Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

nawigatorka 12:21, 17 sie 2016

Oglądałem wczoraj z M podkaszarke Twoja tyle że z kółkiem i chyba się zdecydujemy.na naszych obrzezach pewnie nie da rady bo ja mam sporo betonu między kostka a trawa ale podkaszac w zawiasach musimy. Jeszcze odkurzacz na ten rok musimy
Mixtoorka 12:57, 17 sie 2016

Madzenka napisał(a)

OUhh jak pięknie! Puszysto
dorciabe 14:13, 17 sie 2016

Madzenka napisał(a)

To samo miałam z burgundy w pierwszym sezonie, wracały cechy białej matki Iceberg. Nie martw sie za rok będzie bordowa

Moje burgundy już drugi i trzeci sezon i wciąż bieleją przy powtarzaniu kwitnienia.
Makao_J 14:19, 17 sie 2016

Madzenka napisał(a)

Identycznie wygladała moja, a kwiat trzymał sie chyba z 3-4 tygodnie na łodydze!

Dokładnie. 3-4 tygodnie. Byłam w szoku bo nawet deszcz jej nie zmechacił.
Basilikum 14:48, 17 sie 2016

Madzenka napisał(a)
l
Dawniej były urządzenia mechaniczne to i dłuzej działały. Elektronika ma to do siebie, ze ma krótszy okres życia, nawet amortyzacja przez ksiegowych zaplanowana na 5 lat . Na strychu u mamy było żelazko rosyjskie z dusza, miotsa , gniotsa nie łamiostsa. Ale czy chciałabym je teraz uzywać?

I błagam w moim watku prosze nie hołubić PRL,.... I dawnych czasów.

ja nie holubie jako czas PRL tylko jako czas kiedy sie nie psulo wszystko po uplywie gwarancji.
Elektronika elektronika ale wiele firm robi tak specjalnie, ze jak sie malenka czesc popsuje trzeba wymienic calosc ( amalenka rzecz jest tak zrobiona badziewnie, ze psuje sie dosc szybko). Ale to juz calkiem nie ogrodowy temat wiec zamykam

stychaz 19:02, 17 sie 2016

dorciabe napisał(a)

Moje burgundy już drugi i trzeci sezon i wciąż bieleją przy powtarzaniu kwitnienia.

Mażenko - wtrącę swoje trzy grosze - Doroto, sądzę że to nie jest kwestia tego czy to jest pierwsze czy drugie tłoczenie, tylko bardziej tego ile jest słońca i wody w trakcie zawiązywania pąków. W zeszłym roku przy drugim tłoczeniu, wszystkie były żarówiasto różowe ale w tym roku (jest więcej wody)kolor mam dokładnie taki sam jak przy pierw szym tłoczeniu. To tyle z moim ogródkowych obserwacji.
Karabela 20:14, 17 sie 2016

Piękne te jezowki szkoda ze u mnie zezarte przez ślimaki albo wymarzła. Będę u Ciebie cieszyć oczy
dorciabe 20:34, 17 sie 2016

stychaz napisał(a)

Mażenko - wtrącę swoje trzy grosze - Doroto, sądzę że to nie jest kwestia tego czy to jest pierwsze czy drugie tłoczenie, tylko bardziej tego ile jest słońca i wody w trakcie zawiązywania pąków. W zeszłym roku przy drugim tłoczeniu, wszystkie były żarówiasto różowe ale w tym roku (jest więcej wody)kolor mam dokładnie taki sam jak przy pierw szym tłoczeniu. To tyle z moim ogródkowych obserwacji.

Ooo może coś w tym jest, poobserwuję dzięki
malgorzata_s... 20:37, 17 sie 2016

Marzenko Śliczny ten fioletowy zawilecTrawki nadają lekkości jak ktoś napisał puszystościBuziak
Mala_Mi 21:06, 17 sie 2016

Madzenka napisał(a)

No i chory trawnik... Na razie go nie podelwam inetsnywnie jak do tej pory to się nie pogebia. Wygraniłam brązowe plamy ale wychodzą z korzeniami... Trzeba bedzie zrobić dosiewkę

Daj nawóz z dużą ilością potasu. I widać że nawóz dajesz z siewnika.. nierówno rozsiany i stąd takie paski.. Z tego powodu wyciepałam siewnik i sieję z ręki.. jak stary rolnik.

Sorki za mędrkowanie.. ogólnie mam beznadziejny trawnik.. ale to z braku czasu i ze skąpstwa

Potwierdzam.. 5 lat i elektronika pada.. tylko dlaczego pada coś co jest nieużywane.. to jest chamstwo w czystej postaci