Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Joaska 16:05, 13 mar 2015

lojalna_ napisał(a)

A ja mam ten sam dylemat .....albo umbry albo platany te ktore Marzenka proponowala ...tylko z uwagi na gabaryty platanów sie obawiam

Marzenko melduje stokrotki zakupione i zasadzone ....ciemierniki tez poszły wreszcie w grunt , i patrzac na to jak u Ciebie robota wre wszystko zasilone Ty to potrafisz zmobiliwac do roboty )

Ale te co Madżen proponuje to są szczepione na wysokości zazwyczaj 2,2 i rosną w kulkę , no trzeba przycinać ale chyba nie ma tragedii, rozmawiałam z gościem z Gdyni który ma je w sprzedaży, ale nie wysyła drzew .... i on mówi że to świetne drzewka do ogrodu ... no ale cóż z tego skoro nie mam ich gdzie kupić!!!!
Kuba 16:14, 13 mar 2015

Zagajanka napisał(a)

Przyznam, ze o tym samym pomyslalam. Mam jeden, kupiony na Bielanach u BK, ale byl podmarzniety i w ogole nie wiem ostatecznie czy to grujecznik. Wcale jesienia nie pachnial. Czy to dlatego ze za mlody?

Mój też nie pachniał, ale mój mały, może dlatego. Masz zdjęcie swojego? Sorry że u Marzenki, możemy dokończyć w symetryczno- lirycznym lub słoneczno- deszczowym
nicol21 18:30, 13 mar 2015

Dobrze poznać nazwę wielkoludów... rozważę bliżej jesieni Nie będę w czerwcu kupować, oj nie!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Madzenka 18:42, 13 mar 2015

Joaska napisał(a)

Ale te co Madżen proponuje to są szczepione na wysokości zazwyczaj 2,2 i rosną w kulkę , no trzeba przycinać ale chyba nie ma tragedii, rozmawiałam z gościem z Gdyni który ma je w sprzedaży, ale nie wysyła drzew .... i on mówi że to świetne drzewka do ogrodu ... no ale cóż z tego skoro nie mam ich gdzie kupić!!!!

Zobacz czy nie macie w okolicach Kulasa, u nas miał w ofercie po ok 250 zł., w necie są zdecydowanie drozsze. Poszukaj w dobrych szkółkach.
Ogladam pltany alpen's globe codziennie w drodze do pracy, rosna powoli, maja regularna koronę, nie nalezy sie ich obawiać w małym ogrodzie.
Madzenka 18:43, 13 mar 2015

Kuba napisał(a)

Mój też nie pachniał, ale mój mały, może dlatego. Masz zdjęcie swojego? Sorry że u Marzenki, możemy dokończyć w symetryczno- lirycznym lub słoneczno- deszczowym

Prosze bardzo chetnie poczytam opinii o grujeczniku, bo planuję kiedys to drzewko u mnie w ogrodzie

Małgosik i Zagajanka dziekuje za informacje, bardzo przydatne
Madzenka 18:45, 13 mar 2015

lojalna_ napisał(a)

A ja mam ten sam dylemat .....albo umbry albo platany te ktore Marzenka proponowala ...tylko z uwagi na gabaryty platanów sie obawiam

Marzenko melduje stokrotki zakupione i zasadzone ....ciemierniki tez poszły wreszcie w grunt , i patrzac na to jak u Ciebie robota wre wszystko zasilone Ty to potrafisz zmobiliwac do roboty )

Nie obawiaj sie alpen's globe, wręcz miałam obawy, ze rosnie zbyt wolno... Stokrotki dzisiaj przyniołam do pracy coby inni też poczuli wiosnę
Madzenka 18:48, 13 mar 2015

baraga1904 napisał(a)
...wątek pędzi z prędkością światła
...jak piszę na komórce to też mi posty znikają, jakaś złośliwość urządzeń rzekomo inteligentnych
...moja siostra ma tricolora i jest piękny,Zdrowy...ale rzeczywiście na suchej glebie
...Buziaki Madzen

PS. Co myślisz o the fairy na pniu do donicy? Miałaś kiedyś?

Miałam kiedys szczepiona excelsię ale padła uduszona latem... W czasie urlopu.....
Mysle że to fajny pomysł, bo kwitnie długo, gęsto i delikatnymi kwiatkami

Widzisz buki u mnie muszą walczyc o przetrwanie, bo u mnie bagno...pewnie za kilka lat gdy sie ukorzenią nie będzie problemu
Madzenka 18:49, 13 mar 2015

Magda70 napisał(a)

Oj przyda!!
Ja w sobotę biorę się za odkurzanie

Finkowe szałwie (i nie tylko) też rok temu zamawiała..hehe...dobrze ma z nami dziewczyna

Juz nadali przesylke' wiec w przyszlym tygodniu wypróbuję

Finka ma dobrze z nami a my z nia
Madzenka 18:53, 13 mar 2015

Kindzia napisał(a)
Marzenko dzięki. Czyli z bukami szczepionymi lepiej dać sobie spokój, mam dwa pendulowate i dość zachodu z nimi jak na razie...czyli Umbry mniej więcej w tej samej cenie...jeszcze nad szczepionymi grujecznikami dumam...zawsze mogą być 3 Umbry... Niestety, tam tylko szczepione drzewa mogę posadzić, mało miejsca i pod spodem chcę mieć miejsce na coś jeszcze.

Kasiu ja nie odradzam bo mnie buki zachwycaja, stwierdzam tylko ze sa bardziej wymagajace od wisni umbracullifera a cena zbliżona. Ja mam po prostu zbyt mokro aby nie mieć problemów z bukami a na dodatek kupiłam oblepionego zdobniczką bukowa.... Dwa lata trwała walka z tym potffforem, czekam na przerwę w deszczu i bede pryskać olejem prafinowym.
Madzenka 18:54, 13 mar 2015

Hogata napisał(a)

Siła forum jest ogromna

Czekam na sadzenie brzóz i różane piękności u Ciebie.

Zaźyczyłam sobie wysyłki brzóz po groźba rezygnacji z zamowienia, czekam na reakcję....
Mam tez dwie róże red eden rose do posadzenia