Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 18:56, 13 mar 2015

Zielona napisał(a)
Moi Sąsiedzi /ludzie w podeszłym wieku, którym ciężko już czasem się schylać/ mają odkurzacz ogrodowy i bardzo sobie chwalą. Na pewno nie mają takiego mocnego jak Ty kupiłaś, ale i tak są zadowoleni. Tak więc myślę, że i "Pani będzie zadowolona".

PS Wiesz... ta bliskość CO wbrew pozorom mnie ogranicza. Bo wiem, że zawsze mogę tam podjechać i jeśli czegoś nie kupię, a będę po chwili żałować, to za 5 minut mogę tam być z powrotem.
Wasze ZC podziwiałam jadąc ostatnio z tenisowego Krakowa. To jednak jest kawałek za miastem. Ale wygląda bardzo fajnie Niefajnie z kolei wyglądają te kilometry biało-czerwonych płotków ciągnących się przedziwnie przy ścieżkach za miastem Co za przedziwna Euro-inwestycja...

Ha ja pracuję blisko ZC to dla mnie zgubne

Myślałam że odkurzacze są drozsze, kupiłam o bardzo dobrych parametrach relatywnie tanio lub użyje słowa optymalnie
isia33 20:42, 13 mar 2015

Marzenko, ja z okien pracy widzę szkółkę i kusi, oj kusi
Dorotka 20:44, 13 mar 2015

Marzenko powiedz mi prosze kiedy sadzi się róże???
Madzenka 20:48, 13 mar 2015

Dorotka napisał(a)
Marzenko powiedz mi prosze kiedy sadzi się róże???

Nie wiem gdzie mieszkasz? U ,nie juz mozna sadzić, w tym tygodniu już przyszly z odkrytym korzeniem. Ponieważ jeszcze jest grożba przymrozkow to po posadzeniu okopczykuj je jeszcze ziemia
popcorn 20:50, 13 mar 2015

a fotek nadal nie ma, znaczy beda jutro?? pozdrawiam!!!
Dorotka 20:51, 13 mar 2015

I jeszcze zapytam o ten Miedzian, co to jest i na co stosować?? No i kiedy?? Mam bukszapany sadzone w tamtym roku, czy trzeba je czyms spryskać teraz?? Są na obwódki i kupione dość duże krzaczki.
Madzenka 20:58, 13 mar 2015

Dorotka napisał(a)
I jeszcze zapytam o ten Miedzian, co to jest i na co stosować?? No i kiedy?? Mam bukszapany sadzone w tamtym roku, czy trzeba je czyms spryskać teraz?? Są na obwódki i kupione dość duże krzaczki.

Dorota jesli bukszpany nie chorowały to nie ma potrzeby oprysku. Jęsli jednka obserwujesz na lisciach brązowe cętki, plamki to mozesz prysnąć. Ja stosuję miedzian głownie na róże, magnolie, wisnie ozdobne, generalnie drzewa lisciaste. Ale stosuję ten oprysk profilaktycznie, bo mój ogród w ubiegłym roku poraziły choroby grzybowe z powodu nadmiernych opadów.

Jesli nic sie nie dzieje nie stosuje nadmiernie chemi, wystarczy ze zadziałasz w sezonie gdy cos niepokojącego się będzie działo.
Madzenka 21:00, 13 mar 2015

popcorn napisał(a)
a fotek nadal nie ma, znaczy beda jutro?? pozdrawiam!!!

Karolina marne szanseeeee, bo jutro ogrdniczkuję u tesciowej a w niedzielę narty, wreszcie bo zakup samochodowe dla C pokrzyżowały mi plany w poprzedni weekend

Ale jesli nie bedzie lało to moze jakieś focie beda. Chociażby lilii i ciemiernikow z B
Musze jutro też kolejne doniczki obsadzic
Juzia 21:01, 13 mar 2015

Marzenko Pszów to gdzieś blisko Ciebie?
Dorotka 21:03, 13 mar 2015

Rozumiem, czyli chyba zostawię ten Miedzian w spokoju w tym roku. A pytam o niego dlatego że Gabrysia o Macnych Nerwach pisała że spryskała nim wszystko. Jako że dopiero zaczynam więc pomyślałąm że tak trzeba.

Marzenko i jeszcze jedno pytanie o róże, gdzie robisz zakupy najczęściej. Pytam o szkółki jakieś internetowe czy sklepy. Bo chciałąbym kupic troche róż ale u sprawdzonych sprzedawców.