Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Kindzia 09:24, 13 mar 2015

Marzenko dzięki. Czyli z bukami szczepionymi lepiej dać sobie spokój, mam dwa pendulowate i dość zachodu z nimi jak na razie...czyli Umbry mniej więcej w tej samej cenie...jeszcze nad szczepionymi grujecznikami dumam...zawsze mogą być 3 Umbry... Niestety, tam tylko szczepione drzewa mogę posadzić, mało miejsca i pod spodem chcę mieć miejsce na coś jeszcze.
Malgosik 09:39, 13 mar 2015

Kindzia napisał(a)
Marzenko dzięki. Czyli z bukami szczepionymi lepiej dać sobie spokój, mam dwa pendulowate i dość zachodu z nimi jak na razie...czyli Umbry mniej więcej w tej samej cenie...jeszcze nad szczepionymi grujecznikami dumam...zawsze mogą być 3 Umbry... Niestety, tam tylko szczepione drzewa mogę posadzić, mało miejsca i pod spodem chcę mieć miejsce na coś jeszcze.

ja nie mogę znaleźć ładnego, zwykłego grujecznika
a Ty gdzie chcesz znaleźć takie szczepione?
Wieloszka 09:58, 13 mar 2015

Madzenka napisał(a)

I tak musze najpierw kamasje zamowić wolę nie myslec jak mi będzie szczeka wypadać, gdy Twoje zakwitną

Marzenko, mam nadzieję, że zakwitną... Bo na razie pojedyncze z ziemi wychodzą Poza tym Mała Mi pisała, że one nie od razu w pierwszym roku dają czadu... Na razie to się modlę, żeby wszystkie wylazły.
Magda70 10:04, 13 mar 2015

Madzenka napisał(a)

Byłam i oczy nacieszyłam
Poniewaz mam szlaban na wydatki pozostają mi zdjecia u Ciebie

A propos wczoraj zamówiłam odkurzacz ogrodowy. skoro kwiatków nie moge
Ciekawe jakie są opinie forumowiczow nt tego sprzętu, bo w necie czytałam rożne opinie
Kupiłam o mocy 2800W, prędkość max 275 km z regulacja mocy, 3kg wagi, worek 40l, rozdrabnianie i opcja dmuchawy dodatkowo. Chyba sie przyda u mnue do czyszczenia ziwrku???.

Oj przyda!!
Ja w sobotę biorę się za odkurzanie

Finkowe szałwie (i nie tylko) też rok temu zamawiała..hehe...dobrze ma z nami dziewczyna
baraga1904 11:19, 13 mar 2015

...wątek pędzi z prędkością światła
...jak piszę na komórce to też mi posty znikają, jakaś złośliwość urządzeń rzekomo inteligentnych
...moja siostra ma tricolora i jest piękny,Zdrowy...ale rzeczywiście na suchej glebie
...Buziaki Madzen

PS. Co myślisz o the fairy na pniu do donicy? Miałaś kiedyś?
Joaska 15:34, 13 mar 2015

Madżen, myślę i myślę o tych platanach,, ale u nas w regionie raczej niedostępne, a mój Żon jak zobaczył ceny w necie to wolę nie mówić co mi powiedział, masz może jakiś namiar na niedrogie platany?? Jeśli nie znajdę w rozsądnej cenie to doopa z platanów i chyba będą umbry..
Zagajanka 15:41, 13 mar 2015

Malgosik napisał(a)

ja nie mogę znaleźć ładnego, zwykłego grujecznika
a Ty gdzie chcesz znaleźć takie szczepione?

Przyznam, ze o tym samym pomyslalam. Mam jeden, kupiony na Bielanach u BK, ale byl podmarzniety i w ogole nie wiem ostatecznie czy to grujecznik. Wcale jesienia nie pachnial. Czy to dlatego ze za mlody?
lojalna_ 15:46, 13 mar 2015

Joaska napisał(a)
Madżen, myślę i myślę o tych platanach,, ale u nas w regionie raczej niedostępne, a mój Żon jak zobaczył ceny w necie to wolę nie mówić co mi powiedział, masz może jakiś namiar na niedrogie platany?? Jeśli nie znajdę w rozsądnej cenie to doopa z platanów i chyba będą umbry..

A ja mam ten sam dylemat .....albo umbry albo platany te ktore Marzenka proponowala ...tylko z uwagi na gabaryty platanów sie obawiam

Marzenko melduje stokrotki zakupione i zasadzone ....ciemierniki tez poszły wreszcie w grunt , i patrzac na to jak u Ciebie robota wre wszystko zasilone Ty to potrafisz zmobiliwac do roboty )
Malgosik 15:51, 13 mar 2015

Zagajanka napisał(a)

Przyznam, ze o tym samym pomyslalam. Mam jeden, kupiony na Bielanach u BK, ale byl podmarzniety i w ogole nie wiem ostatecznie czy to grujecznik. Wcale jesienia nie pachnial. Czy to dlatego ze za mlody?

jak liście grujecznika opadną i będą wilgotne, podnieś i powąchaj
jak mało liście, to z daleka nie czuć
Zagajanka 16:04, 13 mar 2015

Malgosik napisał(a)

jak liście grujecznika opadną i będą wilgotne, podnieś i powąchaj
jak mało liście, to z daleka nie czuć

Podnosilam. Wachalam. Pachnial wilgotnym lisciem
Slyszalam teorie, ze tak moze byc jezeli wyrosl z nasionka. Wiec jeszcze jest niby za mlody. Zapachnie jak sie zestarzeje... Nie wiem ile w tym prawdy.