Nie wiem gdzie mieszkasz? U ,nie juz mozna sadzić, w tym tygodniu już przyszly z odkrytym korzeniem. Ponieważ jeszcze jest grożba przymrozkow to po posadzeniu okopczykuj je jeszcze ziemia
I jeszcze zapytam o ten Miedzian, co to jest i na co stosować?? No i kiedy?? Mam bukszapany sadzone w tamtym roku, czy trzeba je czyms spryskać teraz?? Są na obwódki i kupione dość duże krzaczki.
Dorota jesli bukszpany nie chorowały to nie ma potrzeby oprysku. Jęsli jednka obserwujesz na lisciach brązowe cętki, plamki to mozesz prysnąć. Ja stosuję miedzian głownie na róże, magnolie, wisnie ozdobne, generalnie drzewa lisciaste. Ale stosuję ten oprysk profilaktycznie, bo mój ogród w ubiegłym roku poraziły choroby grzybowe z powodu nadmiernych opadów.
Jesli nic sie nie dzieje nie stosuje nadmiernie chemi, wystarczy ze zadziałasz w sezonie gdy cos niepokojącego się będzie działo.
Karolina marne szanseeeee, bo jutro ogrdniczkuję u tesciowej a w niedzielę narty, wreszcie bo zakup samochodowe dla C pokrzyżowały mi plany w poprzedni weekend
Ale jesli nie bedzie lało to moze jakieś focie beda. Chociażby lilii i ciemiernikow z B
Musze jutro też kolejne doniczki obsadzic
Rozumiem, czyli chyba zostawię ten Miedzian w spokoju w tym roku. A pytam o niego dlatego że Gabrysia o Macnych Nerwach pisała że spryskała nim wszystko. Jako że dopiero zaczynam więc pomyślałąm że tak trzeba.
Marzenko i jeszcze jedno pytanie o róże, gdzie robisz zakupy najczęściej. Pytam o szkółki jakieś internetowe czy sklepy. Bo chciałąbym kupic troche róż ale u sprawdzonych sprzedawców.