Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 21:22, 28 sie 2016

lojalna_ napisał(a)
Juz jest wieczór co tam ważnego robisz?

BYłam u mmay i teściów a teraz podlewałam graby i nowe nasadzenia. To głupota cokolwiek latame posadzić bo człowiek wiecznie ze szlaufm biega

Zaraz beda foty

Kanciki M Trawnik bez kancików ładny ale z kancikami lepszy

Ale nasunęła mi sie dzisiaj reflesja... Wczoraj M chyba ze dwie godziny spędził przy robieniu kantów... Ma kilka dni urlopu. Czy dla kantów w trawniku powinno nam życie przeciekać przez place? Napewno nie. Nie skończyłam ciąć bukszpanów, poszłam na imprezę a dzisiaj zamiast tyrać w ogrodzie odwiedziłam rodziców
Filemon24 21:24, 28 sie 2016

Madzenka napisał(a)

Rozumiem że jakiś wielki? U nas trudno je kupic ale czasami jakieś metrowe poczochrańce a'la stożki za ok 100 zł mozna kupić

te akurat są ładne ale nie wiem może tak z 130 cm mają chyba nie więcej wydawało mi sie, ze dobra cena bo u Szmitów kule cisowe widziałam po 700zł
Madzenka 21:24, 28 sie 2016

Hortensjom trochę za sucho, czekamy na deszcz. Ogrdowym dzisiaj musiałam szałer szlaufem zrobić bo zemdlały
Ciekawe ile bedę czekać aż ubiegłoroczne nabytki zrównają sie z tymi z 2012 r. x
Dzisiaj ogladałam hortesnje teściów -niemal nie podlewane niemal nie kwitną. Czyli brak kwitnienie to eweidentnie niedozywione i niepodlewane hortensje

Ulibienice Incrediball

Czy tak chodzi forum czy mój net.... Zdjecia się godzinę bedą wgrywąc ? Idę w odwiedziny do Was

Kasik 21:38, 28 sie 2016

Madzenka napisał(a)

Ale nasunęła mi sie dzisiaj reflesja... Wczoraj M chyba ze dwie godziny spędził przy robieniu kantów... Ma kilka dni urlopu. Czy dla kantów w trawniku powinno nam życie przeciekać przez place? Napewno nie. Nie skończyłam ciąć bukszpanów, poszłam na imprezę a dzisiaj zamiast tyrać w ogrodzie odwiedziłam rodziców

Dotknęłaś sedna bardzo ważnej sprawy. Już jakiś czas temu doszłam do wniosku, że umiar we wszystkim jest wskazany. W gonitwie za idealnym ogrodem gubimy chwile dla których tak naprawdę go tworzymy.
Na Ogrodowisku i nie tylko zawsze będą niedoścignione wzory, ale czy to oznacza, że mamy tak gnać? Żaden chwast i kancik nie może nam przesłaniać rzeczy dużo ważniejszych.

A tak z innej beczki - z tujami coś wyszło? Mam nadzieję, że Jesteś zadowolona.
Madzenka 21:38, 28 sie 2016

Podziwiwłam dzisiaj Artemis. Dlaczego nie kwitnie razem z Wedding piano? Mma ochotę porównywać

I Pashminę

Aspirina tłoczy niestrudzenie

Stephanie Baronin zu Gutenberg miał miec zółty środek????
Madzenka 21:39, 28 sie 2016

Filemon24 napisał(a)

te akurat są ładne ale nie wiem może tak z 130 cm mają chyba nie więcej wydawało mi sie, ze dobra cena bo u Szmitów kule cisowe widziałam po 700zł

Jak masz kasę i Ci sie podoba to kupuj!. Dzisiaj podziwiałam stozek cisowy u tesciowej, cacuszko
Madzenka 21:42, 28 sie 2016

Kasik napisał(a)

Dotknęłaś sedna bardzo ważnej sprawy. Już jakiś czas temu doszłam do wniosku, że umiar we wszystkim jest wskazany. W gonitwie za idealnym ogrodem gubimy chwile dla których tak naprawdę go tworzymy.
Na Ogrodowisku i nie tylko zawsze będą niedoścignione wzory, ale czy to oznacza, że mamy tak gnać? Żaden chwast i kancik nie może nam przesłaniać rzeczy dużo ważniejszych.

A tak z innej beczki - z tujami coś wyszło? Mam nadzieję, że Jesteś zadowolona.

Na szczescie Kasiu coraz mniej czasu mój ogród wymaga pracy, tylko pielęgnacji. A że M pracuje ze mną (przy tarwniku) to dajemy radę. Idelanego żwirku mieć nie bedę Chyba znów korę wysypie bo na niej lisci nie widać Klełam wczoraj przy odkurzaniu żiwrku po cięciu bukszpanów.....

Kasiu jeszcze nie wyszło z thujami, bo na maila nie odpowiedzieli. Musze zadzonic. nie spiesze sie bo kopanie przeciez nie powinno być wczesniej niż po 15.09
Madzenka 21:52, 28 sie 2016

Royal Jubilee zaszczyciła mnie piewszymi kwiatami od roku! I tak jej wybaczam i czekam, bo kocham róze z kwiatami w kształcie filizanki

I zdjecie innym aparatem w innych warunkach. Ciekawe czy widzicie róznicę?

Podobny kwiat ale inny kolor (na zdjeciahc nie widac różnicy) Alan Titchmarsch

lojalna_ 21:54, 28 sie 2016

Myslalam ze to piwonia . Kolor ma swietny ))))
Madzenka 22:02, 28 sie 2016

Wkleajnie zdjęć umilam sobie czytaniem innych watków, bo tempo mnie poraża

Mad Mairon - oczraowana nią jestem. Sadziłam wisona a ma takie piekne wielkie kwiaty. Ciemniejszy OLd POrt, najciemniejszy bordowy Darcey Bussel

Jesli ktoś jeszcze nie ma OLd POrt gorąco polecam

Darcey na zblizeniu