Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 23:25, 02 cze 2015

lindsay80 napisał(a)
skoro tak, to muszę kupić ten Agrecol, może i naszemu trawnikowi pomoże.
Nie mam humusu w sprayu, ale mam Azofoskę, biohumus, gnojówkę z pokrzyw, florowit - doradź Marzenko, który z tych specyfików najlepiej użyć?
Problem znasz - trawnik przypalony Yara Mila.

Lindsay u mnie dokładnie tak samo. Najpierw użyłam Humus, czyli tobie proponuje Biohumus, potem podelwanie, a dopiero teraz sypnęłam Agrecol. Nie spiesz sie z chemia... Dużą dawke chemi juz obie zapodalaysmy... Od użycia yara odczekałam dwa miesiace a normalnie nawoże tarwnik raz w miesiącu. Wiec podleje teraz Biohumusem i zobacz jak sie bedzie zachowywał. Po wypalenia najwazniejsze jednak intensywne nawadnianie. Szybki efekt ma duża zawartość azotu, ktory plrzyspiesza wytwarzanie zielonego.. Innych składnikow, chyba nasze trawniki maja wystarczająca ilosc.....
Madzenka 23:26, 02 cze 2015

ana_art napisał(a)
ja tam lubię Agrecol, w zasadzie tylko jego używam i biohumusu wiosną

Ja tez ale potem przenawożona brzydnie pod koniec lata. Dlatego moze sie odważe yarę zastosowac ale w siepniu. Chyba jednak będe wolała Florovit razem z podelwaniem zaaplikować.
Zagajanka 23:43, 02 cze 2015

Madzenka napisał(a)
Kochani dziekuje za gratki i orzesympatyczne wpisy. Wybaczcie, ze odpowiem tylko na pytania i pomacham zbiorowo.
Spotaknie w ZC przesympatyczne.
Była Noemi, Wieloszka, Polinka, Zagajanka i Kuba
Bardzo miło nam sie gaworzyło, zakupy niewielkie poczyniliśmy (ceny wysokie!)
Fotek nie mam....

Lece do Was w odwiedzinki a jutro zdjęciami nadrobie zaległosci

No właśnie tak się zagadałyśmy, że tym razem fotek brak...
Musicie nam uwierzyć na słowo, że było fajnie
Dzięki, Marzeno, za spotkanie i mam nadzieję do zobaczenia w niedługiej przyszłości
Magda_ 00:17, 03 cze 2015

Marzenko widzę, że nie możesz spać
Margarete 00:31, 03 cze 2015

Kurczę a ja sie zastanawiam co mojemu trawnikowi dolega... a ja go tez chyba spaliłam Yara Milo, wszystko na to wskazuje, w ub roku sypałam Yara Milo pod inna nazwą ale to było to samo, sypałam w lipcu czy na początku sierpnia ale tuż przed deszczami i spoko, trawa bujneła wtedy, zieloniutka, sliczna... teraz posypałam w maju ale padało dopiero po kilku dniach i teraz mój trawnik wgląda jak łaciata krowa, miejscami żólty, miejsacami zielony...........teraz jak czytam u ciebie to mnie olśniło... tak wiec radzisz teraz biohumus a potem odczekać i agrecol dywanowy, tak ?
ZielonaAnia75 06:29, 03 cze 2015

Nadrobiłam wątek, który pędzi jak szalony. Widzę, że kilkoma pytaniami na temat róż rozpoczęłam gaworzenie na ich temat. Wiele się dowiedziałam cennych informacji, dziękuję. Nie wiedziałam, że masz aż tyle róż!!! Zdjęcia oczywiście przepiękne, buziam
Juzia 07:11, 03 cze 2015

Madzenka napisał(a)

Juzia poelcam ci ete purpurową to burgundy ice(berg)
Na tej rabacie rosnie.. Niech policzę....ok 12 róż

Sporo!
Muszę zmierzyć ile będę miała miejsca

Burgundy na liście
Kuba 07:33, 03 cze 2015

Marzenko dzięki za spotkanie, było mi miło Cię poznać
Twoja pasja ogrodnicza jest tak samo wielka w realu jak i na forum, nie dziwię się że zarażasz nią wszystkich dookoła
miłego dnia
Ensata 08:06, 03 cze 2015

Ja teraz sypnę azofoską, mam pojedyncze koniczyny, a to podobno brak azotu. Yara Mila u mnie w ogole zero efektu. Ciekawe...Florovit też lubię. Ja nawożę, co 3 tygodnie, ale ja zostawiam dłuższa trawę. Muszę kupić ten Twój nawóż.

Nie mogę przezyc twoich laurowiśni, chodzę i myslę gdzie by je tu...

A powiedz, pies nie obsikuje Ci bukszpanów? Na moje, bukszpan działa jak kocimietka na koty. Całe szczescie ze na ogrod z przodu nei wchodzą, bo czarno bym to widziała.

Marzen, czy Ty masz odpaloną swoją sciane wodną? nie widzę jej nigdzie?
popcorn 08:09, 03 cze 2015

Juzia napisał(a)

Ooooo takie coś bym mogła mieć
Dużo tu masz róż?
Madzen, ale to ubiegłoroczna fotka? Jesowki i perovskia kwitną??? jak zwykle, napasłam oczy