Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Bogdzia 17:18, 12 mar 2015

Madzenka napisał(a)

Mam Bogdziu ale botaniczne i troszke wielkokiwatowych ,ale nie tak wielkich jak te w doniczkach. Myslalam źe to podpędzone cebule, ale wszystko wskazuje na to , że ten krokus jest rekorodowo duży. Postanowiłam dosadzic jesienią duzo wielkowkiatowych ale botanicznych też bedzie dużo. Wreszcie nie planuje rewolucji przy scieżce zatem mogę dosadzać krokusy

Trzeba miec jedne i drugie bo nie kwitną w tym samym czasie a i kolorami sie różnią no i wielkością co oczywiste. Aż sie zdziwiłam że nie planujesz rewolucji.................
Madzenka 18:45, 12 mar 2015

Bogdzia napisał(a)

Trzeba miec jedne i drugie bo nie kwitną w tym samym czasie a i kolorami sie różnią no i wielkością co oczywiste. Aż sie zdziwiłam że nie planujesz rewolucji.................

Chyba troszke mam przesyt rewolucji. Mimo, ze co roku obiecuje sobie juz nie szalec to zawsze zima coś wymyśle

Bogdziu botaniczne moga być kolorowe, wielkokwiatowe wyłacznie będą w tonacjach niebieskiego wykorzystam rózne terminy kwitnienia
Madzenka 18:48, 12 mar 2015

ewakatowice napisał(a)
Jeszcze wszystkie cebule dobrze nie wyszły z ziemi a Ty już robisz listę na jesień
Wyjątkowy zapał a efekty wyśmienite.

W czasie sezonu trzeba obserwować pieknotki aby liste jesienna poczynić juz nowa notatka na ipadzie założona "cebulowe kupic "
Madzenka 18:49, 12 mar 2015

Ewik napisał(a)

ledwie wiosnę mamy a tu juz plany jesienneTeż zapisałam nazwy krokusików

To chyba te krokuski musze w czerwcu zamowic aby mi nie zabrakło znam juz siłe forum
Madzenka 18:51, 12 mar 2015

kaba303 napisał(a)
Witaj Marzenko!
Podziwiam Twój ogród od dawna, jest ogrodem moich marzeń. Mój miałby być choć troszkę podobny do Twojego, ale nie mam silnej woli i ciągle coś kupuję, dosadzam, a jestem w w 1/10 drogi. W rezultacie mam bałagan, ale może kiedyś...
Podziwiam Ciebie i Twój OGRÓD i pozdrawiam

Witaj Grazko dziekuje za takie miłe słowa. Fajnie ze sie ujawniłaś, teraz pojdzie juz jak z płatka zakładaj wątek będziemy doradzać.
Ja tez jestem kokoszka i ciagle cos kupuje i dlatego wciąż u mnie rewolucje....
Madzenka 18:52, 12 mar 2015

Wieloszka napisał(a)

Ja też zapisałam, a nuż się kiedyś przyda
Macham Marzenko

I tak musze najpierw kamasje zamowić wolę nie myslec jak mi będzie szczeka wypadać, gdy Twoje zakwitną
Madzenka 18:53, 12 mar 2015

Rench napisał(a)

Takie piękne kolorki ma

VENUS NEGRO BOY lub VERNUS FLOWER RECORD

Buziaki i wielkie podziekowania zapisane
Madzenka 19:00, 12 mar 2015

Kindzia napisał(a)
Marzenko masz zdjęcie tego tricolora szczepionego może? I jeszcze o informację proszę jak wysoko szczepiony i jaka cena...

Kasiu jak dla mnie nie był tani, pamietam że po negocjacjach kupiłam go za 230 zł... To najdroższe drzewo w moim ogrodzie....szczepiony nisko na ok 1,8 M, ciagle choruje, jak nie grzyb to zdobniczka bukowa... Jesli w tym roku nie zacznie porzadnie rosnac będzie eksmisja ... Bo juz dwa lata czekałam az się weźmie w garść. Irenk AM piekne tricolori, ktore sie cudownie wybarwiają ale nie sa szczepione.
Zdjecia musze poszukać, ale rzadko go fotografowałam , bo rozczarowuje. Pewnie mam go w fazie bezlistnej...
Madzenka 19:01, 12 mar 2015

Napia napisał(a)
Ładne te wielkokwiatowe. Plany na jesień zaczynam robić

Hi hi, cos mi sie wydaje ze ta odmina będzie bestsellerem sezonu 2016
lojalna_ 19:02, 12 mar 2015

Ja tylko pamietam jak w Zakopcu mowili ze to krokus szafran ale czy to prawda ,) wrzuce fotki u mnie o jakim krokusie mowa