Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

ZielonaAnia75 06:18, 04 cze 2015

nicol21 napisał(a)
Widzę że i u Ciebie Marzenko bez tytułu szlacheckiego to nawet na płocie się nie ma co wieszać. Bosko!!

MAD 07:08, 04 cze 2015

Cudowne te Twoje róże... I tyle ich masz! Oglądam i zachwycam się z rana.
ocia79 07:19, 04 cze 2015

Macham z poranna kawa i nadrabiam zaleglosci.
Iwk4 07:49, 04 cze 2015

Marzen, piękny pokaz róż. Śliczne mają kolory.
Wczoraj moje różyczki na słonecznej rabacie straciły wigor w najmłodszych listkach. Wyglądały jak obwiędłe. Były silne wiatry i gorąco. Czy to mogło być przyczyną? Nie wiem, czy dobrze zrobiłam zraszając je wieczorem całe. Czy tylko nadal podlewać z dołu?
leon60 09:36, 04 cze 2015

same piękności !
Madzenka 11:27, 04 cze 2015

Iwk4 napisał(a)
Marzen, piękny pokaz róż. Śliczne majã kolory.
Wczoraj moje różyczki na słonecznej rabacie dtraciły wigor w najmłodszych listkach. Wyglædały jak obwiędłe. Były silne wiatry i gorąco. Czy to mogło być pprzyczyną? Nie wiem, czy dobrze zrobiłam zraszając je wieczorem całe. Czy tylko nadal podlewać z dołu?

Nie zraszając po liściach bo zaatakuje je plamistośc. Ja ciagle od polewania roz woda bo ciagle dosadzam w ich okolice trawy oblewam je i juz mam problem z plamistoscią. Muszisz porzadnie podlać roze. Jesli sadzone wiosną to ze dwa-trzy razy w tygodniu a stare wystarczy raz w tygodniu ale porzadnie

Przy suszy, słoncu i wietrze rosliny wygladaja strasznei. Dlatego wczoraj na rózance, na kótrej ma lekka glebe (w calosci przywieziona wywrotka) włączyłam linie kroplująca na 1,5 godziny. Na pozostałych rabatach dobrze ukorzenione rosliny (2-3 ) letnie maja sie swietnie i nie trzeba podlewac w mojej glinie
Madzenka 11:29, 04 cze 2015

Ola Leon, Ocia, Zielona Ania, MAD, Nicole buziaki
Madzenka 11:30, 04 cze 2015

Juzia napisał(a)
Oj James G. śliczna!!!
Szkoda, że taka wysoka...

Trochę dzisiaj zwątpiłam w róże, bo chyba wynalazłam skoczka na moich The Fairy.... możliwe?

Możliwe, możliwe,równie dobrze ze szkołki przywlekłam jesienia. U mnie niemal wszystkie nowe były ze skoczkiem jako gratis ze szkolek
Madzenka 11:33, 04 cze 2015

AnaAn napisał(a)
Nie martw się; Princess Anne i Gertrude Jekyll to zupełnie inne róże. Angielkom trzeba dać trochę czasu... Zwykle 3-4 sezony

Aniu wiem , bo najlepszym przykładem moich trzyletnich angielek jest Golden Celebration, James G i Alnwick. Gertruda i Princess A. sadzone dopiero w sezonie 2014 ale jestem rozczarowana kolorem kwiatów i samym kwiatem.... W tym roku bede je bacznie obserwować
Golden C. zachwyciła mnie od razu w pierwszym sezonie i mimo, ze jest żołta mam dla niej miejsce w moim ogrodzie
Madzenka 11:34, 04 cze 2015

Rench napisał(a)
Piękne róże już masz
Moja The Alnwick to niemowlak, nie wiem kiedy się doczekam kwiatka.

the Alnwick sadziłam latem 2013 i juz w ubiegłym roku mnie zachwycała. W tm roku poraziła mnie iloscia gałazek z pakami