Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Filemon24 19:09, 28 sie 2016

Marzenko czy cena 190 zł za stożek z cisa to dobra cena?
Danucha 20:53, 28 sie 2016

Madzenka napisał(a)
William vel wielki Szekspirek dla wielbicielek. William dostał porzadny szołer chemia bo podatny jest mocno, chociaz w tym roku mniej go dopadlo niż wszytskie wkoło róże

Cudny Ulokowalam go na 1- sej pozycji zamówienia. Śliczne te Twoje różyczki i fajnie wkomponowane na rabatach w bukszpany, a to nie takie proste. Piękny ogród, piękne widoczki. LFC nie mam, ale Lavender Ice mam i mnie zachwyca. Z mała przerwą kwitnie całe lato, b. długo trzyma kwiaty.Ja bardzo proszę nie dyskryminować tej różyczki, będę bronić bo ją lubię
lojalna_ 20:59, 28 sie 2016

Juz jest wieczór co tam ważnego robisz?
Madzenka 21:09, 28 sie 2016

Makao_J napisał(a)
Marzena dzięki za odwiedziny

Ja mam na liczniku na razie 14 róża. To nie wiele.

Masz Gartentraume, ja też zakupiłam tydzień temu i czekam na kwiatki bo ma ładne przyrosty.

U mnie na razie mączniaka nie widziałam ale plamistość jest w pełni. Chyba mój tulipanowiec załapał rdzę bo ma brązowe plami i liście zaczynają mu opadać. Nie wiem jednak czy pryskać czy już dać sobie spokój.

Obserwuję drzewa w tym roku i zólte liscie raczej mają z powdu niedostatków wody. Jelsi nie masz rdzawego nalotu na tych lisciach to drzewo broni sie przed susza
Madzenka 21:11, 28 sie 2016

nawigatorka napisał(a)
mój też ma zolte liście choć rdzy nie ma.chyba trzeba się już godzić z jesienią powoli.choć dziś tak letnio

Dzisiaj po drodze do Jeleniej Góry obserowwąłam drzewa. W okolicach Wrocławia gdzie raczej sucho bywa niektóre juz zaczeły zółknąć. Przed Jelenią Górą witała nas soczysta zielń liści drzew i przydrożnej trawy, bo tam problemów w z opadami nie było
Madzenka 21:11, 28 sie 2016

chojna napisał(a)
Melduje, że również wybieram się do stolicy na targi .
Jakieś spotkanie się szykuje czy każdy indywidualnie jedzie?
Całą sobotę przeznaczam

Ustalimy szczególy w wątku dot ZtZ
Madzenka 21:13, 28 sie 2016

nicol21 napisał(a)
Tak móc się rozsiąść na tym tarasie i podziwiać.... a potem przebiec cały ogród i podziawiać detale! super jest!

Nicole ostatnio nie pamietam pełnego weekendu w domu...taras pusty
A wieczorem mogłabby usiąść to komary żrą....
Madzenka 21:13, 28 sie 2016

gierczusia napisał(a)
Czytam o tych różach i czytam ale mi sié trafiło za porównanie kwiatów wg zgara dziękuję bardzo super to zrobiłaš Madzenko

Ela ja wiem że ty różyczką juz dotknięta NIech Ci się przestrzeń ogrodowa powiększy, to strach się bac!
Madzenka 21:14, 28 sie 2016

Filemon24 napisał(a)
Marzenko czy cena 190 zł za stożek z cisa to dobra cena?

Rozumiem że jakiś wielki? U nas trudno je kupic ale czasami jakieś metrowe poczochrańce a'la stożki za ok 100 zł mozna kupić
Madzenka 21:15, 28 sie 2016

Danucha napisał(a)

Cudny Ulokowalam go na 1- sej pozycji zamówienia. Śliczne te Twoje różyczki i fajnie wkomponowane na rabatach w bukszpany, a to nie takie proste. Piękny ogród, piękne widoczki. LFC nie mam, ale Lavender Ice mam i mnie zachwyca. Z mała przerwą kwitnie całe lato, b. długo trzyma kwiaty.Ja bardzo proszę nie dyskryminować tej różyczki, będę bronić bo ją lubię

Ostrzegamm, ze William wielki wszerz rośnie. Lavender Ice to moja ulubienica aczkoleik u mnei słabo kiwtnie. Wiosną wydze z jej nóg trawy to penie w przysżłym sezonie ruszy. Nie zmaierzm jej dotykać