Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Magda70 22:06, 12 sty 2017

A co tu taki spokój??
Mala_Mi 02:29, 13 sty 2017

Niedługo i twoje 5 latek

Nie czytam bo walczę.. i czym więcej walczę tym jest coraz gorzej.. macham ... śniegu ci mogę podrzucić.. dawno takiej fajnej zimy nie miałam.. od początku grudnia cały czas zima.. z drobną przerwą. A ja na kompie siedzę zamiast na nartach.. jak kupiony karnet sezonowy.. ot pechuńcio Zwiewam do spania, bo rano budzik mam ochotę zabić.. Śmierć budzikom ..
06:21, 13 sty 2017
Mala_Mi napisał(a)
Niedługo i twoje 5 latek

......

oooo i tu tez pięciolatka wybiła ....widać ten czas w ogrodzie
malkul 17:52, 13 sty 2017

Mala_Mi napisał(a)
Niedługo i twoje 5 latek

...Zwiewam do spania, bo rano budzik mam ochotę zabić.. Śmierć budzikom ..

babo o tej porze to ja już mysle że niebawem wstawac muszę
malkul 17:52, 13 sty 2017

cmoka zosatwiam
Madzenka 21:58, 13 sty 2017

I ja cmoka zostawiam.
Zycie czasem sprawia nieprzewidziane, niemile niespodzianki , dlatego mnie mniej. Do tego duzo pracy, ale jestem u Was i staram się być na bieżąco

Co do śniegu.. Wcozraj go już nie było , zniknął, dzisiaj spadł 1 cm i zrobiła sie rano szklanka lub lodowisko, jak kto woli. W Jeleniej Gorze dzisija nie było ani grama sniegu! Wrociłam do domu i rowniez nic nie ma. Nadchodzi jednka zamieć śnieżna.
Ale ja tak naorawdę czekam juz na wiosne.
Kupiłam sobie dzisiaj hiacynty i narcyzy i będe w domu zaklinać wiosnę
Madzenka 22:09, 13 sty 2017

Iwk4 napisał(a)
Madżenko, jeszcze jest czas. Ale jak trawki będziesz cięła, to trąb.

Jestem przekonana, ze jak co roku już w lutym zacznę wycinać te co są najmniej wrażliwe. Może wtedy się do konca marca wyrobię z cięciem
Madzenka 22:13, 13 sty 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ciemierniki co roku mi giną więc chyba je sobie daruję Będę u Ciebie podziwiać U mnie nowe zaspy

Gosiu u mnie tez znikały w suchych miejscach
Gdy posadziłam w wilgotnym i zacienionym miejscu wszystkie się pięknie przyjęły. Zauważyłam, ze ciemierniki w pierwszym sezonie po posadzeniu bardzo się powoli ukorzeniaja i słabo pobierają wodę. Zatem spóbuj pilnować ich podlewania po posądzeniu i przez całe lato. Jak sie ukorzenią, wtedy juz nie sa tak wrazliwe i z pewnością przeżyją. W tym roku liczę na ich obfite kwitnienie, zapraszam w marcu na pokaz ciemiernikow.
agata19762 22:30, 13 sty 2017

Marzenko melduję, że na Podkarpaciu zima na całego.
Były nawet burze śnieżne z piorunami. Mrozy -26 st.

Moje ciemierniki też znikły z powierzchni...szkoda.

Pozdrawiam
Mixtoorka 06:45, 14 sty 2017

Melduję za to, że w zachodniopomorskim również plucha pośniegowa. Wczoraj była rano bajeczna zima, 15cm śniegu,jak w bajce a później spadł na to deszcz . Moje ciemierniki w półcieniu i żyją od zeszłego roku. Dość wilgotno mają, obok tatarak trawiasty i też mu dobrze, ale do niego więcej słońca dociera.Uściski z północnego zachodu!