Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

jolanka 21:31, 29 lip 2016

Madzenka napisał(a)
Jolu jesli masz odpowiednie pomieszczenie w domu aby przechować bambusy zimą (jasne, chłodne i nie za suche) to posadż bambusy do donic. Jedyne czego nie lubia bambusy to suchego i gorącego powietrza, wtedy atakuje je u mnie orzędziorki. Przetrzymałam je za długów w ogrodzie zimowym a trzeba było wczesniej wystawic do ogrodu mam jeszcze trzy wiki donice z bambusami drzewiastymi, były tak ekspansywne, z emi rozwaliły podjazd dlatego teraz dusza sie w donicach

Marzenko, pokazałam Twój post eMowi Na razie stwierdził, że skoro tak, to moze go u nas w ogrodzie nie być, ale do donic to sobie i tak kupi tylko mysli teraz gdzie go będzie zima przechowywał
Kiedy ja mówiłam nie bylo reakcji, kiedy Ty, zobacz, jak szybko po rozum poszedł Muszę mu częściej do poduszki czytać

Zrobiłam mały plan rabaty różanej, mogłabys zerknąć? uwagi mile widziane

nawigatorka 21:51, 29 lip 2016

Madzenka napisał(a)

Nom my przechulaliśmy na wakacjach pergolę dlatego na rarzie nie dzownię do Pana bo musze budzet przez kilka miesiecy odbudowywać
i tak ma teraz urlop.chore oko.a pozniej jest u mnie.mam nadzieję
Luteczka 22:51, 29 lip 2016

Madzenka napisał(a)

Już nie pryskaj kostki roundapem, w tm roku octem lub wypalam ogniem. Nie czyszczę karcherem bo mi wymywa piach spomiędzy kostki i sie rusza. Ja mam ciągły foch na kostke, mam ochote ją zabetonować! Jesli ktos ma sposob na chwaty w kostce to plizz. Mech szybko i łatwo reaguje na ocet lub ogoeń ale trawa.....

U mnie ten sam problem, karcher faktycznie wymywa piach, mnie mech nie przeszkadza ale trawa i chwasty w tej kostce do szału mnie doprowadzają i jak na razie jedyny skuteczny sposób to prawa i lewa rączka, para rękawiczek i wiaderko
Mala_Mi 23:09, 29 lip 2016

Madzenka napisał(a)

Wpadnij wieczorem pokaze najlepsze fotki z urlopu

Doczłapałam dopiero dzisiaj.. czas przyspieszył bardzo.. obejrzałam.. Tajlandię zwiedzałam kiedyś tam, ale w Kambodży nie byłam.. i chyba nie będę. Ale masz takie skojarzenia jak ja po wizycie w Indiach... 31 lat temu..

O jeżówkach pisałam.. najprawdopodobniej masz odmiany co lubią leżeć i wyciągać siew prawo lub lewo... Jak cie to drażni to kupuj sztywne odmiany. Ja większość jeżówek mam podwiązane. Żyzna ziemia, ogród zarasta wiec cienia coraz więcej, to się wykładają. Ale niektóre nawet i w pełnym słońcu wyciągają się.. taki ich urok. A moje różowe w cieniu nawet stoją. Po deszczu też mogą się położyć i trudno już im wrócić do pionu. Dlatego przed zapowiadanymi obfitymi opadami podwiązuję już na zaś.. Wolę je takie rozczochrane, ale szkoda mi ich jak leżą..
Sebek 00:33, 30 lip 2016

Madzenka napisał(a)

Sebek Ty masz chłopie oko! Wiesz ze mam klęske urodzaju? Musiałam na tydzien wstrzymać reklame bo nam zabrakło produktu to zapewne szczęscie przyniosły kulki

Serio to dokładnie ta?
Ja to w wywiadzie może pracy poszukam - albo innej inkwizycji
Rench 01:38, 30 lip 2016

Moje róże też mają pąki,jak obgryzione,myślałam,ze one są niedoformowane w wyniku ostatnich upałów i deszczów na przemian,bo kiedy kwiat się rozwinie,to wyglądają nawet normalnie.
Sądzisz,że to coś wyżera ?
MirellaB 10:06, 30 lip 2016

Moje róże i inne rośliny podgryzają robale, są dosłownie wszędzie
Nie wiem jak sobie z nimi poradzić?
Basilikum 10:19, 30 lip 2016

lacze sie w bolu z posiadaczami kostki i chwastow w niej. Tez mam i kostke i chwasty. Nam pomaga troche zamiatarka, taka duza. tylko ostatnio albo za mokro albo za sucho albo nie mamy czasi w tym roku ani razu jej nie uzylismy
anna_t 10:45, 30 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Moje róże i inne rośliny podgryzają robale, są dosłownie wszędzie
Nie wiem jak sobie z nimi poradzić?

Mirella Ty masz robale?? przeciez ty chemii masz tyle ze powinny na koniec miasta uciekać..chyba musisz namierzyc szkodnika żeby dobrac środek
anna_t 10:47, 30 lip 2016

Basilikum napisał(a)
lacze sie w bolu z posiadaczami kostki i chwastow w niej. Tez mam i kostke i chwasty. Nam pomaga troche zamiatarka, taka duza. tylko ostatnio albo za mokro albo za sucho albo nie mamy czasi w tym roku ani razu jej nie uzylismy

Iza pierwotny plan miałam taki ze chcę mech, ta posypka na kostke tak mi sie nosi do domu że wymysliłam ze jak zarosnie to bedzie luz. ale osatnio widzialam starą kostke z mchem i...nie widzi mi się to..
i teraz klops, recznie chwasty wyrywamy a nerw został