże zachwycają ... to wiemy i jak skupujemy .. i jak sadzimy ... i jak kaleczymy łapki w nich grzebiąc dla porządku (znaczy tu o mnie) ... ale mieć królowe to jedno a obsadzić je w tak cudownie przenikających się tonacjach to już zupełnie isza inszość ... natomiast wkomponowanie ich w ogród tak by współgrały z bogactwem rabatowych nasadzeń i tworzyły zgrabną całość to już mistrzostwo !!! rozpatrując w kategoriach Euro i okrągłej piłki ... porównując do "orłów naszych " to mi wychodzi iż jesteś Lewym komponowania i czarowania różami

Oj tak Konstancjo, oj tak
Kuba 05:12, 15 cze 2016

Kupiłaś łubiny? cofam się i cofam kartka po kartce ale nie znalazłam zdjęcia, chyba jeszcze nie było?
O montanie też przeczytałam z uwagą, z Twojego opisu wygląda żę warte posiadania- masz je przecież kilka lat- nie wyłysiały, nie uschły po zimie itd? Jeśli nie to może wymienię na montanę evergoldy w przedogrudku bo straszą brązowymi liściami od zimy i mam wrażenie że ciągle pojawiają się nowe
seslerią też bym zastąpiła zachwaszczone rozplenice
takie moje rozważania o poranku
a na wszystko potrzebny czas, czas i jeszcze raz czas... którego Tobie życzę
wodzyn 08:49, 15 cze 2016

Przepiękne te twoje rabaty różane. Zachwycające kompozycje i widoki.
Konkretnie popytam jak ochłonę.
Zana 12:17, 15 cze 2016

U Kasi napisałaś o porównaniu Lavender Ice i Lavender Flower Circus. To ja czekam. LI chyba niefortunnie przy żółtych różach posadziłam, myślałam że ona bardziej w fiolet a nie róż będzie szła. Chyba ją na jesień do towarzystwa Munstead Wood przeniosę. Myślisz, że ten duet się zgra?