Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Konstancja30 14:47, 02 paź 2016

Madzenka napisał(a)
Sprawozdanie z dzisijszych prac:
1. wykopałam część seslerii jesiennych spod grabów, bo wiosna za gesto posadziłam mikrusy - już sie rozrosły i właziły na bukszpany
2.klapnięte selerie jesienne z rózanki przesadziłam na nowo tworzoną białą rózankę
3. wykopłam jezówki z kul bukspznaowych ( miałam misz masz gatunkowy i za wysokie ) i posadziłam w róże
4, posadziąłam krokusy pod grabami w miejsce po seslerii....
5 posadziłam rozplenice z donic na tasie na rabatę - na białą różankę
6 w donice wsadziłam chryzantemy. Szukałam białych albo bladoróżowych, nigdzie nie było, nabyłam bordowo -pomarańczowe....
7 M zrobił kanciki i skosił trawnik
8 było wielkie podlewanie Wojsławickich zakupów

Wydaje sie , ze niewiele dzisiaj zrobiłam a umordowalam sie jakbym przekopała hektar pola....

bossskie i nikt nigdzie - tylko TU - pojmie sens wykopałam selserie /wsadziłam selserie ... dodam nic nie widać jest lepiej ... jestem szczęśliwa !!! ...

intryguje mnie ta nowatorska technika kancikowania ... muszę spróbować o ile przełamię w sobie respekt do podkaszarki ...

Madżenko apropo zaś 6 to dlaczego nie ma wizualizacji ? ...
Bogdzia 17:48, 02 paź 2016

Pięknie ogród wygląda a kanciki na szóstkę.
MirellaB 18:04, 02 paź 2016

Madżenko mam pytanie odnośnie magnolii. Czy normalnym zjawiskiem jest, że magnolia teraz ma brzydkie liście?
Kindzia 18:07, 02 paź 2016

U mnie magnolie zdrowe jak byk, zieloniutkie...natomiast róże...matko i córko!!! Leośki prawie nie mają liści, mączniak rzekomy robi swoje. Ciekawam czy przeżyją takie chore młodziaki

Trawnik masz prima sort!!!
Madzenka 18:49, 02 paź 2016

MirellaB napisał(a)
Madżenko mam pytanie odnośnie magnolii. Czy normalnym zjawiskiem jest, że magnolia teraz ma brzydkie liście?

Nie to albo susza, albo przedziorki. U mnie to drugie niestety, oglądałam wczoraj wnętrze liści.
Madzenka 18:51, 02 paź 2016

Kindzia napisał(a)
U mnie magnolie zdrowe jak byk, zieloniutkie...natomiast róże...matko i córko!!! Leośki prawie nie mają liści, mączniak rzekomy robi swoje. Ciekawam czy przeżyją takie chore młodziaki

Trawnik masz prima sort!!!

Kasiu ja nie włączam lini kroplujacych i cześć roślin sie zasuszyla lub zaatakowały je przedsiorki. O grzybach w tym roku w ogrodzie pisać nie będę , bo musiałabym używać słów uważanych za niecenzuralne
Madzenka 18:52, 02 paź 2016

Bogdzia napisał(a)
Pięknie ogród wygląda a kanciki na szóstkę.

Najfajniejsze jest to ze M polubił kancikowanie
Madzenka 18:54, 02 paź 2016

Konstancja30 napisał(a)

bossskie i nikt nigdzie - tylko TU - pojmie sens wykopałam selserie /wsadziłam selserie ... dodam nic nie widać jest lepiej ... jestem szczęśliwa !!! ...

intryguje mnie ta nowatorska technika kancikowania ... muszę spróbować o ile przełamię w sobie respekt do podkaszarki ...

Madżenko apropo zaś 6 to dlaczego nie ma wizualizacji ? ...

Izo gdy poprawie jeszcze drobiazgi bedzie i 6
Madzenka 18:56, 02 paź 2016

Kurczę nie umiem pisać na tel. Pozdrawiam z deszczowej autostrady, odezwę sie potem
19:14, 02 paź 2016
Madzenka napisał(a)

Najfajniejsze jest to ze M polubił kancikowanie

przysli do mnie ...bo mój M do połowy doszedł a niedość ze sprzetu takiego nie ma to i czasu tez nie ...i chyba do wiosny będę czekać ....wtedy trzeba bedzie zrobić całość jeszcze raz

a kanciki robia duzą różnice
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies