Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 06:51, 30 cze 2016

Kochani dziekuje za odwiedziny, ja czasowo nie wyrabiam, wczoraj po cieciu grabów do pólnocy siedzialm nad komputerem i nadrabialam zaległosci w pracy. Dzisiaj dzieki meczowi pewnie bedzie lepiej, zamierzam zrobic rewizyty w Waszych wątkach. Zycze pieknego słonecznego dnia.
Gardenarium 07:00, 30 cze 2016

Madzenka napisał(a)

Ja wciąż u mnie szukam Geofa Hamiltona... Chyba nigdy sie jego kwitnienia nie doczekam... Tak samo z Gospel....

Marzenko, masz go i nie kwitnie, czy szukasz?

Instagram Ogrodowiska
Filemon24 07:29, 30 cze 2016

o Geofie czytałam same pozytywne komentarze a u ciebie nie bardzo on rośnie?
twój ogród jest jednym z moich ulubionych na ogrodowisku bo masz i trawki i zimozielone ale nie ma nudy bo zawsze coś pięknie kwitnie
Juzia 09:02, 30 cze 2016

Madzenka napisał(a)

Comte ani ni ejst sztywna ani długo nie kwitnie. Z tych, ktore mam w ogrodzie jedynie to kryterium sztywności spełnia Alnwick Rose, Queen of Sweden (tylko sztywność, bo kwitnienie jeuż drugi rok pozostawia wiele do życzenia), Polecam alternatywnie Gertrudę Jekyll ale podpytaj innych jeszcze, bo mam duzo bladawców ale żadna nie jest taka wysoka ani sztywna poza Alnwick i Gertrudą.

Mój Alan T, Brother Cadfael są piekne ale 3 rok czekam na sztywność i obfite kwitnienie....
bonica nie będzie ani wysoka ani pionowo rosnąć.
Moze za rok Spirit of Freedom spelni te kryteria bo relatywnie sztywna jak na wiosenną golaskę jest.

No to Alnwick i Queen odpadają ze względu na kształt kwiatów, a Gertruda....może

A pokaż Spirit....bo na googlach ona w jakieś fiolety wpada, a ja takich kolorów nie przyswajam u róż

Juzia 09:04, 30 cze 2016

Madzenka napisał(a)

Maja co roku, gdy je łapie mączniak (pod koniec kwitnienia) wycinam przy samej ziemi i za rok znów kwitną

A moje na przeciągu i mączniak się pojawia jeszcze przed kwiatami
Echhh....co za niesprawiedliwość

Pszczelarnia 17:44, 30 cze 2016

Podziwiam Twoją NN. I całą resztę różanego królestwa.
Madzenka 20:06, 30 cze 2016

Gardenarium napisał(a)

Marzenko, masz go i nie kwitnie, czy szukasz?

Danusiu sadziłam go wiosną 2015 i nie doczekałam do tej pory ani jednego kwiatka... Jęlsi sie nie weźmie w garść czeka go jesienią eksmisja
Madzenka 20:07, 30 cze 2016

Juzia napisał(a)

No to Alnwick i Queen odpadają ze względu na kształt kwiatów, a Gertruda....może

A pokaż Spirit....bo na googlach ona w jakieś fiolety wpada, a ja takich kolorów nie przyswajam u róż

Pokazywałam w donicy (cofnij się) , blady chłodny delikatny róż ale jak na razie typ kwiatu nie dla ciebie
Madzenka 20:08, 30 cze 2016

Filemon24 napisał(a)
o Geofie czytałam same pozytywne komentarze a u ciebie nie bardzo on rośnie?
twój ogród jest jednym z moich ulubionych na ogrodowisku bo masz i trawki i zimozielone ale nie ma nudy bo zawsze coś pięknie kwitnie

Dziękuję
Madzenka 20:11, 30 cze 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Podziwiam Twoją NN. I całą resztę różanego królestwa.

Dzisiaj nad królestwem przeszła wichura, wszystkie meble i donice tarlały sie po ogrodzie. Na szczęście córka uchroniła mnie przed zawałem i przed moim powrtem z pracy poustawiała wszystko. Mi zostało zbieranie ziemi z tarasów i gałęzi z trawnika... Wczorjasze odkurzanie wszytskiego i koszenie trawnika poszło się paść Fotek nie bedzie
Dla Ciebie moja NN z Williamem